Skocz do zawartości

Jeden hosting - jedno ip

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno lepiej by było gdybyś miał każdą na innym serwerze.. masz 20 stron dajmy na to, że chcesz wypozycjonować jedną, to na 19 pozostałych stronach na stronie głównej dajesz linka do tej jednej co chcesz wypozycjonować i efekt jeżeli nie są to trudne frazy murowany.

W przypadku jednego IP to raczej nie wiele CI takie linki dadzą.

Czy linkować wzajemnie strony, sprawa dyskusyjna, dostałeś odpowiedzi, że NIE, ale prosty przykład, dodajesz strone do katalogu gdzie admin chce link zwrotny, jakby on nic nie dawał to po co mu on?

Zarządzanie Projektami innowacyjne rozwiązania dla przedsiębiorstw

Solidna firma z mocno odjazdowymi samochodami Wypożyczalnia aut Warszawa

Na pewno lepiej by było gdybyś miał każdą na innym serwerze.. masz 20 stron dajmy na to, że chcesz wypozycjonować jedną, to na 19 pozostałych stronach na stronie głównej dajesz linka do tej jednej co chcesz wypozycjonować i efekt jeżeli nie są to trudne frazy murowany.

W przypadku jednego IP to raczej nie wiele CI takie linki dadzą.

Czy linkować wzajemnie strony, sprawa dyskusyjna, dostałeś odpowiedzi, że NIE, ale prosty przykład, dodajesz strone do katalogu gdzie admin chce link zwrotny, jakby on nic nie dawał to po co mu on?

A jesli mam 15 firmowych stron (nie zaplecze) to moge z kazdej linkowac do 14? Wiem, nie piwnienem dzieki cudownemu algorytmowi googiela;/ ech

Czemu od razu ,że nie możesz ? Z tym ,że 14 linków to trochę dużo, lepiej utworzyć osobną podstronę, gdzie wrzucić normalnie 14 linków do innych firmowych stron.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Czemu od razu ,że nie możesz ? Z tym ,że 14 linków to trochę dużo, lepiej utworzyć osobną podstronę, gdzie wrzucić normalnie 14 linków do innych firmowych stron.

No własnie tak robię ale w stopkę już wrzucić nie mogę. Tzn mogę ale skutki nie będą takie jak bym chciał.

Mozesz miec wszystki na 1 ip.

Jak narazie gbot nie sprawdza wszystkich stron z tego samego ip i nie patrzy na wzajemne linkowanie miedzy nimi, co najwyzej moze to zrobic moderator gdy zauwazy ze strony sa spamami i chce je wykosic, dlatego dobrze jest stosowac sposob podany przez mrozika, chyba ze stawiasz dobre zapleczowki i wiesz ze nie masz sie czego obawiac.

Nieprawda tez jest ze linki z tego samego ip niewiele daja, a napewno nie w takiej ilosci o jakiej tutaj mowa. Proste frazy wychniesz do top10 samymi subdomenami 1 domeny. Spojz zreszta na darmowe hostingi wymagajace zamieszczenie w otrzymanej subdomenie linka do domeny glownej.

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Nie jest to dobry pomysł. Jak chcesz likować to przez strony posrednie typu A->B->C->D->A

Gdzie A i C to twoje strony na jednym hostingu, a B i C to darmowe typu Blogspot lub wordpress

Z pktu widzenia Google linkowanie "pośednie" nie jest techniką ukrywania prawdziwych powiazan miedzy stronami.

W tym sensie, ze zapewne Google umie takie bufory rozpoznawac. I pomijac jezeli trzeba.

Mozna sobie wyobrazic sytuacje, ze na jednym IP bedzie kilka bardzo dobrych serwisow, ktore Google doceni.

Tak samo jak to, ze na kilku roznych IP beda serwisy, ktore Google zbanuje.

Moim zdaniem rozne IP maja duzo mniejsze znaczenie niz wartosciowa tresc.

MG

Moim zdaniem rozne IP maja duzo mniejsze znaczenie niz wartosciowa tresc.

IP tak ogólnie ma bardzo małe znaczenie w pozycjonowaniu - ale niektórzy utrudniają sobie życie ;)

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Czyli koledzy pytanie - linkować ze stopki do tych kilkunastu stron firmowych czy nie linkować?

Według mnie każda do każdej nie ma sensu. Wytypuj kilka i do nich linkuj ze wszystkich stron.

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

14 linków to troche dużo. A swoją drogą czemu akurat ze stopki ? Linkowanie ze stopki jest takie nie fajne i sztuczne.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności