Skocz do zawartości

Polwebs.pl odradzam

rafal22bb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mówienie, iż za 10 złotych Klient nie ma co liczyć jest trochę nie ma miejscu skoro firma taką ofertę prezentuje, musi być świadoma co oferuje i za ile.
Właśnie myślący inaczej doprowadzają do coraz mniejszych cen ale też dużo gorszej jakości usług jak i produktów. Firmy licząc na to że klient za małe pieniądze nie będzie dochodził swoich praw oferują im "byle co" i niestety w większości takie firmy dobrze na tym wychodzą.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Nie wierzę, że to się odbywa tak, że ktoś znajduje pierwszą ofertę i ją wybiera. Szczególnie, gdy się nie zna. Nie wierzę, że nikt nie zastanawia się, dlaczego w firmie x płaci się złotych 366 a w y 7,99. Ok, może są przyćmieni pięknymi hasłami reklamowymi, ale i tak uważam, że nie jest to tłumaczenie.

Zresztą, nic nie idzie na marne. Przecież co nas nie zabije, to nas wzmocni. Z takimi doświadczeniami człowiek kolejnego podobnego błędu już nie popełni.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Nie wierzę, że to się odbywa tak, że ktoś znajduje pierwszą ofertę i ją wybiera. Szczególnie, gdy się nie zna. Nie wierzę, że nikt nie zastanawia się, dlaczego w firmie x płaci się złotych 366 a w y 7,99. Ok, może są przyćmieni pięknymi hasłami reklamowymi, ale i tak uważam, że nie jest to tłumaczenie.

Na pewno porównuje się oferty, ale może właśnie osoba która się nie zna, wybiera tańszy hosting, bo nie wie co może tam być "gorszego". Nie zawsze droższy produkt jest lepszy i przynajmniej część ludzi może tak rozumować ^_^

No to wybaczcie, ale jeśli ktoś się na czymś nie zna, to podejmuje decyzję TYLKO I WYŁĄCZNIE na swoją odpowiedzialność. Jak się coś wali, powinien sobie napluć w brodę, wziąć się w garść, a nie płakać po forach jaki to jest biedny i w ogóle ^_^

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Ale nikt tutaj nie płaczę, wydaje mi się, że intencja autora tematu była jasna:

Chciałem ostrzec takie osoby jak ja czyli słabo zorientowane w tematyce hostingów oraz osoby, które chcą kupić swój pierwszy płatny hosting.
goszczu - ja bym raczej rozumował "hosting powinien kosztować maks. 10zł, ta droższa firma zdziera kasę i oszukuje" smile.gif
Myślę, że jest tak "Tu jest support 24h, i tutaj też. Tu jest 10gb transferu, i tutaj też. Tu jest 60gb powierzchni, i tutaj też. Ten kosztuje 100zł, a ten 20zł. Więc po co przepłacać ? Nie wiele osób martwi się powodem różnicy w cenie.

Mimo wszystko, wciąż uważam tak jak pisałem wcześniej, i w pełnie zgadzam się z

Firma przedstawia konkretną ofertę (...) skoro firma taką ofertę prezentuje, musi być świadoma co oferuje i za ile.

logo-stat4seo-blue-small.png

Jak zaczynałem, poświęciłem trochę czasu na wybranie odpowiedniego hostingu. Teraz jestem zadowolony, bo wybrałem taki z najlepszym stosunkiem jakość/cena :)

Jeśli się leci w ciemno, to się potem żałuje. W końcu od czegoś jest dział "hosting i domeny". :)

Jeśli możesz powiedzieć, to jakie pytanie wysłałeś do supportu?

Darmowy, internetowy kurs szybkiego czytania - szybkie czytanie. Przetestuj tą innowacyjną metodę i zobacz jak bardzo polepszą się Twoje efekty w nauce i pracy.

Skoro firma nie wywiązuje się z umowy a z tego powodu inna firma jest narażona na ponoszenie strat, to można domagać się odszkodowania i nie ma znaczenia czy usługa kosztowała 9,99 czy 10kpln. Imho usprawiedliwianie nierzetelności firm świadczeniem przez nie tanich usług jest przyzwoleniem na tego typu działania. A nazywanie klientów "frajerami" czy "naiwniakami"jest wysoce niestosowne. Gdyby z całą stanowczością pociągać do odpowiedzialności majątkowej za poniesione straty takie "tanie" firmy prawdopodobnie szybko zniknęły by z rynku.

Qbexus, miałeś kiedyś podobną rozprawę z powództwa cywilnego w Polsce? Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie. Uwierz mi, że po jednej takiej rozprawie za 9,99 zł na 99,999% nigdy byś tego nie powtórzył (jako powód oczywiście) :) Wystarczy, że parę razy musiałbyś jechać na drugi koniec kraju na rozprawę. I co z tego, że zwrócą koszty przejazdu, noclegu, skoro to są dni wycięte z życiorysu. To jest droga przez mękę.

Nie pochlebiam oszustw, ale jestem zdania, że osz-ustów by nie było, gdyby nie istnieli ludzie, którzy dają się naciągać. A później to jest tylko płacz nad rozlanym mlekiem.

PS. Sam byłem parę razy oszukany (stąd kilka doświadczeń z policją, sądami) więc moje osądy dotyczą de facto także mnie. Bywałem również świadkiem (jako administrator serwera), także znam to od kuchni. I nie chcę już tego przeżywać - po żadnej ze stron.

Ps2. Nie na temat, ale czytam sobie właśnie gazetę i...

Szczecinecka prokuratura umorzyła właśnie śledztwo w sprawie bulwersującego morderstwa z ulicy Zielonej. Dusiciel Beaty Rz., matki siedmiorga dzieci, wciąż chodzi na wolności.

... a ktoś tu chce ścigania za 7,99? :]

Ja jako osoba zorientowana w problemach hostingowych też kupiłem tam konto - dokładnie za 15,99 zł. Jeśli widzę osobę, która mówi, że za takie pieniądze nie wolno niczego wymagać jest śmieszne.

Wiedziałem, że mają resellera H9, a więc kupiłem. Powodem było, że założą konto, support mi był potrzebny tylko do podstawowych rzeczy. Zablokowano mi konto, z powodów niby regulaminowych, nie można tam przechowywać gier swf (testowałem skrypt gier online i nie usunąłem go. Ok, ale oczywiście nic mi nie powiedzieli, zapleczówki 3 dni nie działały to mnie szlak trafił. 32 razy próbowałem się dodzwonić (dosłownie 32), a za 33 ktoś odebrał. Opieprzyłem równo (bez wyzwisk, nie mam takiego zwyczaju), bo co miałem innego zrobić. Chciałem zwrotu kasy, wysłanych około 20 maili, 5 sms-ów. Już sobie odpuściłem.

Morał z tego, że nawet nie wymagając dużo można się przejechać :) (zwykły mail, że konto zablokowane i co zrobić aby odblokować) :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Oczywiście ja nikogo nie zamierzam ścigać ani nic z tych rzeczy bo nie jest to majątek a strat z tego powodu też nie poniosłem żadnych. Jak już wspomniano napisałem ten temat po to aby ostrzec osoby, które miałyby ochotę wykupić tam usługę i postawić swój serwis na przygotowanie którego poświęcili wiele czasu.

Odnośnie pytań jakie wysłałem to pierwszego sprzed kilku miesięcy już nie pamiętam, natomiast ostatnie wysłałem z prośbą o wgranie jeżeli to oczywiście możliwe ostatnie backupa z mojego konta.

Oszukała Skarb Państwa na dwa grosze - zapłaci 130 zł grzywny:

https://www.pb.pl/a/2009/06/26/Oszukala_Ska...placi_130_zl_g2?

:)

A co Ty myślisz?! Ja się spóźniłem ze złożeniem (właściwie zapomniałem) VAT 7, złożyłem po monicie z US. Oczywiście podatek zapłaciłem w terminie. Ale samo to, że nie złożyłem tego papierka, wystarczyło na postępowanie mandatowe i mandacik w wysokości 1000 zł. A co będą się pierdzielić?

hm.. mnie skusiła cena tego hostingu pod swl i mam za swoje (kupiłem wersje "bez limitów") ;)

właśnie admin nie zapłacił za konto i hosting nie działa

potwierdzam, ze kontakt mailowy ŻADEN, nie mogłem się doprosić o uruchomienie opłaconego hostingu

telefoniczny 30%, nie wystawia FV ani nawet rachunku mimo, że udaje firmę

polwebs.pl - tragedia wymieszana z dziecinadą

jak juz jesteśmy przy temacie podatkowo-polwebsowym to chyba go podkabluję do US, bo na pOlicji 4 godziny za 60 pln nie chce mi się siedzieć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności