Skocz do zawartości

Szkolenie w firmie Acquitec we Wroclawiu

kpati

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktos moze byl na szkoleniu z pozycjonownia w firmie Acquitec we Wroclawiu jezeli tak to prosze o opinie czy warto wziasc udzial w tym szkoleniu. Szkolenie trwa 3 dni ok 24h. Moze znacie lepsze szkolenia ?

Pozdrawiam !!!

wesele-planujesz wesele lub jesteś firmą z branży to coś dla Ciebie

e jewellery biżuteria na każdą okazję

IMHO jeśli masz jakiś zarys zagadnienia tyczącego SEO na tego typu szkoleniach nic nowego się nie dowiesz ponad to co jest napisane w dobrych książkach na ten temat oraz ogólnie dostępne na tym forum i licznych blogach o tym traktujących.

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

temat szkoleń seo już był poruszany na PiO tylko nie mogę teraz tego topicu odszukać, ale ogólnie to bardziej opłaca się kupić z 2 książki o seo a resztę wydać na domeny i hosting w celu testowania tego co w książkach napisane, do tego czytaj forum. Wtedy będziesz mógł zdobyć trochę doświadczenia i wyczucia w pozycjonowaniu co wg mnie jest kluczowym czynnikiem które gwarantuje sukces ;)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

temat szkoleń seo już był poruszany na PiO tylko nie mogę teraz tego topicu odszukać, ale ogólnie to bardziej opłaca się kupić z 2 książki o seo a resztę wydać na domeny i hosting w celu testowania tego co w książkach napisane, do tego czytaj forum. Wtedy będziesz mógł zdobyć trochę doświadczenia i wyczucia w pozycjonowaniu co wg mnie jest kluczowym czynnikiem które gwarantuje sukces ;)

Dziekuje za rade. Jaka twoim zdaniem ksiazka jest dobra. Mam ksiazke Pozycjonowanie i optymalizacja stron www Bartosz Danowski i Michal Makaruk wydanie pierwsze i musze powiedziec ze dla mnie wszytko jest tam napisane ogolnie. Spodziewalam sie po tej ksiazce czegos lepszego.

pozdrawiam

wesele-planujesz wesele lub jesteś firmą z branży to coś dla Ciebie

e jewellery biżuteria na każdą okazję

Szczerze to nie miałem żadnej książki seo w rękach także ciężko mi się wypowiedzieć, musisz poszukać opinii na forum. Jeśli chodzi o książki to raczej bym się nie spodziewał że znajdziesz tam jakieś szczegółowe info dotyczące seo ponieważ niektórzy dochodzili do tego przez kilka lat i na pewno nie sprzedadzą tego za kilkaset złotych, skoro już posiadasz podstawy seo to czytaj forum i blogi seo + testuj - innej metody na zdobycie wiedzy seo chyba nie ma;)

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Kursy seo to wg. mnie strata czasu i pieniędzy. Seo w założeniach jest proste jak konstrukcja cepa. Chodzi po prostu o to, aby linkować do strony docelowej + ją zoptymalizować. I tego nauczą Cię na kursie. Tą samą wiedzę możesz zdobyć czytając jeden dzień blogi albo książkę o seo... Również nie poleć Ci konkretnego tytułu.

Z seo jest tylko ten pewien problem (przez który zapewne każdy przechodzi) - jak linkować. Katalogi + Precle to jest oczywiste. Tyle że do dobrych precli będziesz miał ograniczony dostęp bo nikt Ci ich tak od ręki nie poda. Zaplecza pewnie też nie masz, a jego zbudowanie trwa trochę czasu. Z swli na początku nie powinieneś linkować bo pewnie twoja strona nie była pozycjonowana wcześniej więc najpierw musisz zadbać o dobre linki. Możesz kupić linki, ale pewnie nie będziesz na początku potrafił tego dobrze zrobić... Ogólnie założenia, których nauczą Cię na kursie są proste ale potem robi się kłopot, gdy próbujesz to wszystko wdrożyć w praktykę - czyli tak na prawdę jak w każdej innej dziedzinie życia/pracy. Jeśli masz głowę na karku i potrafisz szukać informacji, to kup sobie książkę, zacznij budować zaplecze i je pozycjonować i za 6 miesięcy będziesz mógł pozycjonować stronę docelową bo będziesz miał i wiedzę i zaplecze.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Chodzi po prostu o to, aby linkować do strony docelowej + ją zoptymalizować. I tego nauczą Cię na kursie. Tą samą wiedzę możesz zdobyć czytając jeden dzień blogi albo książkę o seo...
Fakt, że o to chodzi, ale ja bym tego tak nie trywializował, bo samo linkowanie oraz optymalizacja kodu strony wymaga dużej wiedzy, bo inaczej żółte owoce od googole murowane :)

Ale jak najbardziej zgodzę się z Tobą, że kursy zwłaszcza w takich cenach to strata pieniędzy, czasu nie aż tyle bo trwają bardzo krótko ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kursy SEO i SEM są głównie po to żeby mocniej zmotywować Cię do działania. Nie spodziewał bym się tam zdobycia wiedzy praktycznej, no chyba że porowadzący robi coś więcej niż cytuje blogi i powtarza w kółko to samo co już każdy wie.

Ale mówienie że " Seo w założeniach jest proste jak konstrukcja cepa" jest baaardzo mylne ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności