Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie, że tylko przez nie, ale pośrednio. Linków z qlWebów miałem jakieś 20% a linkowałem od katalogami głównie o PR=3 i 4, teraz po lekturze już wiem, że dałem ciała.. no ale chyba domyślnie, po instalacji SEO Light, jakieś skrypty były odznaczone.. jakie?

Domyślnie dla każdego nowego projektu wszystkie skrypty są zaznaczone.

Udostępniliśmy nową wersję SeoLight:

1. Poprawiono zapętlanie się programu w niektórych skryptach.

2. Dodano możliwość zdefiniowania dodatkowych adresów dla każdego zestawu w projekcie. Adresy te można później łatwo wstawić do wygenerowanego opisu/artykułu w formularzu.

3. Teraz prawie wszystkie ustawienia konfiguracji projektu (oprócz dziennego limitu) mogą być różne dla każdego zestawu.

4. Katalogi niespełniające kryteriów nie są już oznaczane jako "nieaktualne" (na czerwono). Tylko katalogi niewystępujące w bazie są teraz tak oznaczane.

5. Katalogi "nieaktualne" można teraz przenosić między listami tak jak inne katalogi. Jednak po przeniesieniu takiego katalogu na listę "Do dodania", zostanie on usunięty po następnym załadowaniu projektu.

6. Dodano opcję włączenia/wyłączenia wstawiania linków w opisach/artykułach. Zmieniono również sposób działania skrótów Ctrl+G i Ctrl+B. Teraz zamieniają one wstawiony opis/artykuł bez linków, na ten sam ale z linkami (HTML lub BBCode). Linki należy wpisywać w ustawieniach projektu jako znaczniki HTML.

7. Dodano obsługę synonimów w słowach kluczowych.

8. Dodano obsługę "wyliczeń" w opisach, tytułach i artykułach. Wyliczenia to zbiór wyrazów, które będą wstawiane do opisu w losowej kolejności, oddzielone przecinkiem i spacją. Więcej o wyliczeniach i składni opisów można przeczytać w pomocy programu.

9. Poprawiono sprawdzanie pozycji, site oraz backlinków po ostatnich zmianach w Google.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Inne pytanie, czy można zagnieżdżać linki HTMLowe? :) Tak by za każdym razem był inny adres?

Można ująć adresy w synonimy, wtedy będzie losowany jeden z adresów. Wystarczy wpisać w ustawieniach projektu:

<a href="https://{domena.pl|domena2.pl}">Link</a>

Pytanie kluczowe: czy tryb "losowy" dla tytułów powtarza tytuły czy nie powtarza tak jak "cykliczny sekwencyjny"?

Który tryb jest lepszy dla maskowania linkowania naturalnego? Losowy prawda? Google może się chyba zorientować, że linki idą ciągle pokolei..

No jak może to zauważyć?

Po pierwsze nie koniecznie znajdzie je po kolei jak były dodawane. W jednym katalogu zaindeksuje szybciej w innym później.

Po drugie moderatorzy nie zaakceptują linków w tej samej kolejności jak je dodawałeś.

SiteAlert - monitoring stron internetowych

Nie zaakceptują ale często miałem tak, że na drugi dzień wszystkie wpisy dostały akceptację więc wolę dmuchać na zimne, tym bardziej, że dostałem Sandboxa już raz i wiem, że istnieje :)

Google jest sprytniejsze niż myślimy, progresję wykrywa to i to może wykryć nie :)

Więc?

Pytanie kluczowe: czy tryb "losowy" dla tytułów powtarza tytuły czy nie powtarza tak jak "cykliczny sekwencyjny"?

Tryb losowy powtarza tytuły. Za każdym razem może zostać wylosowany dowolny tytuł.

Czy jest możliwe menu prawym kliknięciem myszy przy wyskakujących okienkach np. dodawaniu linka qlweb jachu?

Nie ma takiej możliwości. Ale do czego byłaby ona potrzebna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności