Skocz do zawartości

Linkowanie katalogu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie - odpalam w przyszłym tygodniu katalog-zapleczówkę:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=74820

Będę miał do niego kilka bardzo mocnych, branżowych linków (2 PR6, kilka PR4 - wszystkie po kilka-kilkadziesiąt tysięcy BL) - czy jest w takiej sytuacji sens jeszcze katalogować tą stronę "czym popadnie" poza najlepszymi spisami katalogów (chodzi o czas, który musiałbym na to poświęcić), biorąc pod uwagę że:

1. Jest to zapleczówka

2. Praktycznie cały ruch na stronie (wpisy) będą z mailingu mojego i zaprzyjaźnionych biur podróży - łącznie pójdzie Anomailem ponad 30 tys maili do "branży"

Jest to mój pierwszy katalog, a jak wiadomo katalogi rządzą się trochę odrębnymi prawami. Wiem, że wielu z Was ma właśnie w katalogach doświadczenie, dlatego proszę o radę.

Marmar, nie linkujemy "czym popadnie", ale w miarę przyzwoitymi linkami. Nie wiem co masz na myśli pisząc takie wyrażenie, ale myślę, że linkować powinieneś cały czas m.in. stosując katalogi ze spisów np. Mar'a, pisząc artykuły w preslach itd. Nie rób czegoś takiego, że zalinkujesz kilkoma linkami i tyle - zadbaj o regularność i odpowiednią ilość i jakość linków.

Jeżeli jest to zapleczówka, to załącz trochę pkt z systemów, niech się podlinkuje. To co napisałem powyżej, odnosi się do dobrej jakości zaplecza, natomiast system jest pomocny w szybkim indeksowaniu stron - ale jest to już twój wybór. Mimo wszystko, jeżeli masz zaprzestać regularnego linkowania, to dobrze by było, ustawić trochę punktów z systemu na tą zapleczówkę - niech się podlinkowywuje przynajmniej automatycznie.

120x20.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności