Skocz do zawartości

SyropLive II

mmarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wlasnie o to chodzi ze brak jest konkretnych opini co moze wskazywac na kilka mozliwosci :

1- system jest malopopularny - ze wzgledu na niska skutecznosc/koszt/brak agresywnej reklamy

2 - system jest dobry- ludzie nie chca sie chwalic bo boja sie ze skutecznosc spadnie

Brak jest jakiejkolwiek opini typu : mozna dzieki temu wypozycjonowac fraze latwa/srednia etc .

Brak jest jakiejkolwiek opini typu : mozna dzieki temu wypozycjonowac fraze latwa/srednia etc .

bez urazy, ale w co 5 poście piszesz, że nie żałujesz czasu na testy i 25 osób w firmie zajmuje się seo.

Czy pytanie na forum o skuteczność jakiegokolwiek narzędzia nie przeczy głoszonej przez Ciebie idei ?

Aby sprawdzić jak system radzi sobie z łatwymi/średnimi frazami wystarczą 2 godz na konfiguracje, podpięcie stron i zdefiniowanie projektu, a za kilka tygodni będziesz miał rzetelną odpowiedź dot. skuteczności każdego narzędzia.

No wlasnie tutaj jest problem. Jesli przegladam strone jakiegos narzedzia na zachodzie (typu senuke lub innego ) od razu jasne jest co robi narzedzie/ co daje/ jakie sa ograniczenia. I powiedzmy w ciagu 30 minut wiem jak uzywac podstawowej funkcjonalnosci.

A z syropem problem jest taki, ze w zaden sposob nie potrafie na podstawie tego co przeczytalem forum czy tez tego co przeczytalem na stronie (fakt nie obejrzalem filmow ) zdefiniowac co moze wplynac na sukces lub porazke tego softu i czy mi sie on przyda.

Problem jest taki zeby jakis moj pracownik mogl korzystac z narzedzia to musze go w tej kwesti przeszkolic. Zeby go przeszkolic to sam musze wiedziec jak go uzywac.Sa narzedzia na ktorych pelen test szkoda mi czasu bo widze ze w zaden sposob nie sprawdza sie w mojej firmie (tupu semi addery). Niestety ale Pakistanczycy nie znaja Polskiego.

Syrop jest narzędziem troszkę innym niż wszystkie z wieloma funkcjami, nie ma więc prostej metody aby dokładnie opisać jego działanie w kilku zdaniach. Zapewniam Cię jednak, że wystarczy, że poświęcisz z godzinkę lub dwie i zorientujesz się doskonale o co chodzi i jakie są możliwości jego wykorzystania i jakie frazy będziesz mógł zrobić.

W razie problemów zawsze jestem do usług, najlepiej na gg.

już przepychanki ;)

Przeglądam sobie Syropa,

hosty publikujące artykuły w Syropie jakoś się trzymają

jednak w odniesieniu do hostów linkujących widzę powtarzającą się prawidłowość

subdomeny pod którymi podczepione są hosty linkujące słabo się indeksują, często wcale

ani jedna strona w indeksie, komendy info: ; site: nie zwracają wyników

fakt że na nich same urywki publikacji, duplicate content, sporo linków wychodzących

Hosty linkujące są jakoś bardziej nie lubiane przez G ?

Mam pytanie,

hosty linkujące podczepiacie najczęściej w liczbie 5 pod domeną przeznaczając dla niej typowo rolę linkującą,

i na podobnej zasadzie drugą z podczepionymi hostami publikującymi pełne artykuły

Czy Wam to wszystko wsio i stawiacie jak leci, hosty linkujące pomieszane z publikującymi w jednej domenie

Ja mam ich kilkadziesiąt i każdy jest w indeksie. Niestety bardzo niechętnie łapią PR. Chyba, że stoi na domenie głównej - na dzień dzisiejszy to i tak jest max PR2.

Mimo wszystko spełniają swoją rolę. Prowadzimy teraz testy nad trochę innym (dodatkowym) zastosowaniem hostów linkujących.

PS

Arni, te bez site podeślij mi proszę na PW.

traktuj swoje hosty linkujace jako hosty linkujace twoje publikacje - gdy bot rozlazi sie po tagach to niezaleznie czy masz pod okreslonym tagiem przydzielony obcy link czy nie - i tak losowo wyswietlaja sie linki do twoich publikacji - tak wiec smialo mozna powiedziec ze na podlinkowanych hostach linkujacych z 90% mocy idzie dla ciebie a pozostale 10% dla wlascicieli obcych linkow - widac to w logach

jezeli wiec twoje hosty linkujace nie sa podlinkowane to z wlasnych wyciagasz 90% niczego i musisz liczyc ze od kogos uda sie uszczknac te 10%

tak wiec jak se poscielesz tak sie wyspisz ;)

edit:

matematyka w drugim akapicie jest skrotem myslowym i nie jest logiczna ;)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

witam,

wg mnie narzedzie jest bardzo dobre, a jedyne czego mi w nim brakuje to brak harmonogramu dodawania wpisow gdzie moznaby bylo zaplanowac cykliczne dodawanie wpisow przez xx dni - chociaz kto wie moze kiedys bedzie wprowadzone co bardzo ulatwiloby prace

pozdrawiam

mirek

narzędzie nie jest złe lecz nie do końca w pełni stabilne

- dość przypomnieć buga lub szalejące limity. Aczkolwiek teraz ma się lepiej

przypisując link do "opona" niekiedy zdarza się rozdzielić frazę "opona1mi" (1 to przypis footnote)

- w Symesie po kliknięciu w "Wysłane" wywala błąd "Error 500 Internal Server Error" i tak od wielu tygodni

- poruszając się po "Projektach" klikasz w wybrany a np. jesteś w sąsiednim

- sporo martwych hostów (publikujących, nie linkujących - te z resztą ciężko sprawdzić) których, odnoszę nieodparte wrażenie nikt z administracji nie przegląda/usuwa

Kiedyś pisałem do supportu o hostach na które system bezustannie rozlosowuje nasze publikacje pobierając za nie zgromadzone punkty, marnotrawiąc je tym samym. Co Tobie po publikacji na hoście z "Error 500 Internal Server Error" (czyżby niezawodny OmniHost;) - częsty przypadek, albo domenie wygasłej lub z innych powodów nieaktywnej. Publikacja się nie wyświetla, linki też a za wszystko płacisz, punkty lecą.

Zapodałem w zaufaniu supportowi przykłady takich stron. Myślę że właśnie na to liczy, użytkownicy w swoim własnym interesie zainteresowani stanem stron na których lądują w pocie czoła napisane ich precle bądź opłacone, sami doglądają gospodarskim okiem stron systemu wyręczając w tym administratora. Niektóre jednak nie zostały usunięte z systemu po dziś dzień. Myślę że w najbliższym czasie po następnej rewizji podzielę się publicznie zebranym żniwem. Nie ma się co szczypać, syfu nam nie trzeba.

P.S.

Hosty poszły na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności