Skocz do zawartości

White SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ograniczeniem w tworzeniu takich WHITE stronek moze byc tylko Nasza własna kreatywnosc, pamietajcie tez ze 1 mocny link jest wiele razy lepszy od smieciowego :)

ale te stronki nie są już białe bo je tworzymy w jednym celu do promocji głównej "pozycjonowanej" strony i przekładając to na stomatologa czy kancelarie adwokacką to jeden blog tutaj nic nie zdziała mało tego 10 blogów też tutaj nic nie zdziała przy frazie stomatolog warszawa

To tak jak bys napisal ze pisanie kontrowersyjnych tekstow na stronce nie jest white bo przeciez robimy to tylko po to by PROMOWAC witryne:P NO kurde.... az tak Ci trzeba tlumaczyc doslownie...?? czy mi sie tylko wydaje..... oby !

koniec w tym temacie, jak bedizesz mial xann jeszcze jakies pytania to zajrzyj tu za 2 lata a nastepnie wejdz do dzialu "ogloszenia i zlecenia" na PiO a zrozumiesz o czym pisze EOT.

"do stron firmowych ludzie bardzo rzadko linkują"

Załóżmy, że jest to strona salonu fryzjerskiego z wypasioną grafiką. Klientki są z niego bardzo zadowolone, na stronie można znaleźć świetne fotki, a także kilka porad na temat tego, jak dbać o włosy. Czemu inni mieliby nie linkować do takiej strony? Nie dość, że klientki chwalą ten salon, to jeszcze internauci mają wiele powodów do linkowania do niej, bo wyróżnia się wśród innych. Strona zdobędzie zainteresowanie nawet grafików, dla których będzie inspiracją.

Jest sobie także druga strona salonu. Strona jak strona, ani grafiki pochwalić nie ma za co, ani zawartości.

Obie strony mogą się znacznie od siebie różnić i naturalne wypozycjonowanie na razy typu "fryzjer Olsztyn" to żaden problem, o ile strona jest tego warta. Tak samo na stronach firm z innych, dużo nudniejszych branż, mogą się wśród siebie wyróżnić czymś, dzięki czemu w sieci zacznie się o nich pisać.

Co do zaplecza to nie do końca bym się z Tobą zgodziła. W przypadku wspomnianego salonu fryzjerskiego nie widziałabym problemu, aby artykuły na temat pielęgnacji włosów czy też recenzji kosmetyków do włosów, umieścić na innej stronie i wzajemnie podlinkować.

Podsumuję to tak: zbyt skrajnie próbujesz podejść do tego tematu.

wielkości stomatologa, okulisty, kancelarii adwokackiej

Stomatolog, okulista, kancelaria adwokacka mogą mieć spokojnie wiele tematycznych artykułów, nie musi być to marna wizytówka. Do tego porady inne bzdety i już masz trochę treści. Tak zresztą jest jeśli popatrzysz na wyniki wyszukiwania.

naturalne wypozycjonowanie na razy typu "fryzjer Olsztyn" to żaden problem

Naturalne wypozycjonowanie !?

...

Czytam wszystkie wypowiedzi i... dajmy Xannowi zrobić to po swojemu. Jak ktoś będzie miał inną wizję niech zakłada test.

Prywatny mój test z hostesssami przynosi efekty a jedyne linki z swli dostałem od konkurencji (o czym pisałem w pewnym topicu). Czyli jakoś się da. Fraza "hostessy warszawa" top 2 naturalnie ale podejrzewam, że długo sie nie utrzymam.

Hehe, podoba mi sie. Niezla prowokacja.

Jest tylko jeden problem. Ta strona to tzw. "thin affiliate" dla xannstat.com. Nie ma ona specjalnie zadnej wartosci - po prostu przekierowuje do xannstat'ow. Potrzeba wiecej tresci - np. stworz baze wiedzy dot. statystyk internetowych i w ten sposob dostarczaj wartosc dodana.

Pytanie, czy Twoim celem jest udowodnic teze, "ze sie nie da bez spamowania" czy naprawde chcesz cos zrobic porzadnie.

Czytaj to, co piszesz. Strona glowna zawiera literowki. Pierwsze slowa kazdego akapitu na stronie glownej sa napisane z bledem. Postaw na jakosc - popraw to. Watpie byc odebral od dilera auto z porysowana maska i wygryziona tapicerka. Nie oczekuj, ze na pierwszym miejscu bedzie byle jaka podstrona z bledami w tekstach.

polish suicide flew 48 successful missions

Jest tylko jeden problem. Ta strona to tzw. "thin affiliate" dla xannstat.com. Nie ma ona specjalnie zadnej wartosci - po prostu przekierowuje do xannstat'ow. Potrzeba wiecej tresci - np. stworz baze wiedzy dot. statystyk internetowych i w ten sposob dostarczaj wartosc dodana.

Nie ma tam żadnego przekierowania - przynajmniej ja jej nie zauważyłem - strona jest o statystykach stron internetowych - już mówiłem że symulujemy stronę firmową.

Pytanie, czy Twoim celem jest udowodnic teze, "ze sie nie da bez spamowania" czy naprawdę chcesz coś zrobic porzadnie.

Cel jest opisany na samym początku w pierwszym poście

Czytaj to, co piszesz. Strona glowna zawiera literowki. Pierwsze slowa kazdego akapitu na stronie glownej sa napisane z bledem. Postaw na jakosc - popraw to. Watpie byc odebral od dilera auto z porysowana maska i wygryziona tapicerka. Nie oczekuj, ze na pierwszym miejscu bedzie byle jaka podstrona z bledami w tekstach.

Niektóre literówki są też wprowadzone specjalnie - dlaczego ? tego nie muszę już objaśniać https://www.google.pl/search?q=Statystki+st...lient=firefox-a 1 miejsce po 12 godzinach

Stronę będziemy promować pod interesujące nas frazy ale też bedzie nas interesował czy stworzy się long - tail sam z siebie

Marketing internetowy dla firm

no sa bannery xannstat oraz opis tych wlasnie statow (to mialem na mysli). wiesz dobrze o czym pisze, wiec nie lap za slowka (no, chyba ze caly ten temat to dyskusja z teza) :) przyklad: https://www.statystyki-stron.com/opis.php - to jest prosta informacja o xannstatach. rozumiem, ze moge sie spodziewac podobnych podstron dla innych systemow, ktore wymieniles na glownej?

Co do symulacji strony firmowej... kto powiedzial, ze strona firmowa ma byc UBOGA? To, ze ktos ma salon dentystyczny nie przeszkadza w tym, zeby oprocz standardowych informacji o uslugach zamiescil baze wiedzy na temat higieny jamy ustnej czy dokladny (naukowy) opis srodkow, ktore sa wykorzystywane w nowoczesnej stomatologii, rowniez w jego/jej gabinecie. Jako klient zdecydowanie wybiore firme, ktora oferuje zrodlo wiedzy na swojej stronie - to znak, ze zalezy jej na wyedukowanym kliencie, z ktorym bedzie mogla pracowac dlugo i owocnie. Zwroc uwage, ze to nie tylko kwestia SEO, ale rowniez procesu obslugi takiego klienta - latwiej sie obsluguje klienta, ktory rozumie nasz biznes i to, co mozemy mu zaoferowac.

Jest rok 2009, nie 1999...

polish suicide flew 48 successful missions

Co do symulacji strony firmowej... kto powiedzial, ze strona firmowa ma byc UBOGA? To, ze ktos ma salon dentystyczny nie przeszkadza w tym, zeby oprocz standardowych informacji o uslugach zamiescil baze wiedzy na temat higieny jamy ustnej czy dokladny (naukowy) opis srodkow, ktore sa wykorzystywane w nowoczesnej stomatologii, rowniez w jego/jej gabinecie. Jako klient zdecydowanie wybiore firme, ktora oferuje zrodlo wiedzy na swojej stronie

To nie wyścig zbrojeń podczas zimnej wojny - już kolejna osoba mówi rozbuduj stronę o encyklopedie wiedzy - ale co bedzie jak każda strona firmowa już bedzie miała tą rozbudowaną encyklopedie wiedzy ??? co bedzie jak już każda wizytówka stomatologa zamieni sie w portal ???? co w tedy ??? wtedy znowu wrocimy do punktu wyjscia

dziś jest już to normalne że jak przychodzi klient to mowimy mu ze newsy informacje i aktualnosci są najwazniejszymi elementami na jego stronie a opis produkty musi miec tyle lania wody zeby google pomyliło to z wiki

Dziś już wiemy - guglarz jasno powiedział ze małe strony są skazane na niebyt w wyszukiwarce i nie mają żadnysz szans

Test jest bardzo prosty - czy strona wizytówka nie portal o zdrowiu stosując białe seo ma jakiekolwiek szanse

Marketing internetowy dla firm

jeżeli tak, to po co ten test?

pewnie zeby pokazac, ze to co gadaja ludzie z G. i ich "porady dla webmasterow" to zupelnie odrwana od rzeczywistości teoria;) Ale o tym już wiemy, więc faktycznie "po co ten test"? ;)

I jedno zdanie wtrącenia do dyskusji: załóżmy, że mamy wizytówkę firmy zajmującej się remontami. To co mają tam opisywać "techniczne szczegóły"? A kogo to obchodzi i kto to będzie czytał? Jak ktoś chce zrobić remont to szuka wykonawcy, wchodzi na stronę i szuka danych kontaktowych. I tyle. Cała reszta będzie zwykłym zaśmiecaniem indeksu dla poprawienia pozycji. Więc... chyba wg G. to podchodzi pod "spam"? Jakoś tak to chyba było ;)

ja się domyslam po co ten test, ale tego nie udowodnię, więc nawet nie będe zaczynał tematu :)

wracając na ścieżkę... jestem ciekawy wyników i wniosków potwerdzających jak mniemam to, że całe porady dla webmasterów mogą być przydatne w przypadku lekkich i srednich frazek, natomias są o kant ( )( ) w przypadku gdy na topowych pozycjach zalezy dużo wiekszej ilości osób :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Myślę że wszyscy się domyślamy po co ten test ;-)

BTW qazy ja akurat chętnie zobaczyłbym kilka porad. Np. załóżmy że firma oferuje kładzenie podłóg. Może mi wyjaśnić czy się różnią panele od parkietu, jak potem dbać o taką podłogę, jak wybrać produkt (firmy są różne i ceny są różne) itd. Kompletnie nie znam się na takich sprawach, a wydając 20k na podłogę w całym domu chętnie bym się dowiedział.

Analogicznie można zrobić o innych usługach typu dobór farb etc.

Oczywiście jest to pieśń przyszłości, ale widząc takie rzeczy na stronie wiem (a raczej mam wrażenie), że rozmawiam z ludźmi którzy wiedzą co robią i nie robią tego tylko po to aby zrobić cokolwiek.

Moim zdaniem to co mówi google nie jest takie głupie. Tyle tylko, że pozycjonerzy wszystko postrzegają ilościowo. Typu teraz np. Xann jutro między śniadaniem a drugą kawą napisze pięć artykułów (bo google mówi, że musi być content), których się nie da czytać, a za tydzień obwieści, że white seo nie działa i lepiej stosować weblinka.

a) Dobre artykuły mają dużo wejść z długiego ogona

:) Do dobrych artykułów z czasem pojawiają sie linki - czasami bardzo dobre linki

Oczywiście na dzień dzisiejszy łatwiej stronę wypromować sztucznie, ale nikt nie wie jak będzie za rok czy pięć lat. White seo działa, tyle tylko że na relatywnie razie łatwo je przeskoczyć sztucznymi metodami.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności