Skocz do zawartości

Proszę pomóżcie

decha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;))

Jestem tu nowy i bardzo proszę o pomoc.

Jestem właścicielem serwisu www.memotravel.pl.

Zainwestowałem w tę stronę dużo czasu i pieniędzy. Niestety w temacie pozycjonowania jestem zupełnym laikiem.

Pozycjonowaniem strony zajmuje się firma zewnętrzna. Jak dotąd ( a raczej do zeszłego tygodnia) zbardzo dobrym skutkiem.

Mimo młodego wieku strony , mamy już Page Rank 5, pozycjonujemy kilkadziesiąt fraz ( w bardzo konkurencyjnej branży), z których zdecydowana większość jest w top 10-20, wiele w Top 5.

Z odwiedzinami na stronie zbliżaliśmy się do 1000 dziennnie. Nagle w zeszłym tygodniu, wypadliśmy ze wszystkimi frazami w okolice 300-400 miejsca. odwiedziny spadły do kilkudziesięciu dziennie.

Firma która pozycjonuje, twierdzi, ze nie stosuje żadnych nielegalnych praktyk. Nie potrafiła też przez tydzień zdiagnozować przyczyny.

Jestem załamany. Brak odwiedzin, brak telefonów, brak sprzedaży.

Czy ktoś z Was Szanowni forumowicz jest mi w stanie pomóc. Podać jakieś przyczyny i ewentualne rozwiązania.

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc jakiegoś życzliwego magika.

Pozdrawiam

Może to być chwilowe zawirowanie, a może to być jakiś filtr od G. za np. zbyt gwałtowny przyrost linków, jednak to dziwne ze względu na range domeny. Może to być też prezent od konkurencji ;)

Niech wypowiedzą się ludzie z większym doświadczeniem...

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

...

Firma która pozycjonuje, twierdzi, ze nie stosuje żadnych nielegalnych praktyk.

... .

wpadliście w filtra , google ma to do siebie ze strony wpadają w filtra z 1000 różnych przyczyn i w cale tutaj nie musi byc winna firma pozycjonerska

w takim momencie powinieneś docenić inne źródła wejść na strone gdybś miał

1/3 wyszukiwarki

1/3 referety z innych stron branżowych

1/3 wejscia z PPC

moja rada, zanim wyjdziesz z filtra co może byc za tydzien lub za 3 miesiące, przeżuć kasę na reklamy płatne i linki na forach brażowych

Marketing internetowy dla firm

pobieznie patrzac do strony prowadza dosc mocne linki (jakos musial ana PR zapracowac)

niestety nie wiemy ile ona istnieje w sieci (obstawiam, ze okolo pol roku) i w jakim czasie zgromadzila tyle linków

jedyne do czego mozna sie delikatnie przyczepic, to to, ze wszystkie linki prowadza do glownej strony

najprawdopodobniej to zawirowanie w wynikach

Domena istnieje 10 miesięcy.

Oczywiście w momencie wyskoczenia z google, włączyłem google adwords.

Nie jestem jednak w stanie licytować się z dużymi i moje stawki CPC sa dość niskie.

Za tym oczywiście idzie niska pozycja linku i CTR na poziomie 1,13.

Poza tym podejrzewam konkurencje o klikanie w linki, bo ilość odwiedzin z adwords nie przekłada się na ilość telefonów i zapytań ;)((

Poza tym podejrzewam konkurencje o klikanie w linki, bo ilość odwiedzin z adwords nie przekłada się na ilość telefonów i zapytań :( ((

tutaj cie rozczaruje , naprawdę jest to tak rzadkie zjawisko w dzisiejszych czasach ze wątpię czy jeszcze występuje , a za nieprawidłowe kliki i tak ci zwrócą kasę

dostałej typowego filtra, niestety niebyłeś na niego nigdy przygotowywany i stąd ten cały galimatias

jeżeli będziesz miał farta może do 7 dni powrócisz bo to jakieś zawirowanie jeżeli nie staraj już dziś myśleć skąd tu wiąść ruch ? (allegro, fora branżowe, banery na stronach brażowych.....)

Marketing internetowy dla firm

Brak unikalnej treści. Oto przyczyna filtra. Pomyśl nad unikalnymi wartościowymi treściami, zgłoś prośbę o ponowne rozpatrzenie serwisu i wciągu 2-3 dni wyjdziesz z filtra. Ale nie kombinuj, kosmetyczne zmiany nie zyskają uznania Quality Raters.

No to rozumując w ten sposób, żaden z portali turystycznych (wakacje.pl, travelplanet.pl, easygo.pl) nie ma treści unikalnych.

Mają dokładnie te same oferty co my, o identycznej treści.

A czy forum na subdomenie: forum.memotravel.pl może coś zmienić? Jesteśmy w trakcie tworzenia.

A czy forum na subdomenie: forum.memotravel.pl może coś zmienić? Jesteśmy w trakcie tworzenia.

Raczej niewiele. A co do filtra: spróbuj wysłać prośbę o ponowne rozpatrzenie. Po około 3 dniach google powinien przysłać zawiadomienie, że zajmują się Twoim zgłoszeniem. Jeśli po kolejnych 3-5 dniach strona nie wróci kombinuj dalej co by tu naprawić. Skorzystaj również z forum googla dla webmasterów. Tam goście mają bardziel wyczulony wzrok :( I guglarz częściej tam bywa.

Przepraszam ale jesli importujesz dziennie kilka milinow ofert, w co nie wierze jest ich okolo 170 k z tego co pamietam , nie liczac terminow urlopow, bo to juz inna bajka ale importujac oferty na swoja strone masz mozliwosc podmiany pojedynczych slow, nazwy panstw, nazwy miast, slowa takie jak urlop, hotel, nocleg, dwa lozka typowe slowa ktore wystepuja w ofercie urlopowej i wtedy dzieki "prostej" aplikacji twoj kontent sie zmienia :(

Przy galerii zdjec urlopowych nei masz altow, albo raczej sa puste, prosta zmiana kody i wyciagasz nazwe ofertyw alta. (zmienia sie tez content)

Dla poszczegolnych ofert zrob opisowe informacje nei musza byc dla wszystkich ale chociaz dla najczesciej ogladanych (sprawdz staty) i widze ze wyciagasz tylko podstawowe informacje ktore porownujac te same oferte patrzac na ilosc informacji przegrywasz, a wiem ze jest mozliwosc pobrania poszerzonych informacji przynajmniej a TUI, w Happag i rainbow, ale moglo cos sie zmienic :)

W przewodniku daj tez informacje o miejscu do ktorego lecimy, przykladowe temperatury z okresow urlopowych, jest pare serwisow ktore udostepniaja takie informacje za "free"

Do tego postaraj sie tez o troche artykulow w portalach branzowych, nawet jesli bedziesz musial zaplacic za artykul sponsorowany warto, liste takich portali o urlopie chyba znasz :)

I milego pozycjonowania i wychodzenia z filtra, chociaz moim zdaniem to nei jest filtr, tylko koniec okresu FSB, dlaczego tak mysle strona ma 8 miesiecy jednak pierwszy raz zostala znaleziona przez google po 3 miesiacach dlatego moze byc tak ze poleciala z wynikow z powodu konca FSB a frazy turystyczne sa dosyc konkurencyjne, ale moge sie mylic :)

Postaraj sie czesc pieniedzy z pozycjonowania, przezucic na inne formy reklamy na przyklad programy partnerskie, co zyskasz oprocz rozpoznawalanosci marki moze paru klientow :)

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności