Skocz do zawartości

domena zaparkowana - pozycjonowanie

and99Nt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam długoletnią stronę w pl i dołożyłem domenę zaparkowaną w języku angielskim "eu". Chciałbym aby ta w języku angielskim (fraza pozycjonująca) była wyszukiwana w googlach. W tej chwili jak wpiszę w wyszukiwarce pełny adres tej angielskiej to nie znajduje, tym bardziej po frazie (ale w pasku przekierowuje na tę w pl). Czy muszę zweryfikować ją w narzędziach dla webmasterów ?Czy mogę tę angielską wrzucać do katalogów i nie odbije się to na starej stronie (nazwa strony inna ale ta sama treść) ?

Pozdrawiam.

Czy mogę tę angielską wrzucać do katalogów i nie odbije się to na starej stronie (nazwa strony inna ale ta sama treść) ?

Tzn. strona obcojęzyczna ma taką samą treść co strona w języku polskim ;) Nie bardzo rozumiem - przecież ten sam tekst w pl i en to nie ta sama treść - sens może ten sam, ale inne "znakowanie" B)

Pozdrawiam B)

P.S. Co do problemu z indeksowaniem - linki, linki i jeszcze raz linki + link na stronie PL z przekierowaniem na wersję językową, a roboty trafią po sznurku do kłębka B)

Strona stara to 3 wersje pl, de i en z katalogami en i de. W cpanelu mam zaparkowaną domenę (nie subdomenę, ani podpiętą) po angielsku ze słowem w domenie,, które chcę pozycjonować.

Linkować trzeba też tą zaparkowaną ? ( na stronach anglojęzycznych ?)

Dzięki za odzew..

zaraz bo nie czaję

masz

strona.pl z wersją pl

strona.pl/de z wersją de

strona.pl/en z wersją en

teraz sobie gdzieś zaparkowłeś

strona.eu

i chcesz pozycjonowac domenę strona.eu, która ma przekierowywac na strona.pl/en ?

jeżeli tak, to szkoda pieniedzy na strona.eu

lepiej na strona.eu postawic jakąś stronę tematyczną w wersji en i z niej puscić linki na strona.pl/en

edit: oczywiście strona.eu ma być normalnie pozycjonowana

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Dokładnie tak tylko strona.eu przekierowuje na strona.pl z wyborem innych języków.

Tylko nie że zaparkowałem sobie gdzieś tylko w cpanelu strony.pl. Chodzi o to żeby w innych krajach strona.pl była wyszukiwana po danej frazie,która zawiera domena zaparkowana.

Przykład (całkiem wymyślony):

strona pl z różnymi językami: www.maszyny.pl

strona zaparkowana: www.machines.eu

pozycjonuję machines.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności