Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

To oczywiście jest żart? W przeciwnym wypadku SL out.

ja nie wiem czy żart czy nie, ale jestem w stanie w to uwierzyć bo raczej nie "biegają" po necie i nie szukaja nowych katalogów i nie sprawdzają dodanych więc jakoś bazę muszą uaktualniać.

mi to akurat rybka, bo do tych "cenniejszych" nie dodaję przez żaden program tylko fatyguje sie recznie, i raczej tak powinno być

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pamiętam swego czasu proponowaliśmy aby użytkownicy dodawali swoje katalogi do naszej bazy a my będziemy je moderować i udostępniać wszystkim w trakcie aktualizacji. Mało kto był chętny.

W tej sytuacji mogę tylko napisać, nie chcieliście nam dać po dobroci, inni wzięli podstępem.

Pytanie jakie jeszcze informacje pobierają, o projektach?

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Nic nie było wprowadzone podstępem, o wysyłaniu informacji jasno było poinformowane podczas aktualizacji programu, trzeba po prostu uważniej czytać. Wszystkie informacje jakie są do nas wysyłane opisane są w pomocy programu specjalnie jako pierwszy punkt.

Respektując wymagania naszych klientów dodamy już w tej aktualizacji możliwość wyłączenia wysyłania informacji o katalogach dodanych z poziomu programu głównego.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Nic nie było wprowadzone podstępem, o wysyłaniu informacji jasno było poinformowane podczas aktualizacji programu, trzeba po prostu uważniej czytać.

To mi przypomina niedawną aferę z pobieraczek.pl, tam też gdzieś w regulaminie było napisane, że po jakimś czasie usługa jest płatna. A że nikt regulaminów nie czyta to i użytkownicy byli zdziwieni jak rachunki przyszły. Podstęp to był czy nie?

Wracając do katalogów, uczciwe podejście do użytkowników to zrobienie w konfiguracji opcji o zgodzie na wysyłkę katalogów lub nie, przy czym zgoda ta domyślnie powinna być wyłączona. Jeśli ktoś świadomie się zgodzi wtedy jest to uczciwe, w przeciwnym razie dla mnie jest to podstęp.

Swoją drogą macie 'dezerterzy' kubeł zimnej wody. Szukanie katalogów i ciągła aktualizacja bazy to nie jest tak prosta sprawa jak mogłoby się niektórym wydawać, dlatego trochę rozumiem autorów tego programu, że poszli na łatwiznę i 'wykradają' katalogi użytkownikom.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Nic nie było wprowadzone podstępem, o wysyłaniu informacji jasno było poinformowane podczas aktualizacji programu, trzeba po prostu uważniej czytać. Wszystkie informacje jakie są do nas wysyłane opisane są w pomocy programu specjalnie jako pierwszy punkt.

Takie informacje powinny świecić na czerwono, wielkimi literami. Nie popisaliście się. Nadszarpnęliście zaufanie userów i to dość mocno.

Dla mnie jest to w ogóle niewiarygodne, że można coś takiego próbować wprowadzić.

Respektując wymagania naszych klientów dodamy już w tej aktualizacji możliwość wyłączenia wysyłania informacji o katalogach dodanych z poziomu programu głównego.

Miejmy nadzieję, że jest to pierwszy, ale nie ostatni krok do odzyskania naszego zaufania.

swoją drogą, co się stało BODZIO, że taki aktywny na forum się zrobiłeś?

Bo taki jeden z 'pisoobrony' w naszym wątku mocno nachalnie polecał to cudo więc postanowiłem sprawdzić jak to wygląda. Rzeczywiście aktualizacje wychodzą często bo dużo błędów 'wieku dziecięcego', no a teraz jeszcze afera 'szpiegostwa przemysłowego' wyszła na jaw :)

banner_forum1.png

Widać, że konkurencja chce nam popsuć opinię wypowiadając się w naszym wątku i usilnie starając się przekonać, że celowo wprowadzamy w ukryciu jakieś 'szpiegowskie' funkcje.

Program to nie strona internetowa, żeby informować ciągle wielkimi literami co jest do nas wysyłane. Interfejs ma być prosty i nie rozpraszający. Wszystkie rzeczy, które nie są od razu widoczne umieszczamy w pomocy.

Wprowadzając funkcję dodawania nowego katalogu wraz z wysyłaniem zgłoszenia do nas, kierowaliśmy się założeniem, że większości użytkowników i tak nie będzie to obchodzić, natomiast ci którzy są bardzo wrażliwi pod względem wszelkich wysyłanych informacji sami dobrze sprawdzą lub zapytają co program robi w tej sprawie. Nic nie jest ukrywane gdzieś małymi literami, wszystko opisane, jak już mówiliśmy jako pierwszy punkt pomocy.

Nie chcemy się kłócić argumentując takie a nie inne rozwiązanie, tym bardziej udzielać się w wątkach konkurencji i robić antyreklamę, dlatego w związku z gwałtowną reakcją użytkowników wprowadzimy w najbliższej aktualizacji możliwość dokładnego ustawienia jakie mają być do nas wysyłane informacje, jeśli w ogóle. Może się przez to wydanie nowej wersji trochę opóźnić, ale wspomniana opcja jest obecnie priorytetem.

Naprawdę nie zależy nam żeby oszukiwać klientów i wprowadzać jakieś ukryte opcje i jeśli tak to zostało odebrane to bardzo przepraszamy. Chcieliśmy tylko z Waszą pomocą zaoferować Wam dobrą bazę katalogów, ona nie jest przecież dla nas, tylko dla Was.

Dla uspokojenia informujemy, że żaden nowy katalog zgłoszony przez użytkowników nie został dodany do naszej bazy, ponieważ było ich dosyć sporo i nie zdążyliśmy ich przemoderować przed wydaniem aktualizacji bazy. W związku z zaistniałą sytuacją katalogi te już nie będą dodane. Dodamy dopiero te zgłoszone po wydaniu nadchodzącej aktualizacji programu.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Program to nie strona internetowa, żeby informować ciągle wielkimi literami co jest do nas wysyłane. Interfejs ma być prosty i nie rozpraszający.
A to ciekawe... Zwłaszcza, że wystarczy dodać nowe okno które przy pierwszym starcie programu się otworzy i wyemituje jednoznaczny komunikat o wprowadzeniu nowych funkcji i zapytaniem czy user wyraża na to zgodę [TAK] [NIE]. Zakładam, że taka opcja nie przerasta wasze umiejętności w przeciwieństwie do chęci.
Dla uspokojenia informujemy, że żaden nowy katalog zgłoszony przez użytkowników nie został dodany do naszej bazy,...
Teraz nie został, ale ciekawe na jak długo...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Bo taki jeden z 'pisoobrony' w naszym wątku mocno nachalnie polecał to cudo więc postanowiłem sprawdzić jak to wygląda. Rzeczywiście aktualizacje wychodzą często bo dużo błędów 'wieku dziecięcego', no a teraz jeszcze afera 'szpiegostwa przemysłowego' wyszła na jaw :)

Życzę, żeby ten zapał do aktywności utrzymał się jak najdłużej, tak na forum, jak i przy pracy nad SK.

Program to nie strona internetowa, żeby informować ciągle wielkimi literami co jest do nas wysyłane.

Tym bardziej informacja powinna byc na pierwszym planie bo strona poprzez przegladarke moze pobrac bardzo ograniczana ilosc informacji, a zainstalowany program moze pobrac i przeslac cokolwiek z systemu lacznie z plikami. pytanie co jeszcze wysylaja. dla mnie skandal ze w ogole komus przyszlo do glowy zeby bez wiedzy uzytkonikow, po kryjomu cokolwiek przesylac. zwykle spyware za ktore trzeba jeszcze placic. to ze autor tego nie rozumie jest juz ponizej wszelkiej krytyki.

i którzy są bardzo wrażliwi pod względem wszelkich wysyłanych informacji sami dobrze sprawdzą lub zapytają co program robi w tej sprawie.

Rozumowanie autora jest zenujace, tu nie chodzi o 'wielką wrażliwośc' Nikt nie chce aby jakikolwiek program mial wbudowana funkcje szpiegujaca, wysylal cokolwiek bez zgody autora. Nawet jak windows lub firefox sie wysypie to kazdorazowo WYRAŹNIE pyta czy przeslac info na ich serwery. chcieliscie poprostu tanim kosztem zdobyc baze katalogow

Dla uspokojenia informujemy, że żaden nowy katalog zgłoszony przez użytkowników nie został dodany do naszej bazy,

co za bzdury. teraz nie dodacie a w nastepnej aktualizacji juz sie pojawia bo zawsze bedziecie mogli argumentowac zescie sami znalezli w necie. ja osobiscie nie mam juz zadnego zaufania do tego programu, dla mnie tu jest zwykly trojan

Niestety, Koledzy chcieli być odrobinę sprytni i pewnie teraz trochę żałują.

Zastanawiam się, co można by zrobić w programie, aby użytkownik był pewny, że nic z jego komputera nie jest przesyłane? Bo to rzuciło na pewno jakiś cień na takie programy jak SL lub mój Seo Bohater (mimo, że ja takich sztuczek nie stosuję).

Mnie wkurza nawet to, że winda (niestety muszę korzystać do programowania) przy starcie łączy się z Redmond, a co dopiero gdy jakiś program próbuje się łączyć z siecią bez potrzeby. Oczywiście firewall to wyłapuje, ale w przypadku adderów musimy pozwolić na łączenie się z różnymi stronami, z różnymi IP i nie wiadomo w zasadzie gdzie się łączymy.

Nie mam pomysłu na techniczne rozwiązanie tej sprawy.

Ale możnaby zamieścić taką jawną deklarację przy instalacji programu, że np. Autor oświadcza, że program nie zbiera i nie wysyła do autora żadnych informacji. Za prawdziwość tego twierdzenia autor ręczy słowem honoru i zobowiązuje się wypłacić każdemu użytkownikowi 1000000 zł gdyby ten stwierdził, że autor uzyskał w ten sposób informacje... itd.

Hmmm, może to też szalony pomysł. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Niestety, Koledzy chcieli być odrobinę sprytni i pewnie teraz trochę żałują.
Tak, że aż im "mowę" odebrało :) Jak widać zuchwałość ma krótkie nogi...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności