Skocz do zawartości

akapity z opisem domyślnie ukryte

soomal

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę dodać więcej treści do menu na stronie. Wymyśliłem, że zrobię opis do każdego linka, ale tak, że domyślnie będzie on ukryty. Będzie widoczny po najechaniu na konkretny link.

Mam pytanie, czy wg. googla takie działanie jest dozwolone? Niby treść ukrywam, ale jednak user ma możliwość obejrzenia każdego akapitu jeśli będzie chciał.

Tak samo gdybym dodał 10linijkowy tekst, a JSem zwinął do 3 linii z opcją 'rozwiń całość'?

Czy ktoś ma doświadczenie, albo najlepiej miał konflikt z google z powodu takich zagrań?

Każdy rodzaj ukrywania czego kolwiek nie jest zgodne z wytycznymi
Piszesz bzdury panie kolego...

W nowoczesnych serwisach techniki polegające na ukrywaniu/pokazywaniu warstw (nie mam tutaj na myśli technologii AJAX, bo to jest co innego) są jak najbardziej dozwolone, a wręcz czasami niezbędne np:

- wielopoziomowe menu oparte na DIV i CSS lub DIV/CSS + javascript;

- systemy tabelek z zakładkami gdzie na górze mamy aktywne nagłówki odpowiednio sterujące tym co w danym momencie jest widoczne;

- linki powiększające zawartość DIV'a na zasadzie linku więcej...

i wiele innych zastosowań. Co innego jak byś dał stricte poukrywane warstwy nasycone słowami kluczowymi wtedy były by to techniki niedozwolone.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

przykladem moze byc chociazby alt na zewnetrznym pliku tekstowym
Pierwsze słyszę o takim tworze ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności