Skocz do zawartości

Nieucziwa konkurencja

Rekomendowane odpowiedzi

nie jak tego artykułu nie mogę dopasować do pozycjonowania , co w pozycjonowaniu strony jest takiego co powoduje ze jest czynem nieuczciwej konkurencji ????

A co złego jest np. w broni palnej dopóki jej człowiek nie weźmie do ręki i nie użyje przeciwko drugiemu człowiekowi? Pozycjonowanie jest narzędziem którym możemy wyrządzić szkodę drugiemu człowiekowi, firmie itd.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To Ty napisałeś że SWL są nieszkodliwe!

tak ja napisałem że są nie szkodliwe, cały czas tak mówie wiec Cie nie rozumiem przecież nawet gogole tak twierdzi co ci zacytowałem wiec w czym widzisz problem ????

.... Pozycjonowanie jest narzędziem którym możemy wyrządzić szkodę drugiemu człowiekowi, firmie itd.

czy możesz powiedzieć w jaki sposób możemy wyrządzić tą krzywdę drugiemu człowiekowi czy fimie przez pozycjonowanie ? nie teoretycznie ale praktycznie czyli co inna kwiaciarnia musia był zrobic w procesie pozycjonowania abyś powiedział ze jest to nieuczciwa konkurnecja ????

Marketing internetowy dla firm

Moze nie jest to przyklad analogczny, ale jesli porwnamy to o czym mowicie niezcicwa konkurencja

Firma X z Wroclawia wykupuje reklame na pozycjonowanie w GW wymiary 3x3 cm

Firma Y dowiedziala sie o tym i wykupuje reklame 30x40 cm

Czy jest to nieuczciwa konkurencja? Nie mimo ze reklama firmy X zniknie gdzies i bedzie niezauwazalna.

Co do "depozycjonowania" przyklad jest taki ze

Firma x wykupuje reklame o powyzszych wymiarach jednak firma Y wykupuje cala powierzchnie reklamowa danego numeru przez co GW musi odwolac reklama firmy X

JEst to moze neietyczne ale zgodne z prawem a GW zastrzega sobie wycofanie reklamy lub przesuniecie jej terminu

Podobnie z wyszukiwarkami, wiec sorka dzialanie w celu obizenia pozycji konurencji z wynikow G jest nieeteyczne ale zgodne z prawem to nieksiazka telefoniczna w ktorej za publikacje placisz ani Adwords, to jest wyszukiwarka nieodplatna wiec zeby byc na samej gurze mozna dzialac rownierz nieetyczne.

Etyka a Prawo to dwa rozne tematy

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Co to jest reklama na pozycjonowanie? I co to za przykład na nieuczciwą konkurencję, kupienie reklamy dla własnej firmy(treść reklamy zgodna prawem i dobrymi obyczajami)?

czy możesz powiedzieć w jaki sposób możemy wyrządzić tą krzywdę drugiemu człowiekowi czy fimie przez pozycjonowanie ?

Robimy np. stronę o firmach tworzących sklepy internetowe. Na stronie tej mamy opis kilku bardzo dobrych firm z linkami do nich. Te b. dobre firmy i linki do stron to oczywiście nasza strona firmowa i powiedzmy kilka stron wizytówek. Dla równowagi robimy opis kilu złych firm ale tylko jedna istnieje naprawdę i jest to np. https://www.xann.pl/ . Tej firmie poświęcamy więcej uwagi, podając wiarygodnie brzmiące przykłady ludzi, firm pokrzywdzone np. finansowo, przez jej nieudolne działanie. Fatalnie zrobione sklepy i do tego nieudolnie pozycjonowne. Rzeka narzekań. Taką stronę nasi fachowcy przygotowują pod google i zabierają się do jej pozycjonowania. A, że bardzo nam na tym zależy to nie szczędzimy sił i środków i wbijamy ją do top 5 np. na frazę strony i sklepy internetowe. Czy takie działanie będzie Ci się podobało? Czy nie zaszkodzi Twojej firmie?

Jezeli stac mnie na to zeby zatrudnic 10 najlepszych firm pozycjonerskich dla swojej witryny to zdominuje wyszukiwarke na wszystkie dla mnie interesujace hasla, a firma ktorej na to nie stac nei bedzie nawet zauwazalna.

PRzyklad jest prosty i logiczny jesli nie widzisz w tym logiki no to nie wiem co tu robisz?

Popatrz na to przez pryzmat korzysci plynacych z duzej reklamy i z niezauwazalnej reklamy w czasopismie

A prawo nie zabrania mi zdominowania pierwszych 15o na jakies haslo powiedzmy sprzet RTV i co firma z pozycji 151 ma Twoim zdaniem prawo mnie zaskarzyc o nieuczciwa konkurencje, skup sie, pomysl, przeanalizuj i mozesz odpowiedziec ;)

Ja na przyklad pozycjonuje 11 seriwsow na jedno slowo kluczowe i aktualnie mam 7 z 10 pierwszych pozycji, moze mi powiesz ze to nieuczciwa konkurencja?

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Kto w tym topiku pisał o pozycjach w google? I co ma w spólnego albo może mieć zakupienie dla mojej firmy reklamy większej niż konkurencja z nieuczciwą konkurencją?.

Ustawa o nieuczciwej konkurencji wyraźnie podaje kiedy mam z nią do czynienia i wcale nie musimy łamać prawa aby to zrobić.

Art. 3. 1. Czynem nieuczciwej konkurencji jest działanie sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy lub klienta.

https://e-prawnik.pl/kodeksy/ustawy/ustawa-...wej-konkurencji

bogdansenator cały czas cytujesz ten art który ni jak sie nie odnosi do pozycjonowania czy możesz wskazać na czynności z sfery pozycjonowania ????

nie wiem jak prościej sie mozna zapytać co twoja konkurnecja musi zrobic w pozycjonowaniu zeby był to czyn nieuczciwej konkunrecji ?????

bogdansenator cały czas cytujesz ten art który ni jak sie nie odnosi do pozycjonowania czy możesz wskazać na czynności z sfery pozycjonowania ????

Co znaczy nie odnosi się do pozycjonownia? Możesz jaśniej?

Robimy np. stronę o firmach tworzących sklepy internetowe. Na stronie tej mamy opis kilku bardzo dobrych firm z linkami do nich. Te b. dobre firmy i linki do stron to oczywiście nasza strona firmowa i powiedzmy kilka stron wizytówek. Dla równowagi robimy opis kilu złych firm ale tylko jedna istnieje naprawdę i jest to np. https://www.xann.pl/ . Tej firmie poświęcamy więcej uwagi, podając wiarygodnie brzmiące przykłady ludzi, firm pokrzywdzone np. finansowo, przez jej nieudolne działanie. Fatalnie zrobione sklepy i do tego nieudolnie pozycjonowne. Rzeka narzekań. Taką stronę nasi fachowcy przygotowują pod google i zabierają się do jej pozycjonowania. A, że bardzo nam na tym zależy to nie szczędzimy sił i środków i wbijamy ją do top 5 np. na frazę strony i sklepy internetowe. Czy takie działanie będzie Ci się podobało? Czy nie zaszkodzi Twojej firmie?

no gdzie tam - to nie jest nieuczciwa konkurencja - najlepiej zrobic 10 takich stron i dopalic z weblinka

oznacza to że cytowany art o nieczyciwej konkruencji nie ma nic współnego z procesem pozycjonowania witryny w wyszukiwarce , jeżeli zaś uważasz inaczej napisz mi życiowy przykład który jest procesem pozycjonowania strony i jednocześnie można podciągnąc pod nieuczciwą konkurnecje

To Ty napisałeś że SWL są nieszkodliwe!

tak ja napisałem że są nie szkodliwe, cały czas tak mówie wiec Cie nie rozumiem przecież nawet gogole tak twierdzi co ci zacytowałem wiec w czym widzisz problem ????

Skoro używanie systemów wymiany linków narusza wytyczne to znaczy że Google wcale nie uważa że SWL są nieszkodliwe. Swoją drogą cięzko obiektywnie dyskutować na temat SWLi z właścicielem jednego z większych systemów.

Odnoszę wrażenie że Xann nie widzi różnicy pomiędzy współzawodnictwem, a dominacją.

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

oznacza to że cytowany art o nieczyciwej konkruencji nie ma nic współnego z procesem pozycjonowania witryny w wyszukiwarce , jeżeli zaś uważasz inaczej napisz mi życiowy przykład który jest procesem pozycjonowania strony i jednocześnie można podciągnąc pod nieuczciwą konkurnecje

Widzę, że doszło nowe słowo, proces. Teraz dyskutujemy o procesie pozycjonowania? Już nie o tym jak można zaszkodzić pozycjonowaniem? Zmieniamy reguły w trakcie gry?

'someone' czytaj :

można by pomyśleć, że skoro SWLe przekazujące PageRank wychodzą poza zasady Google, to wykupując na przykład rotacyjne linki i zgłaszając raport spamu można zaszkodzić konkurencji. Ponieważ jednak bierzemy większą ilość sygnałów pod uwagę, takie działanie na niekorzyść innych webmasterów jest skuteczne wyłącznie w teorii.

https://googlepolska.blogspot.com/2008/11/j...linkowanie.html

.... Czy takie działanie będzie Ci się podobało? Czy nie zaszkodzi Twojej firmie?

to działanie to oszustwo - to też inna para kaloszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności