Skocz do zawartości

Pytanie o IP strony

xjokox

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić dwa linki pozycjonujące. Z tego co udało mi się sprawdzić za pomocą komendy ping...... obie strony są na tym samym IP. Czy link z takich dwóch stron będzie dużo słabszy niż jak by były one na różnych IP. Czy to ma aż tak duży wpływ czy też nie ?

Kup link jeśli jest tego wart.

Wybierz mocniejszy serwis, bardziej tematyczny z pośród tych dwóch. Jako drugi wybierz inny z innym IP.

Jak już kupować linki to masz dużo opcji, a różne ip to zawsze jest na plus.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

1. Nie kupuj linków, bo po co

<B>2. Będzie trochę słabszy (ale nieznacznie). Wg. mnie tak dużego wpływu to nie ma.</B>

3. Patrz bardziej na BL tych domen.

tu sie akurat niezgodze 2 linki na jednym ip google traktuje jak 1 przewaznie:) wiec znaczenie ma:)

tu sie akurat niezgodze 2 linki na jednym ip google traktuje jak 1 przewaznie:) wiec znaczenie ma:)

Nie przesadzaj... Kukis ma akurat racje.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

2 linki osadzone na jednym serwerze mają mniejszą siłę niż 2 z różnymi IP :)

Gdyby było inaczej wystarczyłoby obsadzić np. dwa jakościowo dobre fora internetowe i nawalać posty z linkiem w stopce ;)

Po co się męczyć z katalogowaniem, presell page, itd. i późniejszym linkowaniem wpisów :P

Pozdrawiam ;)

chcesz przez to powiedziec ze 20 linkow z 20 subdomen tej samej domeny jest rownowazne 1 linkowi z 1 subdomeny?

z moich doswiadczen wynika zupelnie cos innego...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

1) IP ma mały wpływ. Testowane.

2) Ważniejsza jest ilośc i jakoś BL do stron i ilość externali oraz przwidywany czas zycia linków.

3) Linki kupuj jak już zabraknie Ci qlwebów, mini, cncatów, wordpressów, innych precli itp albo jak jesteś leniem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności