Skocz do zawartości

Fortumo.pl - płatności SMS

bendi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym zaprezentować tutaj polską odsłonę serwisu Fortumo. W Polsce jesteśmy obecni dopiero niecały miesiąc, dlatego chcielibyśmy poznać Wasze uwagi dotyczące zarówno oferowanych przez nas usług jak i samej strony internetowej Fortumo.pl. Cenimy sobie wszelkie sugestie.

O Fortumo w skrócie:

Fortumo to międzynarodowa platforma do obsługi płatności za pomocą Premium SMS, która działa w 16 krajach i wciąż się rozwija. W Fortumo utworzenie nowej usługi SMS-owej jest równie łatwe jak otwarcie bloga czy strony internetowej. Każdy - od studentów, przez domowych przedsiębiorców, na dużych firmach internetowych kończąc - może sworzyć własną usługę SMS-ową w ciągu 5 minut i zacząć na niej zarabiać. Jednak Fortumo posiada również wystarczającą pulę zaawansowanych opcji, dzięki czemu jest dobrym rozwiązaniem także dla bardziej wymagających użytkowników.

Dostępne jest kilka typów usług:

• Usługi Podstawowe, gotowe do szybkiego umieszczenia na stronie czy blogu, do których nie potrzeba żadnych technicznych umiejętności - wystarczy uruchomić nową usługę i zarabiać na każdym otrzymanym SMS-ie. Usługi podstawowe to: SMS-info, SMS-campaign, SMS-chat.
  • Usługi Zaawansowane: Premium SMS-connectivity i SMS-pay. Tego typu usługi można dowolnie dostosować do własnych potrzeb, wymagana jest jednak pewna wiedza techniczna.
  • Usługi Dodatkowe: Pay for Video - usługa umożliwiająca pobieranie opłat za obejrzenie filmiku umieszczonego np. na YouTube.

Posiadamy również atrakcyjny Program Partnerski, dzięki któremu można zarabiać promując Fortumo.

Zapraszam na stronę fortumo.pl

Chętnie odpowiem też na Wasze pytania, jeśli takie się pojawią.

Adam Bednarek

Dział Marketingu, Fortumo.pl

adam.bednarek[małpa]fortumo.com

Jeśli chodzi o graficzny wygląd to ja bym poprawił:

1. "O Fortumo Nowa usługa Kraje Faq Blog Prac" - dodałbym więcej przestrzeni pomiedzy linkami

2. Twarz Pani bym przesunął w lewo.. delikatnie

3. Poniżej sekcja 1 2 itd.. Ładnie całość wycentrować - usunąć pustke z prawej strony

4. ten footer jest jakiś.. dziwny, może daj to na prawo wszystkie linki z odpowiednimi przestrzeniami pomiedzy.

Pozdrawiam

Masz layout do pocięcia? Wynajmij mnie! Koder XHTML, CSS ---> turbohtml.pl

Darmowe plusy google!! google+1 Zobacz, wejdź: faceplus_banner_88_31.png

Dzięki za uwagi :D Jednak większość tych spraw zależy też od rozmieszczenia w innych językach (strona jest lokalizowana na bazie jednego układu graficznego, teksty są dynamiczne), dlatego rozmieszczenie np. niektórych napisów nie będzie idealny.

Będę również wdzięczny jeśli ktoś napisałby, co sądzi o sposobie prezentacji oferowanych przez nas usług :)

Będę również wdzięczny jeśli ktoś napisałby, co sądzi o sposobie prezentacji oferowanych przez nas usług :D

1. FAQ jest po angielsku.

2. O zgrozo regulamin jest po angielsku (!)

3. Kiepskie stawki.

4. Cykl wypłaty - kasa za styczeń pod koniec kwietnia - dyskwalifikacja systemu i dalej już nie sprawdzam :)

• 2 tygodnie później...

Nie pasuje troche ten panel logowania na czarnym tle do bialej strony. Ale coz... skoro to ogolnoswiatowy szablon to nic na to nie poradzimy. Na stronie glownej opisalbym odrazu dokladnie co oferuje serwis, bo nie do konca wiadomo. Nawet po kliknieciu w "Zacznij teraz" brakuje szczegolow. Dopiero po 3 kliknieciu mozna sie czegos dowiedziec ;)

• 3 miesiące temu...

Ja mam pytanie poniewaz wlasnie przyszlo mi montowac ten system czy widget jest tylko po angielsku ?

Mam strone i widget pomimo wybrania srefy PL jest w częsci po angielsku, niestety nie wszyscy znaja angielski to samo tyczy się komunikatu w smsie tez ona jest po angielsk. Z tego co widze w panelu nic takiego ustawic nie mozna poza tytulem widgetu.

Jakos slabo to jest konfigurowalen.

• 1 rok później...

Czy ktoś z was korzysta z Fortumo do realizacji płatności SMS? Od dziś klienci nie otrzymują sms'ów zwrotnych. Wysłałem też kilka sms'ów na stronach, które korzystają z Fortumo i nic nie otrzymałem. Totalna porażką, ludzie wulgaryzmami zasypują mi skrzynkę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności