Skocz do zawartości

White SEO

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

....ja się domyslam po co ten test, ale tego nie udowodnię, więc nawet nie będe zaczynał tematu :)
Myślę że wszyscy się domyślamy po co ten test ;-)

Proszę nie szukajcie 7 dna (xann reklamuje swojej xannstaty), zrobiłem ten test bo zawsze się mówi mówi mowi o kolorach seo ale tylko sie mówi tutaj będzie można coś pokazać test by był fajniejszy i ciekawszy jak by komuś się chciało tez dołączyć czy to z jakimś pensjonatem czy też z jakimś fryzjerem

a) Dobre artykuły mają dużo wejść z długiego ogona

tak - jak już wspomnialem wcześniej też bedziemy sprawdzać jak buduje się long tail - każdy z was ma wejscie na statystyki serwisu wiec bedzie widział co sie dzieje

myśle ze czas 3 miesiące będzie jakims wyznacznikiem na to co osiągnęliśmy

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja (nie wiem jak inni) nie neguje istnienia white seo ale niestety koszty aby ono istniało są niewspółmierne i nieosiagalne w niektórych przypadkach dla firm z sektora MSP dlatego jest jak jest.

Nie jest tak , że idzie się na łatwizne tylko po prostu trzeba "kombinować" jak wyciągnąć obustronne jak największe korzyści przy ograniczonym budżecie .

Googlowski biznes już dawno nie ma nic wspólnego z ich dewizą "don't be evil" google to korporacja i ma zarabiać kase bo tego chcą udziałowcy a gdy w gre wchodzi duża kasa to etyka i szczytne hasła lądują głęboko w czarnej dziurze (_!_) ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To nie wyścig zbrojeń podczas zimnej wojny - już kolejna osoba mówi rozbuduj stronę o encyklopedie wiedzy - ale co bedzie jak każda strona firmowa już bedzie miała tą rozbudowaną encyklopedie wiedzy ??? co bedzie jak już każda wizytówka stomatologa zamieni sie w portal ???? co w tedy ??? wtedy znowu wrocimy do punktu wyjscia

no coz, wtedy pierwsze beda te, ktore rozbudowaly swoje strony firmowe do poziomu portali jako pierwsze, dzieki tresci szybko zdobyly pozycje na long-tail i przez lata kumulowaly naturalne linki WLASNIE DO STRON INFORMACYJNYCH (bo tak to juz jest), a nastepnie wykorzystaly je do promocji swojej czesci e-commerce'owej.

polish suicide flew 48 successful missions

Tak jak mówiłem nie robię testu żeby coś udowodnić, robię zeby zamiast terii przejść w praktykę i sprawdzić ile można wyciągnąc z czegoś takiego

było już dużo białych rad typu:

- zrob taką super stronę zeby wszyscy ją linkowali - (czysta teoria)

- umieszczaj dużo treści na stronie (testujemy jak dużo treści na stronie bedzie miało wpływ na frazy które nas interesują i jaki to urośnie long tail z nich)

- zbuduj blog o stronie ( to raczej jest strata czasu bo jedna jaskółka wiosny nie czyni a postawienie 500 blogow o stronie to juz nie jest białe seo)

robie bo nik jeszcze tego nie robił , mało z tego w prszyszłym tygodniu bedę robił taki przykład na jednym pensjonacie bo już znalazłem chętnego wiec zobaczymy inną domene z inną tematyką

Marketing internetowy dla firm

no coz, wtedy pierwsze beda te, ktore rozbudowaly swoje strony firmowe do poziomu portali jako pierwsze

to każda witryna firmowa ma być docelowo portalem? Przecież to jakieś szaleństwo. I teraz pytanie: czy gdyby nie wyszukiwarka to też by tak się robiło? Tzn. przesadna rozbudowa treści, blogi, artykuły, itp.? Bo jeśli to wszystko ma w domyśle wyszukiwarkę to tak do końca "white" to nie jest ;)

Ogólnie to wszystko jest dobre dla teoretycznych rozważań akademickich. Praktyka dyktuje takie a nie inne rozwiązania i koniec w temacie :)

to każda witryna firmowa ma być docelowo portalem?

Nie, ale tez nie kazda witryna firmowa musi byc w Top10-100-1000.

To tak jak ze sklepami. Nie kazdy spozywczak musi byc hipermarketem, ale tez spozywczak nie powinien oczekiwac zyskow na poziomie tych, jakie generuja sieci supermarketow.

To samo przyloz dla swojego osiedlowego bufetu obiadowego w bloku i restauracji w centrum handlowym lub na rynku w KRK, gdzie metr kosztuje 100 USD miesiecznie.

To samo przyloz do komputera za 10k i tego za 1,5k.

polish suicide flew 48 successful missions

Xann, jak chcesz spopularyzować stronę jak sam jesteś sceptycznie nastawiony do swojego pomysłu? Jak chcesz mieć naturalne linki to musisz coś zrobić a nie czekać 3 miesiące na to "co z tego wyjdzie". Nic nie wyjdzie, jak nic z tym nie zrobisz.

Zadbaj o dobrą treść i o rozgłos. Napisz parę dobrych artykułów i wstaw tam linki. Rozpropaguj informacje na forach i blogach, pokaż, że Twój produkt jest lepszy, tańszy, ciekawszy, bardziej wydajny czy ładniejszy od innych na rynku. Nikt nie wstawi Ci linka, jeśli nic ciekawego na stronie się nie pojawi.

Sprawdź, czy wszystkie odpowiednie witryny zostały poinformowane o tym, że Twoja witryna jest dostępna w sieci.
Czy poinformowałeś już wszystkie odpowiednie strony (katalogi) ?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wbrew temu, co można przypuszczać, skuteczne może być nawet pisanie do właścicieli stron o zbliżonej tematyce z propozycją zamieszczenia linka na ich stronie. Takie działania to właśnie "poinformowanie odpowiednich witryn" o powstaniu nowej strony. Niektórzy webmasterzy odmówią, inni się zgodzą i albo od razu dodadzą link opisując go tak jak chcą, albo spytają jak mają go opisać, więc w ostatnim przypadku można sobie ustalić odpowiedni anchor tekst.

Nie, to jest jak najbardziej naturalne. Nie oferuję nic w zamian, a jedynie informuję o nowej stronie sugerując jej zamieszczenie wśród innych linków ;-) Jeśli webmaster chce to spyta mnie jak ma być opisany link, a jak nie to opisze go jak sam chce, może również wstawić sam adres bez aktywnego linka, albo link z nofollow. A co innego mogłaby znaczyć porada:

"Sprawdź, czy wszystkie odpowiednie witryny zostały poinformowane o tym, że Twoja witryna jest dostępna w sieci."

ps. Wysyłając do rożnych serwisów informacje prasowe również nie narzuca się wstawienia aktywnego linka pozycjonującego. Wysyła się jedynie artykuł i webmaster decyduje, w jakiej formie wstawi adres wspomnianej strony. Oczywiście tutaj też nie każda ip zostanie opublikowana, więc wysyłając tego typu maile jesteśmy zdani na decyzję innej osoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności