Skocz do zawartości

Ile klików na 1 000 wyświetleń?

Alsen

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy od tematyki strony, układu reklam. Te 10 klików można by wydusić. Generalnie tragedii nie ma - no chyba że po 1c to wtedy mogą już być problemy ze zwrotem kosztów serwera.

U mnie jest średnio 5-6 klików na 1000 i wykazuje zysk.

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

perplexus - kolega raczej pisze o Adkontekst, a Ty mu z centami wyjeżdżasz ;)

Alsen - tak jak w poście wyżej - wszystko zależy od tematyki, wpasowania, uświadomienia użytkowników, języka, układu reklam, wielkości reklam itd. itd.

Chodziło mi raczej o Wasze doświadczenia, ile macie klików na 1 000 wyświetleń

Od 0 do 300 na 1000 wyświetleń. Nie ma żadnej reguły, która mówiłaby że 3 kliki jest be, a 12 już ok. Jak masz dziadosko ułożone reklamy to nie spodziewaj się rewelacji.

Napiszę jeszcze raz i więcej nie pytaj o to samo: Wszystko zależy od tematyki i układu reklam. Jeśli strona o której mówisz, że ma 3-4 kliki to forum to się ciesz i złóż na tacę w niedzielę, że nawet tyle masz. A jak jest to wartościowy serwis z dużą rotacją ludzi to warto zastanowić się nad bardziej optymalnym układem reklam na Twojej stronie.

Dodatkowo wazna kwestia jest to czy twoja strone odwiedzaja np wyjadacze internetowi co juz prawie w ogole w reklamy nie klikaja, czy tez poczatkujacy internauci co klikaja jak im sie spodoba reklama.

Swoja droga bardziej uczciwa wydaje sie ta druga grupa ale wiadomo jak to jest :) Chocby dlatego, ze nie wiedza, ze na tym mozna kokosy robic, a doswiadczony pozycjoner nie da zarobic innemu.. szczegolnie w Polsce.

Predzej straci 5min na szukanie linka do strony reklamowanej w hrefie ;)

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Predzej straci 5min na szukanie linka do strony reklamowanej w hrefie

Hehe, coś w tym jest, ale nie róbmy reguły.

Jeśli trafię na mfa, praktycznie bez treści i widzę interesującą mnie reklamę - robię tak jak mówisz - szukam bezpośredniego urla w ramce adsensa :)

ALE, jeśli jestem na stronce/blogu gdzie widać, że autor poświęca dużo serca/czasu, są interesujące treści i zauważę reklamę usługi mi potrzebnej - klikam bez kombinacji.

Ja osobiście nie daje zarobić cwaniakom i kombinatorom, którzy szukają szybkiego, łatwego zysku. Uczciwym, porządnym webmasterom nie żałuję - rejestruję się z ich refów, klikam w interesujące mnie reklamy produktów.

• 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...

Dopiero zacząłem testy z AdKontekst. Zdjąłem z jednej strony AdSense i wrzucilem Konteksta, żeby mieć porównanie. Jeżeli chodzi o CTR to jest u mnie tragedia. Blisko 20 - krotnie niższy niż w AdSense przy podobnym układzie reklam. Stawki też znacznie niższe. Mimo wszystko jest to jakaś alternatywa... Na wielki plus szybki kontakt mailowy z firmą.

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...

Nie jest aż tak źle z tą klikalnością jeśli sensownie rozmieścisz reklamy.

W AdSensie jest więcej reklam, to powoduje większa rotacje reklam i lepsze dopasowanie,

w efekcie osiągasz większą klikalność, ale nie jest to regułą na każdym serwisie.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności