Skocz do zawartości

Adtaily i skuteczność reklamy

lukas24

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem sobie właśnie mały test.

Zakupiłem reklamę jednego portalu mikroblogowego na ok. 30 najtańszych serwisach w Adtaily, która mnie wyniosła 5.50zł/3dni, czyli ~1.8zł/dzień.

Zapewne nie będzie to stargetowany traffic, ale ciekawi mnie ile użytkowników zdołam ściągnąć za takie grosze :)

Zobaczymy za 3 dni:)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 11 miesięcy temu...

Nie polecam kupowanie boksa na Ad Taily w serwisie www.kotek.pl AdTaily pokazuje nam jak wspaniałe mają wyświetlania stron. Kilku milionowe. Tak to dobrze tylko wygląda. Umieściłam swój baner na Ad Taily na stronie www.kotek.pl za jeden dzień to 25 złotych. Ale przy kilku milionowej odwiedzalności to pestka. Weszło na moja stronę zaledwie kilka osób. Żenada. Reklama jest tak ustawiona że nie widzi jej zupełnie nikt. A klikalność jest nie współmierna do oczekiwań.

Pisze to ponieważ chciałam ostrzec przed tą stroną. Szkoda pieniędzy na to. :P Może jak zmienią miejsce tych boksów będzie lepiej. Ale 25 złotych za 3 użytkowników z milionowej strony na dzień. hehehe porażka. Pozdrawiam wszystkich PIO Miłego dnia

Udostępnij swoje artykuły innym stronom www.

Darmowe artykuły do przedruku

darmowe-artykuły-do-przedruku-dziennikarstwo-internetowe.png

artykuły-finansowe-200x29.jpg

airstar, a mógłbyś pokazać jaki wrzuciłeś button :P? Zapłacenie za kampanie to połowa sukcesu, druga to przyciągająca uwagę grafika. Sam mam adtaily na kilku stronach i właśnie duże znaczenie dla klikalności ma sama grafika ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Baner jest jeszcze dzisiaj na www.kotek.pl To jakaś masakra :) W innej kampanii użyłam ten sam baner i miałam dużą klikalność. Ale wydaje mi się że manipulują statystykami dlatego tak się dzieje. Bo przy kilku milionowych wejść na miesiąc tylko, teraz 11 kliknięć na 5 dni to jakaś granda :)

Ale mało tego pisałam aby zdjęli mój baner i jak by dało rade to zwrot kosztów. A pieniądze przeznaczyłabym na inne kampanie. Pani Anna imieniem w mailu napisała mi że

" Proszę napisz o jaką kampanię chodzi (podaj jej numer / ID) i dlaczego jesteś z niej niezadowolony. Nie możemy po prostu wstrzymywać kampanii na dowolne zapytanie reklamodwcy."

Pisałam jej wcześniej co i jak, może jest po prostu tępa jak but ;) ale mniejsza o to. Do dzisiaj nikt nie zdjął mojego banerka, o zwrocie kasy nawet nie marze ;)

AdTaily będzie pewnie jeszcze myślało co z tym fantem zrobić. Czy rzeczywiście wziąć i iść na rękę tym co im dają pieniądze czy po prostu spławiać mając już kasę u siebie na koncie. Wybrali te drugą opcje dla tego ich nie lubię ;) Mój baner i tak jutro sam zejdzie ale gorzki smak i wstręt do AdTaily zostanie na dłużej niż myślicie.

;)

Udostępnij swoje artykuły innym stronom www.

Darmowe artykuły do przedruku

darmowe-artykuły-do-przedruku-dziennikarstwo-internetowe.png

artykuły-finansowe-200x29.jpg

• 2 tygodnie później...

Ja jestem zadowolony, jednak to są bardziej takie "dopalające" reklamy niż stałe kampanie. Trzeba trafić na naprawdę fajną ofertę, przeglądać strony i jest OK! Dodatkowo tematyczne reklamy, które pasują do strony. Dodatkowy plus, że faktury są wystawiane.

14si5bo.jpg

najlepsze ciastka na świecie stroopwafels prosto z Holandii

Dobrze dopasowana reklama w odpowiednim czasie. Nie będę zdradzał jaki serwis, powiem tylko, że był to jeden z lepszych portali edukacyjnych, a reklama pojawiła się parę dni przed maturą, kiedy oczywiście oglądalność idzie bardo do góry :)

Dlatego tak jak powiedziałem, jak dobrze przemyślisz reklamę, dobrze zaprojektujesz i dasz ją w odpowiednim czasie. Np.: w serwisach sportowych przed dużymi meczami, odchudzanie przed wakacjami, edukacyjne przed egzaminami itp. to można mieć kliki dobrej jakości w fajnej cenie.

Dla przykładu inne, mniejsze kampanie tego samego dnia (przed maturą):

r2jjif.jpg

W każdym przypadku cena za kliknięcie w targetowanym serwisie nie przekracza 20 gr, a w pierwszym przykładzie 0,05 zł za kliknięcie i to nie jedno :)

Dlatego lubię adtaily i jeszcze mogę dostać fakturę. Jednak to są raczej krótkoterminowe reklamy, sezonowe - stałe kampanie trzeba szukać gdzie indziej.

najlepsze ciastka na świecie stroopwafels prosto z Holandii

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności