Skocz do zawartości

Czy Bing jest ślepa tylko na moją stronę?

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie , Czy Bing jest ślepa tylko na moją stronę czy wy też tak macie. Po przepotwarzeniu się w Binga zerknąłem by sprawdzić czy moja strona www.musicmixing.net tam w ogóle istnieje no i nie istniała.

Dziwne pomyślałem no, ale startują dopiero więc wybaczam. Nawet nie czekając na naturalną indeksację zarejestrowałem się i poinformowałem Binga o mojej stronie.

To było jakieś 3 tyg. temu. Jakoś ciągle nie widzę swojej strony tam.

Nie żebymy był egoistą, ale straciłem trochę poważanie dla Binga, bo indeksacja to sorki, ale podstawowe zadanie wyszukiwarek.

Wg. mnie bing zaczyna najpierw od większych stron, dopiero później zajmie się małymi stronami.

Moje strony mają góra kilkadziesiąt podstrony, a zaplecza jeszcze nie mają site...

Zawsze możesz dodać ręcznie - www.bing.com/docs/submit.aspx?FORM=SURE ( jakieś 2 tyg i bedzie strona:) )
Tylko szkoda, że działa to tylko w teorii, w rzeczywistości niestety nie jest tak kolorowo.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

@Xann, polecałbym bym też wpływ wejść z wyników na pozycję ;)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

przyznaje że bing jest torchę dziwny

w googlach mam na 1 pozycji pewną frazę a na bingu daleko jednak alias którego niepozycjonuję jest na 1 miejscu w biungu

czumu tak dziwnie ?

bo inny algorytm/bo nie skupia sie na Twojej branzy/bo niewiele razy odwiedzil Twoja strone/bo cokolwiek innego ? ;)

No własnie , Czy Bing jest ślepa tylko na moją stronę czy wy też tak macie. Po przepotwarzeniu się w Binga zerknąłem by sprawdzić czy moja strona www.musicmixing.net tam w ogóle istnieje no i nie istniała
Nie był bym taki pewny, no jeśli masz stronę polską i nie ma jej w bing w wersji polskiej to problem, ale jak wytlumaczyć że mam stronę w języku angielskim i jest wszędzie obojętne jaki kraj wybiorę i to bardzo wysoko ale po wpisaniu adresu strony nie ma jej w stanach i u anglików, czyżby było kilka wyszukiwarek bing

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności