Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Czy instalator zapisuje pliki tylko w /home ?

Można zmienić folder instalacji, ale użytkownik programu musi mieć prawa zapisu do katalogu z programem, ponieważ znajduje się tam plik konfiguracyjny.

Wiem, że można zmienić ten folder, ale interesuje mnie, czy jeszcze gdzieś, poza wskazanym folderem zapisuje? Zgaduję, że tak, z wpisu, który pojawił się w menu (KDE 4.2)

A może dałoby się przygotować jakieś paczki do kilku dystrybucji?

Myśleliśmy nad tym jednak program wymaga najnowszej wersji Qt: 4.5.2 (w innych pojawiały się błędy), a nie wszystkie dystrybucje mają ją w repozytoriach.

Ja mam QT 4.5.1 i z tego co widzę, to śmiga- a zawsze obok paczek można zostawić ten instalator

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
, pod warunkiem, że biblioteki są łączone dynamicznie.
Co ma piernik do wiatraka? Biblioteka DLL łączona statycznie ładuje się od razu do przy starcie programu pamięci, a biblioteka łączona dynamicznie w chwili wywołania funkcji WinAPI LoadLibrary zwalniana z pamięci FreeLibrary. Niezależnie od sposobu ładowanie obydwie biblioteki muszą być dostarczane z programem, lub znajdować się w systemie jako jego integralną cześć.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

mrbox instalator zapisuje pliki tylko do /home. Paczek póki co nie planujemy, wymagałoby to dużo zmian, a obecny instalator jest uniwersalny i wygodny, tak nam się przynajmniej wydaje. Jeśli będzie duże zainteresowanie to pomyślimy nad paczkami.

Mion w LGPL chodzi gównie o to, żeby użytkownik miał możliwość zmiany biblioteki, na inną wersję, w tym zmodyfikowaną przez siebie. W statycznie łączonym programie jest to niemożliwe bez źródeł.

Informujemy jednocześnie, że zmieniliśmy nazwę programu na SeoLight, pod wpływem roszczeń firmy Enterso. Szczerze mówiąc nie wydaje nam się, żeby miała ona mocne podstawy prawne do zakazywania słowa "Adder", ale nie mamy ochoty ani czasu sądzić się o i tak nie wypromowaną jeszcze nazwę programu, wolimy (w przeciwieństwie do firmy Enterso) skupić się maksymalnie nad rozwojem własnego oprogramowania.

Zachęcamy do testowania SeoLight'a

www.seolight.pl

Demo dla Windows

Demo dla Linux

Proszę moderatorów o zmianę nazwy tematu.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Jak wygląda kwestia aktualizacji, czy w obrębie wersji będą darmowe?

Następna sprawa, czy będą aktualizacje bazy, czy będą darmowe i przez jaki okres czasu?

Jeszcze jedno: Czy licencja jest na jednego użytkownika, jedno stanowisko, jeden system?

Bo ja korzystam np. z dwóch systemów na jednym komputerze i czasami pracuję na linuksie, a czasami na windowsie, a jak widzę mogę wykupić albo to, albo to.

Fajnie by było, gdyby licencja była do wglądu na Waszej stronie.

Acha

ale nie mamy ochoty ani czasu sądzić się o i tak nie wypromowaną jeszcze nazwę programu, wolimy (w przeciwieństwie do firmy Enterso) skupić się maksymalnie nad rozwojem własnego oprogramowania.
Właśnie już rano miałem napisać posta, że zaraz będą ogromne problemy :) A tak, to tylko pogratuluję słusznej i sensownej decyzji. Po co mają Was mylić z kimś innym ;)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Może coś przeoczyłem w wersji demo, ale jak chodzi o obsługę precli to przedmiotowy program poza tym, że są na jego liście praktycznie ich nie wspiera ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

właśnie się zastanawiam, w który program tego typu zainwestować i ten wydaje się dość interesujący, ale...

no właśnie, zawsze są jakieś ale.

- jak wygląda sprawa z skryptem seokatalog od Generała? troche już istnieje w sieci to jak premiera SeoLight była teraz to program powinien sobie radzić z tym skryptem

- przydało by się filtrowanie katalogów po linkach zwrotnych, moderacji, darmowy/płatny - tak samo jak jest filtr dla skryptu

- wpisując klucze w projekcie w postaci - test, test, test - dodaje do katalogów w postaci test,test,test

- w "do dodania" "odłożone" "dodane" sortowanie po pr, moderacja itp

jak na razie to na tyle ;)

aha, no i najważniejsze ;) co z tą ceną?

edit:

dobra radzić sobie radzi, ale nie ma dodanego do skryptów. tylko takie pytanie, rozumie, że przy dodawaniu samodzielnie jakiegoś katalogu musimy sami wpisać nazwę skryptu (tak?) a pr aktualizuje sie samodzielnie jeśli naciśniemy "sprawdź seo" podczas dodawania do katalogów - jeśli tak to kolejne pytanie, da się zrobić taką aktualizację/sprawdzenie dla wszystkich?

- na screenie widziałem że można rozwinąć "sprawdź seo" mi się jakoś tego nie udało dokonać, za każdym razem po prostu przechodzi do sprawdzania

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

SilverT większość tych 'ale' wynika z niedokładnego poznania interfejsu :)

przydało by się filtrowanie katalogów po linkach zwrotnych, moderacji, darmowy/płatny - tak samo jak jest filtr dla skryptu

katalogi da się filtrować, po wszystkich kolumnach, wystarczy wpisać odpowiedni warunek w polu kryteriów w ustawieniach projektu. Jest tam przycisk pomoc, który wyjaśnia składnię.

wpisując klucze w projekcie w postaci - test, test, test - dodaje do katalogów w postaci test,test,test

Klucze w ustawieniach wpisuje się zawsze rozdzielone przecinkiem i spacją, a to z jakim separatorem będą wstawiane zależy od pola 'Separator' znajdującego się poniżej. Standardowo jest to przecinek.

w "do dodania" "odłożone" "dodane" sortowanie po pr, moderacja itp

Jest taka możliwość, trzeba tylko najpierw włączyć odpowiednie kolumny - wystarczy kliknąć prawym przyciskiem na nagłówku z nazwami kolumn. Polecam przeczytać chmurki wyskakujące po najechaniu na każdą z list :P

Co do obsługi katalogów to w najbliższej aktualizacji planujemy wprowadzić możliwość edycji wyrażeń regularnych odpowiedzialnych za wypełnianie. Dzięki temu będzie można obsługiwać niemal każdy skrypt.

dobra radzić sobie radzi, ale nie ma dodanego do skryptów. tylko takie pytanie, rozumie, że przy dodawaniu samodzielnie jakiegoś katalogu musimy sami wpisać nazwę skryptu (tak?) a pr aktualizuje sie samodzielnie jeśli naciśniemy "sprawdź seo" podczas dodawania do katalogów - jeśli tak to kolejne pytanie, da się zrobić taką aktualizację/sprawdzenie dla wszystkich?

Tak, nazwę skryptu trzeba wpisać samemu, chyba, że jest na liście - wtedy można wybrać.

Na razie nie ma autoaktualizacji bazy podczas sprawdzania ale jest to, wraz z masowym sprawdzaniem PR na naszej liście do zrobienia. PS: kliknij i przytrzymaj przycisk "Sprawdź SEO" ;)

Jak wygląda kwestia aktualizacji, czy w obrębie wersji będą darmowe?

Następna sprawa, czy będą aktualizacje bazy, czy będą darmowe i przez jaki okres czasu?

Jeszcze jedno: Czy licencja jest na jednego użytkownika, jedno stanowisko, jeden system?

Bo ja korzystam np. z dwóch systemów na jednym komputerze i czasami pracuję na linuksie, a czasami na windowsie, a jak widzę mogę wykupić albo to, albo to.

Aktualizacje w obrębie głównej wersji oczywiście darmowe. Planujemy wydawać aktualizację bazy co 3 tygodnie, ale dużo będzie zależało od współpracy klientów (zgłaszanie niedziałających, moderowanie).

Licencja jest na 3 stanowiska dla jednej osoby, jednak tylko na jeden rodzaj systemu.

Poza tym myślimy nad zniżką dla użytkowników tego forum.

bardzo fajny program, tylko wysoka kapkę cena ;)...

nawet w wersji demo opłaca się dodać do katalogów :P

co do sortowania w trakcie dodawania wystarczy kilknąć na nagłówek i prawy przycisk myszy i dodać kryterium :)

i właśnie, czy macie zamiar wyskakiwać co 2 miesiące z nową wersją (tak jak seoadder :/ i co chwile trzeba dokupywać nową) czy będziecie raczej aktualizować jedną ??

Poza tym myślimy nad zniżką dla użytkowników tego forum.

o to to :P to jest dobry pomysł ^^

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Obniżyliśmy cenę dla użytkowników tego forum, wystarczy złożyć zamówienie klikając w ten link:

Zamówienie ze zniżką

i właśnie, czy macie zamiar wyskakiwać co 2 miesiące z nową wersją

Nie ma obawy, dla nas nowa (główna) wersja to naprawdę przełomowe zmiany.

no cena zrobiła się trochę bardziej interesująca :)

ja mam jeszcze tylko takie pytanie, może o oczywistą sprawę, ale jak widać było ostatnio w przypadku innego programu nie każdy o tym myśli. Mianowicie, jeśli sobie poukładam katalogi odpowiednio do "dodane" "odłożone" i/lub usunę całkowicie jakieś katalogi z bazy bo uznam je za spam itp to czy podczas aktualizacji oby nie rozwali sie ta moja struktura bazy katalogów i nie wrócą te co usunąłem itp?

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Podczas aktualizacji bazy 'dodane' pozostają nienaruszone (aktualizowane są ewentualnie informacje o nich), natomiast 'dodane' i odłożone są synchronizowane w pełni, czyli mogą powrócić te uznane za spam. Rozwiązania są dwa:

- można utworzyć sobie osobną bazę, nie będzie ona aktualizowana (ponieważ aktualizować można tylko główną, dostarczoną przez nas)

- utworzyć dodatkową kategorię katalogów 'spam' nadając jej wartość powiedzmy 5, następnie w ustawieniach projektu w kryteriach katalogów wpisać np. wartosc_uzytkownika < 5 i zaspamowane katalogi przypisywać do tej kategorii, a nie usuwać całkowicie z bazy. Podczas aktualizacji nie jest brana 'Wartość użytkownika', więc przypisanie zostanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności