Skocz do zawartości

SyropLive II

mmarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W swl'ach nie masz kontroli nad miejscem, w którym ląduje Twój link. Nie możesz tego linka edytować. Nie możesz edytować treści na stronie z Twoim linkiem.

SyropLive posiada elementy swl - ustawianie przyrostów dziennych, limitów, itd ale jest to tylko część narzędzia.

Syrop umożliwia tworzenie własnego, tematycznego (lub nie) zaplecza, więc nazwanie go swl'el byłoby dużym uproszczeniem.

W swl'ach nie masz kontroli nad miejscem, w którym ląduje Twój link. Nie możesz tego linka edytować. Nie możesz edytować treści na stronie z Twoim linkiem.

Zgoda ale to nie zmienia faktu, że podstawową jego funkcją jest wymiana linków. Jest być może bardziej rozbudowany o funkcje których nie mają inne SWL. To jednak chyba nie powinno powodować zmiany nazewnictwa?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Linki można kłaść na stronach swoich jak i cudzych - czy to publicznych, czy tez prywatnych innych użytkowników, ale nie na każdej podstronie a tylko na własnej publikacji. Można to nazwać wymianą: linków, powierzchni, itp. Jednakże można też ograniczyć się tylko do własnych hostów - wtedy o jakiejkolwiek wymianie nie ma mowy.

Ale żeby nie było - mi nie przeszkadza nazewnictwo oraz przynależność SyropLive do działu systemy czy narzędzia.

• 4 tygodnie później...

W kilku postach w tym i wcześniejszym wątku o Syropie było pytanie o różnice pomiędzy SeoDopalaczem a Syropem. Dla wielu zaawansowanych forumowiczów może jest to głupie pytanie ale z mojego punktu widzenia wcale takie nie jest...

Otóż jako młody stażem adept pozycjonowania zastanawiam się jak zacząć, w jakie narzędzia zainwestować. Od kliku dni intensywnie czytam forum i dochodzę do wniosku, że Syrop może być ciekawym systemem na start.

Posiadam kilkanaście domen (PR 3 i 4) ale stoją puste. Nie bardzo mam ochotę stawiać na nich własne precle bo musiałbym poświęcić czas na promocję/moderację/załatwianie artykułów. Jeśli włączę je do systemu to system automatycznie będzie dla mnie budował zaplecze i to w miarę wysokiej jakości (wnioskuję po wypowiedziach właściciela i testerów). Ja mogę skupić się na tworzeniu artykułów pod precle (mam w firmie osobę odpowiedzialną za copywright, która ma wolne moce przerobowe) i wrzucaniu ich do systemu. W porównaniu do seodopalacza, oszczędzam na tworzeniu wartościowych artów bo z tego co widzę na jednej z moich domen to pojawia się kompletny śmietnik ale mam problem z tworzeniem zaplecza bo muszę jakoś zdobywać małe punkty (z mojego punktu widzenia zrobienie sobie samemu strony z site powyżej 1k jest problemem).

W Syropie problemu tego nie mam bo system sam tworzy za mnie wartościowe zaplecze.

Zweryfikujcie proszę moje rozumowianie, są w nim jakieś dziury? (pomijam opłatę za używanie systemu bo jest dla mnie akceptowalna).

Pytania do właściciela systemu Syrop:

W ofercie napisane jest, że przy rejstracji w systemie otrzymujemy "Określone ilości startowe limitów publikacji i linków pomocniczych" - to znaczy ile?

Jaka jest właściwa proporacja linków pomocniczych na jedną publikację? (Zakładając, że nie mam swojego zaplecza, którym mógłbym do-powerować artykuły a będę raczej kupował linki pomocnicze z systemu).

Czy limit 50 publikacji oznacza, że mogę dodać 50 różnych publikacji na 50 różnych precli (hostów)?

Czy dodawanie tych samych artykułów na różne precle ma sens, jeśli tak to na ile precli warto dodać ten sam artykuł, żeby takie działanie miało sens.

I tutaj pytanie do doświadczonych użytkowników systemu: Jak oszacować zgrubnie (chociaż rząd wielkości) - ile publikacji jest potrzebne, żeby wyciągnąć świeżą domeną na top20 lub top10 na jakieś hasło (np. strony internetowe Poznań)? Czy takie szacowanie jest w ogóle możliwe?

To mój pierwszy poważny post także proszę o wyrozumiałość starych wyjadaczy.

I tutaj pytanie do doświadczonych użytkowników systemu: Jak oszacować zgrubnie (chociaż rząd wielkości) - ile publikacji jest potrzebne, żeby wyciągnąć świeżą domeną na top20 lub top10 na jakieś hasło (np. strony internetowe Poznań)? Czy takie szacowanie jest w ogóle możliwe?

Ciężko tutaj na szybko coś oceniać, musisz popróbować, przy dobrze napisanym projekcie, jesteś w stanie wygenerować 35-50 bardzo sensownych artów które sobie wyślesz na hosty w Syropie a potem podłączysz pod to linki.

Bardzo fajnie, że piszesz o tym że domena jest świeża - dzięki Syropowi starannie sobie tą domenę "zagruntujesz" stałymi, mocnymi linkami, co jest szalenie ważne.

Wejdź w system, potestuj, sprawdź - możesz tylko zyskać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności