Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualizacja bazy nastąpi do 3 dni.

Aktualizacja programu planowana jest za tydzień.

program całkowicie nie radzi sobie z takimi katalogami jak np. addsite.pl , będzie to poprawione?
W czym konkretnie sobie nie radzi?

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Konrix, to oczywiste, że nie wszystkie katalogi program będzie wypełniać danymi. W tej kwestii nie można programowi nic zarzucić, gdyż takie rzeczy można skonfigurować samemu.

Czy w zapowiedzianej aktualizacji będzie:

- możliwość zdefiniowania min oraz max ilości losowanych słów kluczowych?

- możliwość zdefiniowania max liczby kategorii w preclach (WordPress), do których wpis zostanie przypisany (przypisywanie byłoby w kolejności, w jakiej kategorie zostały zdefiniowane, od samej góry; to przydatna funkcja aby uniknąć sytuacji, w której wpis zostanie przypisany do 5 czy 10 kategorii, aby nie robić śmietnika lub nie sprawdzać ręcznie kategorii po zaznaczeniu w celu usunięcia nadmiaru, jak to ma miejsce teraz)?

- możliwość włączenia/wyłączenia automatycznego przypisywania artykułu do kategorii w preclach (WordPress)?

- synonimy w tytułach artykułów w preclach (WordPress)?

- ilość linków prowadzących do katalogu w formie linkdomain zamiast link?

- wyświetlanie wartości użytkownika w formie tekstowej (chodzi o to zdefiniowanie, że np. katalog lub precel z wartością 5 to śmieć, a 6 to dobry i wtedy w listach katalogów po prawej stronie oraz w dolnym pasku programu byłaby informacja czy to śmieć czy dobry)?

- wypełnianie pól za pomocą skrótu klawiatury (przypisanie klawisza skrótu do przycisku Wypełnij)?

- poprawiony błąd dodania/edycji katalogu za pomocą klawisza skrótu?

- automatyczne usuwanie białych znaków (głównie spacji) na początku oraz końcu wypełnianych pól (przydałoby się też usuwanie wielokrotności spacji, które pozostają po synonimach w formie {|słowo})?

Edycja: Bardzo ważny błąd, który wymaga naprawy jak najszybciej. Przy dłuższych tekstach w preclach program dokleja na końcu jakiś syf. Przy tekstach około 1000 znaków wynikowej treści problem się nie pojawia, ale w przypadku 2000 znaków pojawiają się na końcu jakieś cuda. Błąd sprawdzony, występujący również u innego użytkownika SeoLight.

Tak, to ja jestem tym użyszkodnikiem SeoLighta i ja zauważyłem ten bug więc prosze o naprawę jego. Przyłączam się do pytania czy i kiedy te propozycje zostaną uwzględnione w seoligt ?

Program sobię bardzo chwalę ale jednak kupiłem go myśląc, że te zmiany są już wprowadzone. Jak zauważyłem nie są.

Edycja: Poniżej wklejam przykład tych śmieci

odchudzanie, zastanawiamy się pewnie, czy można spodziewać się jakichś rezultatów po stosowaniu tychże produktów, gdyż tak naprawdę każdy człowiek wyglądałby świetnie i nie miałby nadmiaru tłuszczu, ale dla zadowolenia ludzi je stosujących, na stronach internetowych natkniemy się na informacje, że Herbalife i odchudzanie z odżywkami działa. Informacja ta na pewno zwróci uwagę osób, które wstydzą się swojej nadwagi, lecz niestety nie znają one sposobu na pokonanie jej, zapewne dlatego na walkę0 na walkę1 zyskują takie na walkę2, na walkę3 działanie ich jest na walkę4 przez na walkę5 na walkę6, zarówno na walkę7, na walkę8, którzy po na walkę9 czasie niepotrzebnymi kilogramami0 mogą niepotrzebnymi kilogramami1 się z efektów takich jak niepotrzebnymi kilogramami2 talia niepotrzebnymi kilogramami3 też niepotrzebnymi kilogramami4, a na niepotrzebnymi kilogramami5 występujących w reklamie kończąc, co niepotrzebnymi kilogramami6 niepotrzebnymi kilogramami7 niepotrzebnymi kilogramami8 niepotrzebnymi kilogramami9 skłonić do może być0 się do może być1 i może być2 bez może być3 może być4 czy może być5.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Czy w zapowiedzianej aktualizacji będzie:

- możliwość zdefiniowania min oraz max ilości losowanych słów kluczowych?

- możliwość zdefiniowania max liczby kategorii w preclach (WordPress), do których wpis zostanie przypisany (przypisywanie byłoby w kolejności, w jakiej kategorie zostały zdefiniowane, od samej góry; to przydatna funkcja aby uniknąć sytuacji, w której wpis zostanie przypisany do 5 czy 10 kategorii, aby nie robić śmietnika lub nie sprawdzać ręcznie kategorii po zaznaczeniu w celu usunięcia nadmiaru, jak to ma miejsce teraz)?

- możliwość włączenia/wyłączenia automatycznego przypisywania artykułu do kategorii w preclach (WordPress)?

- synonimy w tytułach artykułów w preclach (WordPress)?

- ilość linków prowadzących do katalogu w formie linkdomain zamiast link?

- wyświetlanie wartości użytkownika w formie tekstowej (chodzi o to zdefiniowanie, że np. katalog lub precel z wartością 5 to śmieć, a 6 to dobry i wtedy w listach katalogów po prawej stronie oraz w dolnym pasku programu byłaby informacja czy to śmieć czy dobry)?

- wypełnianie pól za pomocą skrótu klawiatury (przypisanie klawisza skrótu do przycisku Wypełnij)?

- poprawiony błąd dodania/edycji katalogu za pomocą klawisza skrótu?

- automatyczne usuwanie białych znaków (głównie spacji) na początku oraz końcu wypełnianych pól (przydałoby się też usuwanie wielokrotności spacji, które pozostają po synonimach w formie {|słowo})?

Edycja: Bardzo ważny błąd, który wymaga naprawy jak najszybciej. Przy dłuższych tekstach w preclach program dokleja na końcu jakiś syf. Przy tekstach około 1000 znaków wynikowej treści problem się nie pojawia, ale w przypadku 2000 znaków pojawiają się na końcu jakieś cuda. Błąd sprawdzony, występujący również u innego użytkownika SeoLight.

Połowę wspomnianych rzeczy już wprowadziliśmy, obecnie są testowane oraz trwają prace nad synonimami w tytułach artykułów oraz definiowaniem przedziału ilości słów kluczowych. Wspomniany błąd w artykułach także został poprawiony.

Co do podwójnych spacji to rozwiązaniem może być: "SeoLight jest{| bardzo} przydatnym programem". Czyli wstawienie spacji w samym synonimie, a usunięcie jej przed/po nawiasie klamrowym.

Jest to rozwiązaniem, zgadza się, ale w pełni ręczne katalogowanie też jest rozwiązaniem. Przecież bardziej czytelny jest zapis "SeoLight jest {|bardzo} przydatnym programem" niż ten w powyższym przykładzie. Łatwiej pracować na synonimach w takiej wersji. Czy zaimplementowanie funkcji zamieniającej wielokrotność spacji na jedną spację jest aż takim problemem?

Podziękował za aktualizację katalogów:)

I mam jeszcze pytanko. Czy dało by się wprowadzenia opcji usuwania konkretnych katalogów ze wszystkich projektów? Chodzi mi o coś jak: uznaj za niepotrzebne, tylko żeby ten katalog znikał ze wszystkich projektów.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Wystarczy zdefiniować kategorię dla katalogów (Ustawienia -> Kategorie katalogów) np. "Niepotrzebne" oraz dla ułatwienia przypisać skrót np. Shift + N. Teraz po napotkaniu takiego katalogu przypisać go do wspomnianej kategorii skrótem lub przyciskiem "Kategoria". Należy także pamiętać, aby w projektach w kryteriach katalogów wpisać wartosc_uzytkownika != <tutaj wartość dla kategorii>

Wystarczy zdefiniować kategorię dla katalogów (Ustawienia -> Kategorie katalogów) np. "Niepotrzebne" oraz dla ułatwienia przypisać skrót np. Shift + N. Teraz po napotkaniu takiego katalogu przypisać go do wspomnianej kategorii skrótem lub przyciskiem "Kategoria". Należy także pamiętać, aby w projektach w kryteriach katalogów wpisać wartosc_uzytkownika != <tutaj wartość dla kategorii>

Niestety ustawiłem kategorię "Niepotrzebne" - wartość użytkownika 1. W projekcie ustawiłem 1=0 i program nie wyświetla żadnych katalogów.

Dziwnie to działa. Dla kategorii "Niepotrzebne" ustawiłem wartość 1. W projekcie dałem dokładnie taki ciąg: wartosc_uzytkownika != 1 . I działa. Tylko, że trochę mało to intuicyjne...

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Program zupełnie sobie nie radzi w moim przypadku z dodaniem więcej niż 1 artykułu do wordpressa.

Mam skonfigurowany projekt i napisane 2 osobne artykuły, w panelu dodaje jeden artykuł, publikuje go, a następnie wypełniam drugim artykułem o innej tematyce i jak próbuję nacisnąć publikuj program wyłącza całkowicie bez żadnej informacji, czynność powtarzałem kilka razy i ciągle to samo, w niektórych przypadkach pozwolił dodać 3 artykuły, ale w blogach z nową wersją już jest lipa.

Jest jakaś łatka do tego? Ktoś ma może ten sam problem ??

Co zrobić bo to troche męczące.

Wytwórnia Kadrów to profesjonalny fotograf ślubny który może Wam towarzyszyć podczas tego pięknego dnia. Fotografujemy przygotowania ślubne, ceremonię oraz zabawę aż do oczepin - sprawdź nasze portfolio.

Z tego co zauważyłem są to katalogi WordPress 2.7, takim katalogiem jest np. https://www.ksiegarnie24.pl udało się dodać 2 artykuły, a po trzecim wywala program i nie mam ani linków do wpisu, ani nie zaznaczyłem że dodałem już wpisy. Możecie to jakoś sprawdzić?? To jest mój katalog więc możecie dodawać ile chcecie wpisów, nawet bez sensu to usunę, ale przetestujcie to, bo trochę utrudnia pracę.

EDIT: kolejny adres to np. https://nasze-artykuly.webdir.pl

A w niektórych wordpressach dodam do dodanych precli i przy dodawaniu pierwszego artykułu program wywala. Z tego co widziałem wpisy się zapisują, ale niestety problemem jest wyłączenie programu.

Wytwórnia Kadrów to profesjonalny fotograf ślubny który może Wam towarzyszyć podczas tego pięknego dnia. Fotografujemy przygotowania ślubne, ceremonię oraz zabawę aż do oczepin - sprawdź nasze portfolio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności