Skocz do zawartości

Spam w Onecie - warto zgłaszać

Adore

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym gorąco wszystkich zachęcić do zgłaszania spamu w Onecie - przez ostatni tydzień miałem bardzo dobre doświadczenia z wyrzucaniem spamerskich stron z indeksu tej wyszukiwarki.

Dość powiedzieć, że spowodowałem usunięcie 11 serwisów konkurencyjnych, na czym zauważalnie zyskałem :-)

Reakcja błyskawiczna - max. 24 godziny od wysłania maila zawierającego listę adresów razem z dowodami.

Jeszcze ze dwa tygodnie i moja tematyka będzie lepiej opisana w Onecie niż w innych wyszukiwarkach :-)

no cóż napisałem aby wywalili kilka stron z wyszukiwarki z pierwszej strony wyników spod hasła stare gry gdyż kilka serwisów znajdujących się na 1 stronie to miernoty lub są to serwisy typu logo i dzwonki. Mój serwis jest na 2-giej stronie wyników choć zawsze był na pierwszej. Choć jest to jeden z największych serwisów tego typu został wyparty przez serwis, który ma 3 gry w swojej bazie. Mam nadzieje że uporządkują to jakoś i przy okazji mój serwis wróci na 1 stronę wyników :hello:

ściągaj za darmo stare gry w dyk.pl

To ja tylko jeszcze dodam, ze w niedziele wieczorem napisalem maila w ktorym zaraportowalem 20 serwisow i wszystkie znikly z wyszukiwarki w poniedzialek po poludniu.

Obym tylko nie zapeszyl... ;-)

PS. Aha, zeby nie bylo - nie jestem w zaden sposob powiazany z Onetem ;-)

• 3 tygodnie później...

Faktycznie usuwają wszystko. Ciekawe jest tylko coś takiego. Znalazłem stronki na której powtórzono kilka razy meta descripion i keywords. Według mnie ma to na celu podbicie rankingu. Niestety odpisali ze tego jeszcze nie klasyfikuja jako spam ?

A wy co o tym sadzicie ?

pozdrawiam

p.s. pominąłem fakt, że na stronie pojawiły się słowa kluczowe w znacznikach komentarza. :]

szukaj@onet.pl i wyszukiwarka@portal.onet.pl

Wyczytałem w zasadach blokowania (https://szukaj.onet.pl/pomoc/5720,index.html) jeszcze coś takiego:

3. Wnioski dotyczące blokowania lub odblokowywania serwerów lub domen winny być kierowane wyłącznie na adres szukaj_abuse@portal.onet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności