Skocz do zawartości

Subdomena czy dopisek katalogu w domenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam polską domenę z moim nazwiskiem. Sens w tym iż aktualnie pracuję nad własnym blogiem, który niebawem chciałbym uruchomić właśnie na wspomnianej domenie. Teraz nachodzi pytanie, otóż czy przyszły blog uruchomić pod adresem załóżmy www.kowalski.pl/blog/ czy utworzyć subdomenę www.blog.kowalski.pl. Mam dylemat dlatego, iż w bliskiej przyszłości chciałbym założyć własne portfolio, które znajdowałoby się właśnie pod www.kowalski.pl. Wówczas wcześniej założony blog pod adresem www.kowalski.pl/blog/ w znaczącym stopniu polepszyłby pozycję oraz PR samego portfolia (ze względu na content bloga). W przypadku kiedy blog znalazłby się na subdomenie, moje portfolio musiałbym pozycjonować właściwie od zera i nie osiągnąłbym satysfakcjonującej pozycji (PR). Niby sam sobie odpowiedziałem, ale kluczowym moim pytaniem, na które nie umiem sam odpowiedzieć jest to czy w przypadku kiedy blog znalazłby się na www.kowalski.pl/blog/ nie odniosłoby to negatywnego skutku na stronie głównej www.kowalski.pl na której byłoby automatyczne przekierowanie (za pomocą modu rewrite) właśnie na bloga? Byłbym bardzo wdzięczny za udzielenie porad oraz Waszych sugestii w tej sprawie.

PS.

Stronę główną chciałbym zostawić (do czasu gdy nie założę portfolia) pustą z automatycznym przekierowaniem na blog.

Pozdrawiam

As We all know?

niestety nie mogę odpowiedzieć na pytanie odnośnie rozwiązania którego chcesz użyć, ale mogę zasugerować inne rozwiązanie ;-) Wrzuć na stronę główną bardzo prostą wizytówkę - dane kontaktowe + link do bloga i po kłopocie ;-)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności