Skocz do zawartości

Pozycjonowanie martwego sklepu

wielkijeff

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem forum.

Chciałbym otworzyć sklep internetowy. Tylko jak zwykle są przeszkody.

W chwili obecnej uczę się w liceum i sklep mógłbym legalnie zarejestrować za pół roku, ale ta opcja mi nie odpowiada ponieważ, interesuje mnie dofinansowanie z Urzędu Pracy na rozpoczęcie działalności gospodarczej a nie można się o nie ubiegać edukując się w systemie dziennym. Czyli firmę założę dopiero za niecałe 2 lata.

Więc do sedna... Chciałbym ten jakże duży minus przeobrazić w plus. I uruchomić sklep (asortyment sklepu nie przekroczy w szczytowym momencie 250produktów, dlatego interesuje mnie "pudełkowe" rozwiązanie a dokładnie oprogramowanie "Shoper") na razie w standardowej szacie graficznej i wdrożyć kilkadziesiąt produktów. Sklep nie mógłby sprzedawać bo nie mam firmy, dlatego pojawiła by się taka informacja na pierwszej stronie na czerwono. I teraz moje pytanie czy da się wypozycjonować taki sklep by za te ok 1,5 roku start sklepu był nie tyle udany co po prostu korzystniejszy? Myślę, że dobrym sposobem było by przypisanie produktom oszołamiających niskich cen (bo i tak sprzedaż będzie wstrzymana) i zintegrowanie go z porównywarkami cenowymi. Sklep pozycjonować chciałbym samodzielnie, choć nie mam żadnego doświadczenia, ale jakoś się dokształce. Czy da się w miarę dobrze wypozycjonować sklep oparty na oprogramowaniu "Shoper" może polecacie jakiś inny w granicach tej ceny? W sprawie kosztów widzę to tak:

koszt oprogramowania -800zł, koszt hostingu oraz domeny-ok 300zł/rok + mój czas, przed otwarciem sprzedaży w miarę fajna szata graficzna-500-1000zł. Zapomniałem o czymś?(chodzi mi o koszty do uruchomienia sprzedaży). Moje pozycjonowanie widzę tak: dopisywanie sklepu do katalogów, spisów itp., jakaś wymiana lików... Mam prośbę o jakieś wskazówki od czego poza tym co napisałem zacząć pozycjonowanie, jeśli w ogóle to wszystko ma sens. Za nie spójną wypowiedź przepraszam. Pozdrawiam

Ja osobiście stworzyłbym jakąś stronkę, którą bym pozycjonował na dane frazy, a kilka tygodni przed otworzeniem sklepu zrobić 301 z domeny (subdomeny) pozycjonowanej na właściwą - czyli sklep.

Przez ten czas na localu mógłbyś sobie tworzyć powoli sklep i zaplecza, potem to wszystko powoli wrzucać.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

a po co chialbys go integrowac z porownywarkami cen? one nie maja wplywu na pozycjownowanie, czyli placilbys za klienta ktory wejdzie do twojego sklepu skuszony niska cena i nic nie moze kupic, a wiec raczje zapamieta twoj sklep jako jakas bezuzyteczna strone.

poprzednicy dobrze podpowiadaja postaw strone na ktorabedziesz pozycjonowal na odpowiednie slowa kluczowe i jak juz bedziesz mogl miec normalny sklep zrobisz przekierowania do odopowiednich produktow, szkoda sie pchac w koszta bez zyskow

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

sens postawienia jest, gdyż jeśli będziesz go później promował poprzez wyniki organiczne, będzie dużo łatwiej.

Można go postawić na shoper czy czym tam chcesz, ale zablokować możliwość kupowania

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Dziękuje za odpowiedzi.

Czyli zrobić stronkę na domenie przyszłego sklepu i gdy będę chciał zacząć sprzedawać zamiast tej stronki zainstalować sklep? Czy zrobić stronkę na innej domenie, jakiejś darmowej i w momencie rozpoczęcia sprzedaży wykonać przekierowanie do nowego sklepu? Dodam, że moje zdolności webmasterskie nie są zbyt wygórowane więc strona szału by nie robiła wręcz przeciwnie(zwykły html). Czy to ma jakieś znaczenie?

Szczerze to myślę, że lepszym rozwiązaniem byłby wariant pierwszy czyli na domenie przyszłego sklepu.

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Im więcej czytam tym mniej wiem...

Na chwile obecną widzę to tak: kupuje domene np. sklep.pl, tworzę na niej jakąś stronkę z kilkunastoma artykułami no i zaczynam dodawać do tych wszystkich katalogów itd. gdy będę miał już prawdziwy sklep wdrażam go pod domene sklep.pl a treść poprzednią usuwam. Czy da się wypozycjonować taką stronkę z kilkunastoma artykułami? Główny problem w tym, że nie potrafię pisać stron www. może ma ktoś jakiś prostą gotową stronkę w której uzupełniałbym tylko treść i grafikę? Opisane zostało jeszcze zaplecze. Czy jest sens stawianie ich na darmowych serwerach? Jaki możecie polecić w miarę tani hosting pod tą właściwą stronę czyli sklep?

Zrób tam serwis tematyczny na temat przysżłego sklepu. Pozycjonuj go a potem zmienisz - nic prostrzego. A dotacje to sugerowął bym z unii.

A co do wieku.. no coż - jesli masz oddwazną rodzinę (podziękowania dla Taty tutaj hehe) i kasę na cześć ZUSu to załóż działalnośc na kogoś innego a za 2 lata założysz nową, która przejmie biznes na siebie.

Nie chce nic mowic ale ja bym zrobil tak zrobil strone informacjyjna o produktach ktore chcesz sprzedawac, opisy wymiary czy jakie tam wlasciwosci sobie zyczysz, pi pozycjonowac sklep i produkty a potem podlaczyc ceny, podlaczyc mozliwosc zakupow itp itd i ruszasz z biznesem :)

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności