Skocz do zawartości

Te same Meta Tagi a Wynik Pazycjonowania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczy.

Mam dość ciekawe pytanie, które mnie intryguje. Otóż, czy te same meta tagi na wszystkich podstronach (około 1,5 k) mogą wpłynąć na wynik pozycjonowania.

Pozycjonuje serwis https://mmorpg24.net/ na kilka fraz "MMO" "Gry MMO" "MMORPG" "Gry MMORPG"

Serwis pozycjonowany codziennie praktycznie od roku, dużo linków z katalogów i precli.

Link Popularity: obecnie 523 (skacze max. było 590)

Jednakże, przechodze do rzeczy.

Wykorzystuje silnik CMS - Extreme Fusion, który niestety sprawia, że każdy artykuł, news posiada dokładnie te same meta tagi (Description oraz Keyword)

Czy posiadanie tych samych meta tagów na wszystkich podstronach ma wpływ na wynik w Google. Zadaje to pytanie, gdyż są liczne zdania pozycjonerów, mówią, że różne meta tagi dużo dają, a inni natomiast sądzą że nic.

Proszę rzetelną odpowiedź.

Proszę podać także w postach jak duże posiadacie doświadczenie w branży Pozycjonowania Stron.

Z meta tagów najważniejsze jest <TITLE> :D

...

1. co do"description" - wypadałoby żeby na podstronach było zróżnicowane - inne treści podstron inny opis tych podstron ... logiczne :D

jeżeli byś podpiął serwis pod Google Webmaster Tools zobaczyłbyś komunikat "ble ble ble... powtarzające się opisy ... ble ble ble",

2. "keywords" już praktycznie znikają z użytku, tzn. same przez się nie mają większego znaczenia ... ale treść "keywords" jest porównywana z treścią strony ... więc dobrze żeby słowa kluczowe na stronie się pojawiły, lepiej jeżeli są dostosowane do podstrony serwisu.

Pozdrawiam :(

tak jak napisałeś, zdania są podzielone.

A moje jest takie: zróżnicowanie tytułów to podstawa. Opisami się nie martw, bo i tak G w większej części wybiera sobie jakiś fragment tekstu ze strony. Uwierz mi, że więcej osób wejdzie ci na stronę. Może i fakt, nie wpływa to na pozycjonowaną frazę, ale na pewno pozwala zdobyć ruch z mniej popularnych fraz które będą właśnie w zróżnicowanych tytułach.

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

W twoim przypadku uważam, że zróżnicowanie title i description będzie dużo lepszym rozwiązaniem- bo wydaje mi się, że ludzie jednak wpisują konkretne nazwy gry, a nie ogólnie "mmorpg" Oczywiście wszystko możesz sprawdzić Keyword Tool External i wtedy podjąć decyzję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności