Skocz do zawartości

problem z HTML? CSS? znika spacja....

coolszach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

nastepujacy problem widoczny na stronie:

https://news.poland.com/result/news/id/2801

i powtarzajacy sie w innych newsach...

chodzi o brakującą spację w tekście przy obrazku:

among 100<to powinna byc spacja>leagues , ale nie jest wyswietlana i wyglada tak jak w powyzszym linku: among 100leagues

...w kodzie jest spacja, jak skopiujesz i wkleisz to jest spacja, a jednak n tej stronie jej nie ma? problem z obrazkiem i dopasowanie go do tekstu??

prosze o pomoc

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

u mnie wygalda normalnie IE8 i FF

...teraz wyglada ok bo kazalem dziennikarzowi wstawic w ten sposob w kodzie: 100  leagues

ale odplacie np. Firebuga i skasujcie " " i zobaczycie ze na przegladarkach znika odstep pomiedzy "100" a "leagues" - jest jak napisane jednym ciagiem, a przeciez oprocz   jest tam jeszcze spacja :)((

jezeli dalej nie widac bledu to dajcie znac - wtedy w panelu usune " " to bedzie widac bez firebuga etc.

No u mnie błędu nie widać a   również w kodzie nie widać ani w FB... Widzę tam tlyko dwie spacje zwykłe.

nie wiem ktorego masz Firebuga, ale jak podejrzysz kod porpzez CRTL+U to widac:

...77th among 100  leagues...

aby ułatwić wykasowałem " " i teraz w kodzie jest: ...77th among 100 leagues...

a na frontendzie nie widać spacji - widać: ...100leagues...

przypominam link: https://news.poland.com/result/news/id/2801 - zaraz w pierwszym zadniu przy obrazku

teraz widać?

U mnie dalej nie widać problemu. Jest identycznie jak ostatnio. Źródło poprzednio oglądałem przez CTRL+U w FF oraz w FireBug 1.4.0 i nie była tam widać właśnie  

U mnie strona wygląda tak:

poland.jpg

W FF 3.5.1, Safari, Operze oraz IE6.

Jedyna różnica jaką teraz widzę w kodzie (teraz a poprzednio) to zamiast "77th among 100 leagues" jest "77th among 100 leagues" czyli tylko jedna spacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności