Skocz do zawartości

Yahoo i Bing lacza sie !

agtile

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ostatnio czytałem, że Google odzyskało 2-3% które stracili przez ostatnie miesiące na rzecz Binga. Więc Google się tak szybko nie podda.

Ale także czytałem, że FireFox miał ostatnio małe starcie z Google i może już nie będą promować u siebie G. Umowa jeszcze kilka lat ich obowiązuje, ale potem mogę przejść do binga ;)

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

oficjalnie już została zatwierdzona fuzja przez U.S. Department of Justice i Unię Europejską. plany są takie żeby na gwiazdkę już się połączyć, czyli yahoo będzie korzystało z wyszukiwarki binga a bing z adCenter co prawda podobno yahoo ma mieć swoje usprawnienia binga i ich wyników pożyjemy zobaczymy

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• 4 miesiące temu...

@screw - jesteś tego pewny? ponieważ zauważyłem że u mnie na 2 stronach z BL 30K i 47K spadły wyniki kolejno na 4,3K i 3,7K :pisze:

Oferta firmy Zgoda to najlepszy na polskim rynku węgiel piece piekarnicze który sprzedawany jest na terenie całego kraju w sieci marketów Castorama. Oprócz ekogroszku firma zgoda oferuje również ekogroszek w wygodne do użytku worki 25kg. Dodatkowo zgoda sprzedaje też pozycjonowanie stron.

Ma ktoś jakieś informacje kiedy oficjalnie się pojawi coś konkretnego ?

yahoo-mail.jpg

Ma ktoś jakieś informacje kiedy oficjalnie się pojawi coś konkretnego ?

Ostateczne przepięcie Yahoo.com na silnik Binga ma nastąpić w sierpniu lub wrześniu. Na razie Bing - w ramach testów - obsługuje 25% zapytań kierowanych do Yahoo (i serwuje płatne linki dla 3,5% zapytań). Jeśli testy wykażą jakieś kłopoty, przepięcie nastąpi oczywiście później. Nie wiadomo do końca, co z Yahoo Site Explorerem, ale prawdopodobnie będzie on wciąż dostępny.

Na SprawnymMarketingu jest mój dzisiejszy tekst o fuzji, o tym dlaczego Yahoo rezygnuje z własnej wyszukiwarki (choć nie dalej jak 6 lat temu włożył ciężką kasę w zbudowanie własnej), tekst zahacza też o historię branży search w ogóle.

Ciekawe, co z tego będzie: w USA Bing będzie miał po fuzji jakieś 31-32% udziałów w rynku, Google koło 65%. To już naprawdę licząca się konkurencja dla G. W Polsce niestety Yahoo! nie miał praktycznie udziału w rynku, więc u nas fuzja Bingowi wiele nie pomoże.

Maciej Janas,

www.SprawnyMarketing.pl

• 4 tygodnie później...

Jako ciekawostkę dodam, że nie całe Yahoo! przechodzi na Binga. Otóż japoński Y!, którego większość udziałów posiada Softbank, kolokwialnie mówiąc wypiął się na MS i zaczyna współpracę z... Google!

Od siebie dodam, że im prędzej tym lepiej...

美しい琥珀ジュエリー|琥珀アクセサリー専門オンラインジュエリーショップ。 - Co to jest? Język japoński dla początkujących?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności