Skocz do zawartości

Czy ktos mi wyjaśni?

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dziwne pytanie, takie coś jest rzeczą zupełnie normalną, żeby Cię przekonać spójrz na frazę Potop - prowadzi do strony klp na której jest również nazwisko autora, teraz sprawdź Henryk Sienkiewicz - tym razem dla tej frazy na pierwszym miejscu jest wikipedia.

Najprościej wyjaśnic to tak, że przecież linkuje się do tytułu, a nie do autora, a robisz to choćby na stronie głównej sklepu- tytuł jest anchorem, a autor zwykłym tekstem, stąd też takie pozycje.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Na te pozycje na które jestem wysoko ja też nie pozycjonuję. Jest wiele księgarń , które takich tytułów także nie pozycjonują ale to właśnie ja na nie (szkoda że jest ich niewiele) jestem tak wysoko. I tego właśnie nie pojmuję dlaczego. Wiem ,że "męczę" ten temat ale jego zrozumienie jest dla mnie bardzo ważne. Myślę ,że dla innych także. Co do Title to faktycznie jest ono ustawione tak że najpierw jest tytuł a potem autor . A mnie znajdują wpisując albo autora albo tytuł. nie ma reguły. Wpisując autora jestem często również wysoko.

Więc chyba nie tu jest "pies pogrzebany".

No i niewiele się dowiedziałem.

Jak nie jak tak. Odpowiedź jest prosta: na jedne frazy jesteś wysoko, a na inne nie. Na te na które jesteś wysoko nikt nie pozycjonuje, a na te na które jesteś dalej pozycjonuje więcej osób.

Poza tym jeśli title (meta) zaczyna się od tytułu, to nie zawsze jest miejsce na autora. A dla wielkiego G to co mieści się w title jest bardzo ważne, najważniejsze przy niepozycjonowanych podstronach ( przykładowo dla kilku tysięcy książek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności