Skocz do zawartości

Koniec FSB czy filtr?

slawek1818

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Moje forum (https://www.modnesimsy.pl) jest pozycjonowane od pcozątku lipca pod frazę "dodatki do The Sims 3" i na początku było na drugiej pozycji, później spadło na 10, na 16, znowu wskoczyło na 10, aż wkońcu dzisiaj spadło na pozycję 112 i wynik jest w domenie, której wogóle nie pozycjonuję (modnesimsy.eu). W związku z tym chciałem się zapytać, czy jest to filtr na domenę (tę z .pl) czy po prostu koniec FSB?

PS. Pozycjonuję przez seodopalacza, linkme, dodaję do katalogów. Napisałem to gdyby ktoś pytał :)

linkme to SWL, a Google tego nie lubi. jeżeli zatem masz SWL, to jest to bardzo prawdopodobne

Przede wszystkim to Google nie lubi syfu i nie tematycznych linków szczególnie ze złego sąsiedztwa a co do SWL to Google nie jest w stanie go wykryć w żaden sposób ale musi tak mówić ze względu na politykę.

Najtańsze przedłużenia domen: masternet.pl468x60.jpg

50 zł w zakładzie bez ryzka - betclic.pl

Darmowe gry flash

linkme to SWL, a Google tego nie lubi. jeżeli zatem masz SWL, to jest to bardzo prawdopodobne

Przede wszystkim to Google nie lubi syfu i nie tematycznych linków szczególnie ze złego sąsiedztwa a co do SWL to Google nie jest w stanie go wykryć w żaden sposób ale musi tak mówić ze względu na politykę.

Myślę, że może - przecież SWL "składa się z czegoś". ALe fakt, że czasem leci nie to, co powinno....

A podobno FSB nie istnieje

Istnieje, istnieje :D

Jak mniemam, przyczyną filtra było pozycjonowanie tylko pod jeden anchor.

dobrze mówisz

Czy jest możliwe, że dostałem filtr za linkme?

Tymi linkami co tam są to uwierz mi , że nie (chyba że byś na nowa domene machnął 100 linków/doba)

jeśli strony kompletnie nie widać w serpach to filtr (ale site jest) a jeśli spadek typu wczoraj dodałem linki mam pozycje 10 za tydzień mam pozycję 150 to FSB.

Usunąłem linkme z forum i wysłałem prośbę o ponowne rozpatrzenie.

Ale ty skrypt z forum usunales czy wszystkie linki prowadzace z tego SWL-a?

Pzdr Tomek

Ale ty skrypt z forum usunales czy wszystkie linki prowadzace z tego SWL-a?

Skrypt z forum. Linki prowadzące do mnie też powinienem wywalić?

jeśli strony kompletnie nie widać w serpach to filtr

No właśnie chyba filtr, bo spadek ruchu na forum, spadek w google na wszystkich frazach na jakich mozna bylo znalezc moje forum i w dodatku wynik w google na domenie której nie pozycjonuję.

W pierwszym momencie myslalem, ze po prostu konkurencja byla lepsza od Ciebie. Jednak nie jest mozliwe aby wypchnela cie na setna pozycje... Ostatnio na jednej ze swoich stron mialem dziwna sytuacje. Bylem na pewna fraze 1 przez okolo pol roku, a przez ostatni rok bylem na nia 2. Dwa tygodnie temu strona calkowicie wyleciala z indeksu, by po tygodniu wrocic z powrotem na 2 miejsce. Przypuszczam, ze u Ciebie jest podobna sytuacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności