Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Dostępna jest nowa wersja SeoLight. Zmiany:

1. Nowa opcja "Otwórz linki w kartach" w menu kontekstowym listy "dodane".

2. Poprawiono błędne działanie skrótu dla moderowania/dodawania katalogów.

3. Yahoo BL sprawdzane jest teraz dla całego katalogu, nie tylko strony głównej.

4. Ulepszono obsługę list - menu kontekstowe nagłówka zostało zastąpione przez osobny mini pasek narzędzi.

5. W tekstach synonimizowanych, podczas wypełniania usuwane są podwójne spacje w środku oraz wszelkie białe znaki na początku i końcu.

6. Dodano możliwość definiowania synonimów w tytułach artykułów.

7. Nowy skrót definiowany przez użytkownika: "Wypełnij formularze" (nie jest domyślnie ustawiony).

8. Dodano opcję włączenia/wyłączenia zaznaczania kategorii w WordPress'ach.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki za aktualizację. Czy w kolejnej aktualizacji zostanie wprowadzona opcja ustawienia limitu kategorii do zaznaczenia w WP? No i czy pojawi się to przyporządkowanie opisu/tekstu do wartości użytkownika, który będzie można wyświetlić w dolnym pasku programu oraz w listach adresów (po prawej stronie). Mam na myśli rozwiązanie z tego posta.

Aktualizacja wymaga odinstalowania i zainstalowania programu od nowa, tak więc zróbcie sobie kopię swojej bazy katalogów, gdyż przy deinstalacji plik catalogs.sqlite jest usuwany.

Stosowanie synonimów w tytułach artykułów nie działa poprawnie. Zdarzają się tytuły wygenerowane totalnie o czapy. Dzieje się tak chyba przy zagnieżdżeniach synonimów w tytułach.

Synonimy przy większych i bardziej skomplikowanych tekstach do precli się sypią i wstawiane są jakieś słowa z innej części artykułu.

Usuwanie białych znaków działa dość specyficznie. Usuwane są spacje, które powinny zostać!

Słowo <a href="{adres|adres|adres}">{hasło|fraza}</a>{, który {robi|nie robi} coś| jakiś trele morele}

Taki kod spowoduje, że zostanie wylosowane na przykład:

- Słowo hasło, który nie robi coś

- Słowo frazajakiś trele morele

Edycja: Dlaczego po aktualizacji przestało działać poprawne zagnieżdżanie synonimów?!

Dostępna jest nowa wersja programu SeoLight.

Zmiany:

1. Poprawiono błędne działanie zagnieżdżonych synonimów oraz usuwania spacji.

2. Dodano możliwość zdefiniowania widocznych na pasku stanu informacji o otwartym katalogu.

3. W listach oraz na pasku stanu zamiast liczbowej "wartości użytkownika" wyświetlana jest teraz przypisana do niej kategoria katalogów (o ile jest taka zdefiniowana).

Tak, jest to znany błąd w wersji 1.9, który w wersji 1.10 został już poprawiony. Niestety teraz, aby zaktualizować program na Linuksie należy go najpierw odinstalować, następnie ściągnąć instalator nowej wersji i zainstalować.

• 4 tygodnie później...

Dostępna jest nowa wersja SeoLight (1.11). Zmiany:

1. Wprowadzono menedżera haseł.

2. Dodano moduł wyciągania haseł do WordPress'ów z poczty.

3. Ulepszono okienko podglądu opisów i artykułów - można generować kolejny tekst bez zamykania okna.

4. Zwiększono zakres 'Wartości użytkownika' dla kategorii katalogów.

5. Dodano możliwość usuwania zapamiętanych haseł dla zaznaczonych katalogów na liście.

6. Nowa opcja w ustawieniach projektu - limit zaznaczania kategorii w WP.

7. Nowa funkcja w trybie Presell - automatyczne przechodzenie do tworzenia nowego postu po zalogowaniu.

8. Ulepszono wybieranie kategorii z list rozwijanych. Po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na taką listę, pojawi się podręczne okienko, w którym można szybko ręcznie wybrać kategorię.

Ponieważ program oparto na nowej wersji bibliotek wymagana jest ponowna instalacja.

ja mam kilka pytań natomiast, czy jest w planie dorobienie eksportu cvs dodanych wpisów dla seotoolsa, eweblinka i ewentualnie innych swl ? Nie powiem żeby był to zbędny gadżet.

Często mam tez problem tego typu, że znikają mi domeny odłożone do dodania na później i pojawiaja się ponownie w głównym górnym menu. To jakiś błąd ? czy może czasowo one są stamtąd kasowane ? Jeśli tak to gdzie to wyłączyć ?

Korzystam z windowsowej wersji seolighta pod debianem, uruchomionej z virtualbox. Moje kolejne pytanko jest takie, czy komuś się udało odpalić pod 64 bit debianem linuksową wersję ? Nie wiem czemu ale mi krzyczy ciągle że brakuje bibliotek mimo, że one są w systemie i inne programy nie mają z tym problemów. Może tu problemem jest to, że posiadam 64bit system.

Czy autor softu mógłby sprawdzić czy w 64 bitowych linuksach się to odpala ? Może ktoś inny ma jakiś inny pomysł co tez może być nie tak bo mi już pomysłów do tego brakuje. Pisałem już o tym wcześniej ale problem nie został rozwiązany.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jeśli chodzi o CSV to rozumiemy, że oprócz standardowego formatu, jaki jest teraz, przydałaby się także opcja wybrania dla jakiego SWL dostosować format pliku? Jeśli tak to nie powinno być problemów z wprowadzeniem takiej funkcji.

Adresy z listy "Odłożone" mogą znikać tylko w dwóch przypadkach:

- zmieniono kryteria wyboru (filtry) katalogów w projekcie lub

- zmieniono bazę katalogów

W obydwu wypadkach może się zdarzyć, że katalogi na tej liście nie spełniają już kryteriów lub nie znajdują się w bazie, w wyniku czego są wyrzucane (tak samo jak na liście "Do dodania"). Właściwie ten problem już wcześniej zgłaszano, dlatego prawdopodobnie zmienimy zachowanie i katalogi "Odłożone" będą pamiętane na stałe, tak jak "Niepotrzebne" oraz "Dodane".

Problem z 64-bitowym systemem Linux jest spowodowany tym, że program jest 32-bitowy i wymaga również takich bibliotek. Można temu zaradzić na dwa sposoby:

- zainstalować w maszynie wirtualnej 32-bitowy system Linux i tam uruchamiać program

- zainstalować pakiet ia32-lib (jeśli to nie zadziała będziemy dalej próbować rozwiązać problem prywatnie)

Co do CVS to właśnie o to chodzi żeby dostosować do konkretnych svli. Obecnie najpopularniejsze umożłiające import podstron z wpisami to eweblink, seotools, seonet i gotlink więc chyba wystarczyło by ograniczyć się do nich.

Co do ia32lib to mam w systemie tą bibliotekę.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dokonałem standardowej instalacji programu w XP, dokonałem rejestracji ( niestety ręcznej, bo program nie ma opcji rejestracji automatycznej w preclach WP znajdujących się na jego liście) za pomocą menadzera haseł pobrałem dane uprzednio zarejestrowanych kont [Zatwierdź] zatwierdziłem i niespodzianka brryyy program nie zapisał ani jednego hasła, a przy jego uruchamianiu zgłaszany jest wyjątek "Nie można otworzyć pliku hasłami".Jak "miło" się zaczyna praca z programem :P

dlaczego nie lączy z poczta w gmailu. w konfiguracji gmaila ustawiłem na . Stan: POP wyłączony

Serwer POP w Gmail wymaga bezpiecznego połączenia (SSL). Niestety aktualnie program nie wspiera takiej opcji, dlatego nie będzie działał poprawnie z kontami Gmail. Do rejestracji WordPress zalecamy używać osobnych kont znanych portali, jak Interia, Onet, WP, O2 itp., które nie wymagają szyfrowania.

rejestracji ( niestety ręcznej, bo program nie ma opcji rejestracji automatycznej w preclach WP znajdujących się na jego liście)

Prawda, nie ma automatycznej rejestracji, ale jest półautomatyczna. Aby z niej skorzystać należy wybrać z menu Narzędzia -> Rejestracja WP, wpisać login i email pod jakimi ma się rejestrować, nacisnąć Zatwierdź i zaznaczyć Autorejestracja. Na liście po prawej stronie pojawią się wszystkie WordPress'y z bazy. Wystarczy teraz je otwierać jak normalne katalogi, a program spróbuje się zarejestrować. Jeśli się uda przenosimy precla do Zarejestrowanych, podobnie jak katalogi do Dodanych.

przy jego uruchamianiu zgłaszany jest wyjątek "Nie można otworzyć pliku hasłami"

Do obecnej wersji wkradł się błąd, w wyniku, którego program nie tworzy pliku haseł przy pierwszym uruchomieniu. Ponieważ do następnej aktualizacji jeszcze trochę zostało, przygotowaliśmy poprawkę. Należy pobrać odpowiedni plik:

dla Windowsa lub

dla Linuksa

i zastąpić nim istniejący.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności