Skocz do zawartości

[startup] waliduj.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A może interfejs w technologii Ajax byłby bardziej user-friendly?

Co rozumiesz pod pojęciem "interfejs" ?

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

• 2 tygodnie później...

mi się również podoba !!!

Po pierwsze przy sprawdzaniu Onet i WP podaje że strony nie są ukończone :blink:

Sprawdziłem swoje strony ( dwie ), mam niesamowitą popularność, łącznie 90 tysięcy. Problem w tym ze te strony jeszcze w ogóle nie ruszyły z kopyta. Nie są narazie rozpowszechniane i pozycjonowane i właściwie tylko ja na nie wchodzę ( no chyba że na tej podstawie oblicza się popularność ).

Poza tym b. fajna strona.

Po pierwsze przy sprawdzaniu Onet i WP podaje że strony nie są ukończone :)

Bzdury... Onet: https://waliduj.pl/index.php?site=www.onet.pl, WP: https://waliduj.pl/index.php?site=www.wp.pl

Sprawdziłem swoje strony ( dwie ), mam niesamowitą popularność, łącznie 90 tysięcy. Problem w tym ze te strony jeszcze w ogóle nie ruszyły z kopyta.

Podaj adresy :soczek:

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

polecam pomyśleć nad cache...

pierwszy argument: 500 Internal Server Error

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

• 2 tygodnie później...

Cache'owanie dodane :) Teraz postaram się dodać taką funkcjonalność, żeby user decydował co chce sprawdzać. Np. jak chce sprawdzić tylko PR to żeby nie musiał czekać 10 sek :)

Zrobiłem jakiś tam interfejs.

Pojawił się też nowy problem polegający na tym, że jak ktoś chce sprawdzić sam PR to musi czekać 15 sekund aż wszystkie parametry się pokażą. Teraz dodałem taką opcję, że zaznacza się co ma być sprawdzone :)

Kolejne rzeczy:

- analiza linków na stronie (linki wewnętrzne, linki zewnętrzne)

- audyt strony za darmo

Drugi punkt będę oczywiście dalej rozwijał, fajnie byłoby gdyby user podawał adres i automatycznie dostał porady z zakresu SEO. Aktualnie pokazujące się porady dotyczą tytułu strony, description, keywords, rozmiaru strony, błędów w kodzie strony, wykorzystania altów, linkowania na stronie oraz bl.

• 1 miesiąc temu...

Usunąłem dość istotny bug w działaniu analizatora. Do tej pory pojawiały się problemy, gdy ktoś wpisał adres strony www, na którym było ustawione przekierowanie. Przykładowo: jeśli wpiszemy w przeglądarce adres “wp.pl” to zostaniemy przekierowani na adres “https://www.wp.pl”.

Aktualnie analizatorowi udaje się podążać za przekierowaniami. Zrobiłem to wykorzystując bibliotekę cURL. Nie ma już różnicy, czy wpisze się “wp.pl”, “www.wp.pl”, czy “https://www.wp.pl/”. Wynik będzie ten sam. Czekam na kolejne zgłoszenia bugów.

• 3 tygodnie później...

Że skrypt bada Keywords przy analizie, to jeszcze rozumiem, ale jak Keywords nie zostały dodane, to on sugeruje "Powinieneś uzupełnić słowa kluczowe w meta tagu keywords" :( Czym to jest powodowane? Czyżby Bing czytał Keywords (bo nie wiem)?

Poza tym projekt fajny, gratuluję realizacji B)

Szukaj mnie tutaj: Asante

sugeruje "Powinieneś uzupełnić słowa kluczowe w meta tagu keywords" :) Czym to jest powodowane? Czyżby Bing czytał Keywords (bo nie wiem)?

Zgadza się, tylko sugeruje :) Zarówno Google jak i Bing nie biorą pod uwagę keywords. Keywords są brane pod uwagę jedynie przez niszowe wyszukiwarki, np. Baidu (chociaż ta akurat nie do końca niszowa, bo ma połowę rynku chińskiego :)). Uzupełnienie tego metatagu znacznie ułatwia katalogowanie. :)

Poza tym nie twórzmy stron jedynie pod wyszukiwarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności