Skocz do zawartości

White SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
.....

Zrób tak. Do tej strony napisz 30 długi artykułów o tym po co są statystki jak je analizować etc - taki mini wortal na temat statystyk stron. Dzięki temu dostaniesz dużego bosta i to będzie white seo. Ludzie zaczną linkować - następnym razem jak ktoś spyta co to jest współczynnik odrzuceń, albo testy a/b to sam przekieruję go na Twoją stronę.

....

to jest test "strony firmowej" - zaraz wszyscy dentyści zaczną pisać artykuły o zębach - ale czy je inni dentyści będą linkować ???? wątpie

z linkami z innych "tematycznych" stron raczej nic z tego nie wyjdzie chociaż z jednej da sie załatwić :)

Ale to nie jest strona firmowa tylko o statystykach. Zresztą nie widzę powodu aby na stronach firmowych nie było dobrej bazy treści lub chociaż rozbudowanego faq'u i instrukcji.

Jeśli chcesz być lepszy od innych to musisz się czymś wyróżnić. Powtórzę zatem moje pytanie: skoro Twoja strona jest nowa, nie ma unikalnego contetnu, nikt o niej nie mówi, nikt z niej nie korzysta to w czym ona jest lepsza od stron w top 10 i dlaczego google powinien ją tam umieścić? Zawsze gdy pozycjonuję stronę to zadaję sobie to pytanie.

Czy mam rozumieć, że uważasz white seo za bezsens bo wymaga pracy, czy dlatego że nie działa bez jakiegokolwiek zaangażowania? Strona, którą "pozycjonujesz" nie jest w niczym lepsza od tych w top 10 więc czemu ma się tam znaleźć? Może się znaleźć tylko dzięki nadmiernej optymalizacji (=spamowaniu) albo sztucznemu linkowaniu.

BTW. nie żebym uważał, że wszystko musi być white, tylko nie rozumiem nadal "co ma wykazać ten test", oprócz tego, że będziemy się śmiać z white seo i jego nieskuteczności, skoro strona jest "tendencyjna" i według wszystkich zasad, które głosi Google nie powinna być pokazywana ludziom. Jedyne co ta strona może udowodnić, to że white seo jest za********e skuteczne bo nawet taki spam wyproumuje, jeśli jakimś cudem ta strona dotrze wysoko w serpach bez sztucznego wsparcia.

BTW2. Nadal uważam, że powinieneś wywalić ten baner na dole lub chociaż dać nofollow - w najlepszym razie będzie promował naszą konkurencję. A nofollow na pewno nie szkodzi, bo samo google zaleca jego używanie w tego typu reklamach. Brak nofollow przy banerze to potencjalna sprzedaż linków ;-)

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

dobry pomysł , myślę ze znajdziemy jakiegoś chętnego do pomocy (ktoś che wynając za drobną opłatą powierzchnie reklamową ? nie mylić z sprzedarzą linka - zapłacę za wysiłek przy jego wstawianiu)

Qrczaczek xann daj se siana z tym zlec pozycjonowanie firmie co promuje białe seło i z głowy a nie męczyć się będziesz i już :)

Ale to nie jest strona firmowa tylko o statystykach. Zresztą nie widzę powodu aby na stronach firmowych nie było dobrej bazy treści lub chociaż rozbudowanego faq'u i instrukcji.

Jeśli chcesz być lepszy od innych to musisz się czymś wyróżnić. Powtórzę zatem moje pytanie: skoro Twoja strona jest nowa, nie ma unikalnego contetnu, nikt o niej nie mówi, nikt z niej nie korzysta to w czym ona jest lepsza od stron w top 10 i dlaczego google powinien ją tam umieścić? Zawsze gdy pozycjonuję stronę to zadaję sobie to pytanie.

nie buduje tu portalu który będzie miał 10k site i 2k userów a symulujemy promowanie w wyszukiwarce strony firmowej bialymi metodami

Nadal uważam, że powinieneś wywalić ten baner na dole lub chociaż dać nofollow - w najlepszym razie będzie promował naszą konkurencję. A nofollow na pewno nie szkodzi, bo samo google zaleca jego używanie w tego typu reklamach. Brak nofollow przy banerze to potencjalna sprzedaż linków ;-)

no to chyba nie czytałeś nowości o linkach nofollow - jesteś trochę w tyle w tym temacie

1. na blipie już linki poszły ale czy one coś dadzą tego nie wiem , można je jedynie tratować jako linki reklamowe

2. jutro zaczniemy dodawanie do katalogów

Marketing internetowy dla firm

Xann chyba wyciągasz zbyt daleko idące wnioski o linkach nofollow - przeczytaj dokładnie te nowości - nie chodzi tu o banery reklamowe.

Nadal nie odpowiedziałeś mi na moje pytania, ostatnio już je wyboldowałem - nie wiem co jeszcze mam zrobić. Na jakiej zasadzie ma zadziałać white seo bo mam wrażenie, że nie rozumiesz tego pojęcia.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

"no to chyba nie czytałeś nowości o linkach nofollow"

Możesz mnie oświecić? Jak zmiany w nofollow wpłynęły na oznaczenia linków płatnych?

'Kobol' w odpowiedz na twoje pytanie

to w czym ona jest lepsza od stron w top 10 i dlaczego google powinien ją tam umieścić

odpowiem inaczej

jeżeli mamy 100 stron o tematyce : statystyki stron internetowych i każda z nich zacznie dodawać artykuły czym one będą lepsze od siebie ? tym która ma wiecej artykółów czy ta ktora ma lepszą grafikę

cały czas jest mowa o białym SEO ale chyba większość z tego białego SEO zapomina że jest więcej jak 10 adwokatów w Krakowie których interesuje bycie w top10

"każda z nich zacznie dodawać artykuły czym one będą lepsze od siebie ? tym która ma wiecej artykółów czy ta ktora ma lepszą grafikę"

1. która ma lepszą grafikę;

2. która ma lepsze artykuły - ilość raczej ma tu niewielkie znaczenie, bo możesz mieć 10 byle jakich artykułów, a konkurent napisze 1 ale dobry i zdobędzie więcej linków;

3. która ma lepszą opinię, chociaż negatywnymi opiniami klienci dzielą się częściej, więc te pierwsze mogą zdobywać linki na normalnych stronkach w celu ich polecenia, a drugie zazwyczaj będą wspominane na forach w celu odradzenia;

4. która będzie miała na stronie cokolwiek, co zainteresuje internautów - np. wyjątkowo oryginalne błędy ortograficzne ;-)

Lexy - oboje wiemy ze do stron firmowych ludzie bardzo rzadko linkują na swoich blogach , są to sporadyczne wypadki

budowa innych stron które mają linkować do strony pozycjonowanej to juz nie jest białe seo wiec budowa zaplecza tutaj odpada

no ale żeby nie było gadania bo to nie teoria a praktyka to napiszemy parę ciekawych artykułów zobaczymy ile osób będzie do nich linkować

Lexy - oboje wiemy ze do stron firmowych ludzie bardzo rzadko linkują na swoich blogach , są to sporadyczne wypadki

Jedyne wyjscie jakie widze w tymtemacie to rozbudowywac stronke w kierunku tematycznych artykulow dodawanych systematycznie i budowac moc domeny na podstawie linkow wewn, odatkowo mozna postawic bloga firmowego czy dodatkowa stronke z newsami i tam rowniez na zasadzie linkowania z postow budowac moc domeny docelowej. Idac dalej mozna rowniez zrobic mini stronke np z opisem instalacji takich statystyk, czytez screenami i z tamtaad rowniez linkowac domene docelowa... takich ROZNYCH pomyslow moze byc sporo :) i beda 100% white :P

Ograniczeniem w tworzeniu takich WHITE stronek moze byc tylko Nasza własna kreatywnosc, pamietajcie tez ze 1 mocny link jest wiele razy lepszy od smieciowego :)

1. na blipie już linki poszły ale czy one coś dadzą tego nie wiem , można je jedynie tratować jako linki reklamowe

To tak jak z weblinka

System wymiany linków reklamowych
:)

e-weblink jest system wymiany linków reklamowych i tylko i wyłącznie służy do tego celu zresztą pisze jak byk na jego głównej stronie i proszę nie mylić go z systemami do pozycjonowania stron

Ograniczeniem w tworzeniu takich WHITE stronek moze byc tylko Nasza własna kreatywnosc, pamietajcie tez ze 1 mocny link jest wiele razy lepszy od smieciowego :)

ale te stronki nie są już białe bo je tworzymy w jednym celu do promocji głównej "pozycjonowanej" strony i przekładając to na stomatologa czy kancelarie adwokacką to jeden blog tutaj nic nie zdziała mało tego 10 blogów też tutaj nic nie zdziała przy frazie stomatolog warszawa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności