Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tomaan, możliwość pogrubiania słów w opisie zależy od katalogu, nie od programu ;). Pogrubić można zazwyczaj znacznikami [ b ] i [ /b ]

Żebym przy dodawniu linka w tekście do qlweb jachu mogł szbciej wbić adres, bo nie każdy robi w opisach linki ;)

Do tego właśnie służy nowa sekcja "Adresy" w ustawieniach projektu. Wystarczy zdefiniować pożądane adresy, a następnie wstawić z menu kontekstowego lub skrótem, bez wywoływania javascriptowego okienka na stronie.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Tomaan, możliwość pogrubiania słów w opisie zależy od katalogu, nie od programu ;). Pogrubić można zazwyczaj znacznikami [ b ] i [ /b ]

ale kiedy wpiszę znaczniki czy zamykający w opisie w SEO Light to w katalogu "zjada" te kwadratowe nawiasy i za nic nie mogę ich wyświetlić, tylko ręcznie. Włączałem też BBCode i nie działa.

Jeszcze kilka uwag:

1. Nie działa mi opcja automatycznej aktualizacji PR w bazie.

2. W WordPress nie działa zaznaczanie kategorii przy wypełnieniu pól przy użyciu klawisza skrótu lub przycisku "wypełnij". Działa to tylko wtedy, gdy w menu zaznaczona jest opcja "zaznaczanie kategorii w WP". Za to opcję tę można włączyć/wyłączyć tylko wtedy, gdy włączone jest "automatyczne wysyłanie". Wiem, można je włączyć, wtedy zaznaczyć wypełnianie kategorii w WP i wyłączyć automatyczne wysyłanie, ale jest to trochę uciążliwe i tak naprawdę opcja wypełniania kategorii w WP powinna być niezależna od tego czy automatycznie po załadowaniu formularza są wypełniane pola, czy też wykonuje się je za pomocą "wypełnij" lub klawisza skrótu.

3. W ustawieniach projektu w dziale "artykuły do precli" można było kiedyś zrobić przerwę czyli paragraf za pomocą podwójnego entera. Wtedy w formularzu w WP również wstawiany był paragraf. W chwili obecnej podwójny enter jest usuwany i trzeba w kodzie treści artykułu wstawiać <p>paragrafy</p> zamiast po prostu podwójny enter.

4. Wciąż podczas automatycznego wypełniania kategorii w SEOKatalogu często nie pojawia się lista z podkategoriami. Dotyczy to głównie kategorii dodatkowych.

Edycja:

5. Przydałaby się funkcja usuwania znaków spacji sprzed kropek oraz przecinków. Najlepiej gdyby było to jako opcja. W przypadku, gdy piszemy zdanie "SeoLight jest programem do katalogowania {|stron}." przydałaby się ta funkcja by usunąć spację sprzed kropki.

Edycja 2:

6. Opcja sortowania według daty dodania wpisu w liście dodanych byłaby fajnym rozwiązaniem.

Nie mogę już edytować powyższego posta.

W przypadku dodawania wpisu w skrypcie WP nie działa limit wstawianych słów kluczowych czyli w tym przypadku tagów. Pomimo określenia tej liczby na 3-4 SeoLight wstawia ich znacznie więcej, również losowo. Przed chwilą wstawiło mi 5, wcześniej 8.

a to czemu odpada ? Lepiej zrezygnuj z dodawania w niemoderowanych, zaspamionych które powstały w celu nabicia site pod swl a nie z jakichś szczególnych skryptów.

Tak na marginesie to czy jesteś pewny że ten sandbox to za katalogowanie stron, a nie za przegięcie z linkami np ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zauważyłem też, że w przypadku występowania wtyczki All in One SEO Pack inny tytuł zostaje wstawiony w miejsce tytułu głównego (tego nad treścią artykułu), inny zaś w sekcji wspomnianej wtyczki. Myślę, że rozwiązaniem problemu byłoby niegenerowanie nowego tytułu dla drugiego pola tytułu w przypadku włączonego trybu Presell. Czyli tytuł generowany jest raz i wstawiany we wszystkie pola spełniające określony warunek czyli nazwę pola input.

PS. Gielo, a komu w swoim poście odpowiadasz?

• 2 tygodnie później...

Zainstalowałem dem, poustawiałem co trzeba, ale w zdecydowanej większości katalogów (80-90%) nie wstawia opisu strony. Pracuję na Viście, słyszałem, że był z tym problem, ale został rozwiązany. Co autor skryptu na ten temat powie?

Eksperyment Discover.pl

Ponawiam prośbę z wersją dla linuksa aby autor poprawił coś w silniku ładującym stronę albo zmienił go bo trwa to wieczność.

Mam obecnie dośc korzystania z tego programu i czekać kilka minut aż mi się łaskawie blog czy katalog załaduje. To samo występuje po kliknięciu dodaj wpis. Trwa to wieki czasami i szybkość łącza nie ma tu nic do rzeczy jako że pod ff, konquerorem czy chromem strony ładują się błyskawicznie i z dodawaniem wpisów bezpośrednio z tych przeglądarek nie ma problemów

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zainstalowałem dem, poustawiałem co trzeba, ale w zdecydowanej większości katalogów (80-90%) nie wstawia opisu strony.

Proszę sprawdzić czy nie jest włączony przypadkiem tryb Presell w menu Ustawienia -> Tryb Presell. Możliwe też, że zostały zmienione wyrażenia regularne dla pól formularzy.

Ponawiam prośbę z wersją dla linuksa aby autor poprawił coś w silniku ładującym stronę albo zmienił go bo trwa to wieczność.

Jest to jak na razie jedyny zgłoszony przypadek, sami sprawdzaliśmy na kilku konfiguracjach i zawsze program działał normalnie. Mamy więc podstawy przypuszczać, że to nie wina programu, ale specyficznej konfiguracji systemu. Oczywiście nie wykluczone, że z programem jest coś nie tak.

Proszę spróbować usunąć biblioteki Qt dołączane z programem (pliki libQt*). Program powinien zacząć korzystać z bibliotek zainstalowanych w systemie.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności