Skocz do zawartości

Nieucziwa konkurencja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przykład pierwszy z brzegu:

Piszesz paszkwil na daną firmę, dodajesz go do precla i dajesz 10k punktów z e-weblinka. Linki mają w anchorze nazwę firmy.

Edit:

drugi przykład: linkujesz stronę konkurencji na słowo "[ nierzetelni partnerzy ]"

:soczek::):rotfl:

Odpowiem dlaczego tak uważam jak odpowiesz dlaczego dla Ciebie jest on nie szkodliwy.

bo prawo tego nie zakazuje

bo google mowi że to nie jest szkodliwe

Marketing internetowy dla firm

:soczek:

Pozycjonowanie samo w sobie jest działaniem na szkodę firm które wyprzedzamy.

Może ktoś mądry napisze o ile pozycji można wyprzedzić konkurencję zanim to będzie "nieuczciwa konkurencja"?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

"bo prawo tego nie zakazuje"

Wyobraź sobie sytuację, że masz zajefajny ogródek. Nagle sąsiad stawia ci wielkie drzewo + brzydki płot na 2m.

Za takie coś możesz pozwać (w procesie cywilnym) sąsiada, choć prawo nie zabrania stawiania płotów i sadzenia drzew.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

:soczek:

Pozycjonowanie samo w sobie jest działaniem na szkodę firm które wyprzedzamy.

Tak ale samo w sobie nie jest nieuczciwą konkurencją.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

A to ciekawe!

Wskaż mi gdzie:

-polskie prawo zezwala na działanie narażające na szkodę innych

-Google mówi o tym że używanie SWL jest nieszkodliwe

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

'kila'

teraz bądź tak miły o napisz mi jakie to czynności musze wykonać podczas pozycjonowania strony żeby zostały one uznane za czyn nieuczciwej konkurencji

mam nadzieje ze pytanie nie jest dla Ciebie za trudne

Przykład pierwszy z brzegu:

Piszesz paszkwil na daną firmę, dodajesz go do precla i dajesz 10k punktów z e-weblinka. Linki mają w anchorze nazwę firmy.

Edit:

drugi przykład: linkujesz stronę konkurencji na słowo "[ nierzetelni partnerzy ]"

:soczek::):rotfl:

Haha, Xannie, tak się spieniłeś, że aż Cie zatkało. No cóż, twoja merytoryczna odpowiedź świadczy o twoim poziomie.

Wskaż mi gdzie:

-polskie prawo zezwala na działanie narażające na szkodę innych

-Google mówi o tym że używanie SWL jest nieszkodliwe

można by pomyśleć, że skoro SWLe przekazujące PageRank wychodzą poza zasady Google, to wykupując na przykład rotacyjne linki i zgłaszając raport spamu można zaszkodzić konkurencji. Ponieważ jednak bierzemy większą ilość sygnałów pod uwagę, takie działanie na niekorzyść innych webmasterów jest skuteczne wyłącznie w teorii.

dziwne ze tego nie wiedziałeś , tyle na forum i zadajesz takie pytanie

'Kobol' - pozwać możesz ale co Ci z tego przyjdzie ???? tu chodzi o czynności których prawo zabrania a nie powództwo cywilne bo ci sie nie podoba , a takich czynności w pozycjonowaniu nie ma

No jak to co mi z tego przyjdzie? Mogę taki proces wygrać i ukarać firmę, która zamiast konkurować próbuje mi sztucznie zaszkodzić a przy okazji odzyskać to co straciłem. Chyba o to chodzi w tym wątku ;-)

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

"bo prawo tego nie zakazuje"

Wyobraź sobie sytuację, że masz zajefajny ogródek. Nagle sąsiad stawia ci wielkie drzewo + brzydki płot na 2m.

Za takie coś możesz pozwać (w procesie cywilnym) sąsiada, choć prawo nie zabrania stawiania płotów i sadzenia drzew.

A właśnie, że zakazują.

Przepisu określają jakiej wysokości może być płot/budynek na sąsiedniej działce, jeśli zabudowa jest od siebie oddalona na tyle, że mogłoby to przeszkadzać sąsiadowi. Do wybudowania powyżej określonej wysokości konieczna jest pisemna zgoda sąsiada :soczek:

Wg ustawy o nieuczciwej konkurencji takim czynem jest nawet działanie sprzeczne z dobrym obyczajem. Więc nie trzeba złamać prawa aby popełnić czyn nieuczciwej konkurencji.

Art. 3. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy lub klienta.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Art. 3. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy lub klienta.

nie jak tego artykułu nie mogę dopasować do pozycjonowania , co w pozycjonowaniu strony jest takiego co powoduje ze jest czynem nieuczciwej konkurencji ????

Oj Xann, sam już się pogubiłeś w tych Twoich nielogicznych wypowiedziach.

Czy fizyczna, prawna, jednostka organizacyjna, nieposiadająca osobowości prawnej czy ktokolwiek inny, przeznaczający punkty SWL na rzecz swojej konkurencji ma dobre zamiary? Moim skromnym zdaniem jest to celowe i świadome działanie na szkodę, więc jak inaczej jak nieuczciwą konkurencją należy nazwać taki czyn?

Pomijam już fakt ze jest to Twoje zdanie to interesuje mnie dlaczego ten czyn jest szkodliwy ????

Odpowiem dlaczego tak uważam jak odpowiesz dlaczego dla Ciebie jest on nie szkodliwy.

To Ty napisałeś że SWL są nieszkodliwe!

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności