Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
U mnie występuje ten sam problem. Ponad to kiedy w danym projekcie zmienię filtr katalogów np z (1)"darmowy and not moderowany" na (2)"darmowy and moderowany" a potem znów na (3)"darmowy and not moderowany" to wszystkie katalogi które w pkt 1 uznałem za niepotrzbne lub odłożone, znów będą "do dodania". Czy można ten problem w jakiś sposób zlikwidować lub ominąć?
Proszę napisać jaką ma Pan wersję programu.

Aktualnie 1.7, ale problem ten występował też w wersji 1.6

Po zaktualizowaniu do wersji 1.8 problem nadal występuje.

Drugim problem występuje podczas korzystania z funkcji "Rejestracja WP" i ogolnie w trybie presell. Co jakiś czas (średnio co 3-5 min) program się zawiesza. Szczegóły błędu dokleje w najbliższym czasie (tzn jak tylko ten błąd wystąpi).

EDIT:

Nie wiem czy to coś pomoże

AppName: seolight.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: qtwebkit4.dll

ModVer: 4.5.2.0 Offset: 00606729

Jedna propozycja zmian

Dobrym pomysłem jest kolorowanie na czerwono paska adresu dla stron z zerowym site. Fajnie by było gdyby dało się ustawić wartość site poniżej której pasek jest kolorowany. Bo np site równy 7 to prawie jak 0 dla katalogów.

masz jakiś pomysł jak to możliwe że po, zrobieniu kopii tego pliku i przeinstalowaniu programu(bo oczywiście podczas aktualizacji padł) wykasowało mi informacje o PR katalogów? swoja drogą przydało by się żeby podczas aktualizacji katalogów aktualizowany był też ten wyznacznik

Nie jest to możliwe :(. Program aktualizuje PR podczas aktualizacji bazy.

Po zainstalowaniu nowej wersji plik bazy znajduje się domyślnie w katalogu Moje Dokumenty\SeoLight dokumenty. Proszę spróbować tam skopiować zapamiętany wcześniej plik. Można również zmienić ścieżkę do bazy w ustawieniach, jednak podczas pracy z Vistą należy pamiętać, aby zarówno projekty jak i baza znajdowały się w katalogu, do którego użytkownik ma prawo zapisu (np. SeoLight - Dokumenty. Dzięki temu program będzie mógł działać bez praw administratora.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Skonfigurowałem klawisz skrótu do dodania/edytowania adresu w bazie adresów, ale nie zawsze działa. Mimo, iż katalogu na pewno nie ma w bazie i wciskam klawisz skrótu do dodania pojawia mi się okno z informacją "Nie odnaleziono katalogu w bazie". Skorzystanie z opcji w menu kontekstowym działa bez problemu. Za to nawet jeżeli dodam adres w ten sposób i jest on już w bazie, nacisnę skrót przypisany do dodania edytowania to pojawia się okno edycji adresu, ale z błędnymi danymi, gdyż skrypt to rzekomo Aardvark Topsites, a wszystkie ticki są odznaczone. Wyłączając to okno edycji i włączając je nie za pomocą skrótu, a normalnie z menu kontekstowego wczytywane są poprawne dane. Tak więc po prostu opcja programu uruchamiana klawiszem skrótu nie działa sprawnie.

Edit: dodam tylko, że taka sytuacja nie za każdym razem ma miejsce. Przed chwilą klawisz skrótu zadziałał prawidłowo. Jeżeli użyje się RMB i nawet nie skorzysta z żadnej opcji w menu kontekstowym i następnie użyje się klawisza skrótu to jest w porządku. Wygląda to tak jakby odpalenie menu kontekstowego powodowało wykonanie funkcji niezbędnej do prawidłowego działania dodania/edytowania adresu w bazie katalogów.

Program testuje od wczoraj i jak narazie wszystko by było ok, gdyby nie to, że zaznaczam REJESTRACJA W WP i wchodząc na precla nie przenosi do strony rejestracji, to samo potem przy autologowaniu do precli, też nic nie zmienia zaznaczenie tej opcji. Trochę to irytujące, ma też tak ktoś?

Witam

Do LightAdder - kiedy możemy się spodziewać aktualizacji programu i bazy katalogów?

Pozdrawiam.

P.S. Coś cisza w temacie się zrobiła.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności