Skocz do zawartości

[startup] Kalkulator cen pozycjonowania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
za opony tylko 500zł? :)

kilka dni temu wyceniałem to dla jednej firmy ręcznie wyszło kilkakrotnie więcej.

choć w sumie liczba wyników sponsorowanych jest zadziwiająco niska, wina braku sezonu pewnie...

@e-banki.info Ilość linków sponsorowanych ma się często nijak do trudności frazy (darmowe kupony, firmy wciskające SEM, firmy które same sobie robią kampanie adwords i nie myślą o seo).

no tak tak wiem:/

sam obsługuje klienta który płaci 2-4zł za 1 kliknięcie a konkurencyjność fraz przy pozycjonowaniu nie jest ogromna...

ale co innego można by brać z automatu na szybko??

szczególne problemy są z frazami erotycznymi i innymi pod które nie ma linków sponsorowanych...
Na sex shop masz całą kolumnę linków sponsorowanych.

1) Na pozycję wpływa taka masa czynników, że nie masz szans napisać trafnego algorytmu

2) Poza tym nie wszystkie frazy da się w ogóle w ten sposób oceniać.

Kolejne przykłady absurdalnych wyników:

bmw -> 431 zł

opel - > 108 zł

autokomisy -> 41 zł

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No, akurat opony to jest jedna z trudniejszych fraz. W topie 10letnie domeny polinkowane na kilkaset tysięcy linków, pewnie tak łatwo nie oddadzą pozycji :) Za 500zł to by się chyba nikt tego nie podjął, poza pozycjonerami typu "może się uda", a potem się nie udaje. Podobnie w przypadku pozostałych przykładów.

... jeśli za "meble" 3 967.50 PLN to tylko życzę złapać takiego Klienta, który się zgodzi na tą cenę....

Zdziwiłbyś się i to bardzo.

Oczywiście możesz poruszać się w cenach 10-200 zł , nikt Tobie tego nie zabroni.

Widziałem firmę, która meble pozycjonuje chyba jakoś poniżej 100zł tylko po roku są nadal poza top 100 :) albo i dalej :)

W pozycjonowaniu cena jest sprawą indywidualną między firmą, a klientem. Są firmy które za grosze oferują usługi, ale udaje im się tylko zrobić frazy, przy których nic nie trzeba robić ;) Płatność za efekty od top 10, klient nic nie może zrobić, pozornie nic nie traci, poza cennym czasem.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Za niskie te wyceny sex -540 zł;/

sex jest przereklamowany

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

• 1 miesiąc temu...
https://www.kalkulator.seolider.pl/wycena/si%C4%99

o to jest dość drogie... pewnie dlatego ze wiki na pierwszym miejscu

wiki na pierwszym miejscu(tak samo jak katalog onetu) obniża stawki a nie jest podwyższa.

generalnie największy wpływ na kwotę maja liczba wyników oraz ilośc linków sponsorowanych

a pozycja wiki i onet jest tylko pomocnicza i ma bardzo mały wpływ na wycenę. Ręcznie wyceniając zauważyłem taką tendencje, że jeżeli wysoko pojawia się wiki to fraza jest prosta(choć na pewno znajdziecie wyjątki od tej reguły)

Ajeśli chodzi o jakość wyceniania, to wpisując "czy" albo "a" musicie liczyć się z dziwnymi wynikami

Dla "normalnych" fraz wycenianie wygląda lepiej(realniej) np.:

https://www.kalkulator.seolider.pl/szkolenia+bhp - 374zł

https://www.kalkulator.seolider.pl/kominki - 686zł

https://www.kalkulator.seolider.pl/biuro+rachunkowe+witnica - 20zł

spojrzałem na kilka ostatnio sprawdzanych fraz i padłem:

samuraje tancza na lodzie ;)

jest tez kilka innych śmiesznych:

czy mucha moze zajsc w ciaze, czy kochanka mnie zdradza, miesiaczka u chlopaka, eskimosi latem, murzynskie tango, allegro u murzynka, murzyn w murzynce siedzi

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności