Skocz do zawartości

[startup] waliduj.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Waliduj.pl

Strona służy do analizowania strony. Istnieje wiele podobnych stron, ale moim zamierzenie było, aby ta strona miała większą funkcjonalność. Wiem, że jeszcze sporo innych informacji można wyciągnąć o stronie, dlatego jeśli macie jakies pomysły to piszcie.

Aktualnie aplikacja podaje takie informacje:

• Ilość UV miesięcznie
  • PR
  • Alexa
  • site
  • title
  • descripton
  • keywords
  • kodowanie
  • waga strony
  • język
  • błędy z validatora
  • anchory
  • alty

Skrypt generuje strony, które dość łatwo się indeksują. Site jest już prawie 100.

Zapraszam do korzystania: Waliduj.pl.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"Popularność strony:" - zawyżone, i to wcale nie tak mało - skąd bierzesz te info?

"Ilość podstron:" - strasznie zaniżone, podaje 1/3 tego co ma strona

"Miejsce w rankingu Alexy:" - miejsce 0 a w rzeczywistości strona ma się całkiem dobrze w rankingu

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

"Popularność strony:" - zawyżone, i to wcale nie tak mało - skąd bierzesz te info?

"Ilość podstron:" - strasznie zaniżone, podaje 1/3 tego co ma strona

"Miejsce w rankingu Alexy:" - miejsce 0 a w rzeczywistości strona ma się całkiem dobrze w rankingu

Mam podobne odczucia.

Ale wg. mnie przyjemne i dobre narzędzie. Pomocne.

multikonto, recydywa

Skrypt generuje strony, które dość łatwo się indeksują. Site jest już prawie 100.
Tylko, że sądząc po czasie obrabiania danych wyniki pobierane są w czasie rzeczywistym wiec jak tak zostanie i roboty zaczną żądać adresy z "Ostatnio analizowane strony" oraz te co są były nich już pobrane nastąpi:

- HTTP 503 od strony dla serwera;

- oraz bany z wyszukiwarek za zbyt częste żądania np o PR < to jest pewne;

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tak jak wyżej - popularność zaniżona (na jakiej podstawie to ocenia?) - u mnie jest zaniżona o 40% ;)

Tak czy inaczej narzędzie przydatne, na pewno będę z niego korzystać - popraw jedynie błędy i dodaj jeszcze trochę bajerów (patrz - linkvendor.com).

Tak, popularność strony zdecydowanie niedopracowana, ale powiedzmy sobie szczerze, nie da się tego zrobić dokładnie. W najbliższym czasie postaram się poprawić. Myślę, że jakieś orientacje daje, np. ktoś na allegro sprzedaje linki, czy banery twierdzi, ze ma 30 tys uv miesiecznie, a z pomoca mojego narzędzia myślę, że można to zweryfikować.

Ilość podstron nie jest zaniżona, tylko to jest site w yahoo i na pewno się nie myli.

@silverT dla jakiego adresu pokazało Ci alexe 0 ? Bo to jest ewidentna usterka, musze to poprawić.

@Mion czas oczekiwania to właśnie duża wada i na chwilę obecną nie mam pomysłu, co z tym zrobić... Może zrobie coś takiego, że to user bedzie decydowal co chce sprawdzić i jak wybierze mniej opcji to będzie szybciej.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

@Mion czas oczekiwania to właśnie duża wada
Czas oczekiwania nie stanowi wady, ale to, że raz pobrane wyniki nie są zapisywane na powiedzmy minimum 24 godziny, a pewne dane jak PR mogą być znacznie dłużej przechowywane ich update dopiero przy update PR.

Bez zapisywania wyników będziesz Miał problem taki jak opisałem prędzej czy później, ale będzie występował ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 4 tygodnie później...

Wyświetlanie PR już działa, dodałem jeszcze pokazywanie BL.

Udało się trochę zoptymalizować zapytania i taki komunikat nie powinien się już pojawiać :)

• 2 tygodnie później...

Dodałem wiek domeny, z dokładnością do dnia :dirol:

Analizator stron waliduj.pl został napisany przez firmę netopen.pl

Jeśli potrzebujesz profesjonalnego pozycjonowania skontaktuj się z nami.

Projekt ma drugie dno :dirol:

ps. dodajcie linkdomain:

ps2.

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/czyndobr/public_html/waliduj.pl/functions.php on line 248

ps. dodajcie linkdomain:

Możesz napisać konkretnie, dodanie której funkcjonalności masz na myśli ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności