Skocz do zawartości

Polwebs.pl odradzam

rafal22bb

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanów się chłopie co ty w ogóle piszesz. Czy poszedłbyś na policję, jakby Ci ktoś z kieszeni 5 zł wyjął? Znasz pojęcie "niska szkodliwość społeczna"?

Nawet jeśli nie pogonią cię w cholerę, to potraktują cię tam w najlepszym razie jak idiotę, który nie ma co z czasem robić.

Jeśli faktycznie chcesz coś zrobić w majestacie prawa, to pozostaje Ci tylko kodeks cywilny - jakkolwiek śmiesznie to brzmi przy 7 złotych...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
co jest potrzebne by na policję pójść i zgłosić tę sytuację?

Jego dane, a oprócz tego coś jeszcze?

Potwierdzenie wpłaty, dane i musisz spisać protokół ale to już na policji.

Zastanów się chłopie co ty w ogóle piszesz. Czy poszedłbyś na policję, jakby Ci ktoś z kieszeni 5 zł wyjął? Znasz pojęcie "niska szkodliwość społeczna"?

Nawet jeśli nie pogonią cię w cholerę, to potraktują cię tam w najlepszym razie jak idiotę, który nie ma co z czasem robić.

Jeśli faktycznie chcesz coś zrobić w majestacie prawa, to pozostaje Ci tylko kodeks cywilny - jakkolwiek śmiesznie to brzmi przy 7 złotych...

ja mam 30 :) :). Ale zażądam odszkodowania.

Po resztą, nie chodzi mi o pieniądze lecz o to że strona nie działa, a ja codziennie na e-maila, otrzymuję bardzo istotne informacje. Już założyłem konto w netmarku i muszę domenę jeszcze przetransferować. A od niego wyciągnę odszkodowanie.

Jak jest "cfany" (czyt. zabezpieczył się w umowie), to dostaniesz jedynie na papierosy, no może nawet 2 paczki :) A stracisz łącznie parę dni walki i nieobliczone ilości nerwów... No, ale cóż, ludzie są różni.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ja zgłosiłem na Policji przypadek za 40 pln - trzeba było poświęcić godzinkę, ale znaleźli gościa i oddał kasę.

Zrobiłem to dla zasady - nikt nie będzie mi rąbał xxxx nawet małymi kwotami. To oznacza przyzwolenie dla globalnego oszustwa pod szyldem allegro. A allegro wspomaga działania (Policja w większości typowych dzielnicówek nie ma gniazdka z internetem w pokoju, o komputerze nie wspomnę) , więc w miarę szybko to idzie :) Dbają o image (allegro) a klienci na tym zyskują.

Niska szkodliwość społeczna wchodzi w rachubę dopiero przy Sądzie. A przedtem jest jeszcze zdaje się Sąd Grodzki, który takimi pierdułami się zajmuje. A po za tym to nie jednorazowa kradzież tylko oszustwo na dużą skalę wiec dodatkowo można zyskać przychylność władz.

ten temat to już prawie blog :)

kolejny dzień - system nie działa, żadnego powiadomienia od administratora, zero kontaktu do admina

na stronie (samo polwebs.pl już działa) jest napisane : * Trwa tworzenie kont użytkowników na nowym serwerze..

ciekaw jestem jedynie jak on ma zamiar ustawić moje konta skoro domeny są podpięte na superhoście a nie wiadomo gdzie będą stać nowe dns-y i czy zrobił backup baz danych

czy ktoś komuś udało się nawiązać kontakt z tym człowiekiem ?

niedawno panel zaczął działać ale jest pusty, pozostało tylko czekać

emaile mam te same, tylko baz, domen i plików nie mam, a i spójrzcie na transfer jeżeli jest on 30gb to należy się upomnieć o więcej

chodzi mi o ten panel poprzez który wbija się do cPanelu

Już od samego początku swojej działalności szczególną uwagę przykładamy do zapewnienia najwyższej jakości oferowanych produktów oraz usług. Nasi informatycy i progrmisci posiadają wiedzę i umiejętności praktyczne do zrealizowania oferowanych usług.

Potwierdzją to dobre opinie i wysokie oceny naszych zadowolonych klientów indywidualnych i firm z nami współpracujących.

Co nie, że jesteśmy zadowoleni ;) I jeszcze jedno, mowa o programista a przecież to tylko partacz

Chodzi zapewne o to, że jeśli za hosting płaci się 20zł rocznie i są to jedyne usługi to nie opłacalne jest zatrudnienie iluś tam osób to przesiadywania przed komputerami i robienia za BOK z prawdziwego zdarzenia, bo teoretycznie jeśli odpisze się za godzinę czy siedem to klient i tak będzie zadowolony :P Inaczej to wygląda w praktyce, wiadomo :)

Nie czeka się godziny, ani 7 tylko 2 tygodnie, a czasem w ogóle nie dostaje się odpowiedzi. Ale ten hosting to już przeszłość dla mnie. Wybrałem teraz netmark :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności