Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo t rozwiązanie działą bo po usunięciu bibliotek z katalogu seolighta skutkuje tym że nie można załadować żadnych projektów oraz listy precli i katalogów. Nie wyświetla nic w panelu seolighta najzwyczajniej. Tak na marginesie korzystam z KDE 4.

Ponawiam prośbę z wersją dla linuksa aby autor poprawił coś w silniku ładującym stronę albo zmienił go bo trwa to wieczność.

Jest to jak na razie jedyny zgłoszony przypadek, sami sprawdzaliśmy na kilku konfiguracjach i zawsze program działał normalnie. Mamy więc podstawy przypuszczać, że to nie wina programu, ale specyficznej konfiguracji systemu. Oczywiście nie wykluczone, że z programem jest coś nie tak.

Proszę spróbować usunąć biblioteki Qt dołączane z programem (pliki libQt*). Program powinien zacząć korzystać z bibliotek zainstalowanych w systemie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bardzo przydałaby się opcja wczytania kolejnego z aktywnej listy katalogu. Pisałem już o tym wcześniej. Chodzi o to żeby nie klikać po kolei po liście "Dodane" aby sprawdzić gdzie wpisy zostały zaakceptowane tylko użyć jakiegoś klawisza skrótu, który wczytuje kolejny adres z aktywnej listy. Jeżeli obecnie wczytany jest katalog z listy "Do dodania" to wtedy wciśnięcie klawisza skrótu spowoduje wczytanie kolejnego adresu z tej listy.

Druga sprawa to podświetlenie na niebiesko aktywnego katalogu w odpowiedniej liście. Powinno zostawać podświetlenie w jedynie jednej liście. Jeżeli załadowany jest katalog z listy "Do dodania" to żaden w liście "Dodane" nie powinien być podświetlony. Poza tym czasem znika mi odpowiednie podświetlenie w odpowiedniej liście, na przykład po użyciu skrótu CTRL+S czyli zapisania adresu wpisu. Żeby podświetlenie wróciło należy odświeżyć stronę. Aktywny katalog powinien być podświetlony cały czas.

Edycja: SeoLight wywala mi się na wielu INDEXU, przykładem jest www.zarobkowy.info

Mnie również drażnią znikające podświetlenia aktywnych adresów i zaznaczenie adresów w wielu listach zamiast jednej. Jeżeli się kliknie na aktywnej liście na inny adres to niebieskie podświetlenie znika z aktywnego katalogu. Może w takim razie aktywny katalog powinien nie być podświetlony na niebiesko tylko niezależnie innym kolorem aby zawsze mógł być podświetlony? To naprawdę by się przydało.

Popieram pomysł z wczytaniem kolejnego adresu z listy przy pomocy jakiegoś klawisza skrótu. Jeszcze jest jedna rzecz, którą warto wprowadzić. Nie było to potrzebne jeszcze jakiś czas temu, ale definiowanie w projekcie dodatkowych danych jak nazwa firmy, adres, miasto itd byłoby bardzo przydatne. Teraz spora część katalogów umożliwia wprowadzenie tych danych, dlatego obsługa ich w SeoLight byłaby niezwykle użyteczna. Mogłaby to być dodatkowa zakładka (jak ostatnio dodana zakładka adresy), w której definiowałoby się informacje według własnych potrzeb.

również uważam pomysły Lesia i mmarka za dobre i liczę na ich wprowadzenie. Korzystanie z SeoLight stałoby się jeszcze wygodniejsze

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Nie czytałem całego tematu, bo trochę by to zajęło. Przydało by się traktowanie katalogu z www tak samo jak katalogu bez www, dla przykładu gkatalog.pl i www.gkatalog.pl - aktualnie mogą figurować jako różne katalogi.

Tzn. u Was w bazie jest wszystko ok. Ja jak łączę parę list katalogów to tak mam - na jednej liście jest 'z www', na drugiej 'bez www'. W efekcie czego podczas dodawania podświetla mi np. wersję 'z www' w już dodanych. :)

Nawet przy imporcie zablokowane jest dodanie tego samego adresu, różniącego się "www". Wystarczy otworzyć bazę w LightMenedżerze, nie powinno tam być 'dublujących' się adresów.

Sytuacja opisana w poprzednim poście może się pojawić, jeśli katalog przeniesiono do dodanych we wcześniejszej wersji, kiedy nie naprawiono jeszcze tego problemu. Nie powinien to być wielki problem, wystarczy w takich projektach przenosić 'zdublowane' adresy do niepotrzebnych.

W nowych projektach nie powinny występować takie sytuacje.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Mam pytanie odnośnie haseł Word Press. Porejestrowałem się odebrałem wiadomości i zatwierdziłem pobrane hasła. Teraz w czasie dodawania artykułu chce się zalogować na stronie. Jednak w zakładce logowania automatycznie wypełnia mi hasło i login zapisane w projekcie a nie hasło i login rejestracji w Word Press. Jak ustawić by wstawiane były dane jakimi się rejestrowało na danym serwisie?

Ok już znalazłem trzeba zaznaczyć "Tryb Presell"

Przy dodawaniu nowych adresów do bazy Seolight ucina wszystko i zostawia sam adres, natomiast jeśli ja ma np. listę URLi kierujące już prosto do np. konkretnej kategorii do miejsca w którym już wystarczy tylko wpisać adres strony(a nie szukać kategorii, klikać w nią, podkategoria i dopiero) to skrypt wszystko ucina i muszę przechodzić przez kolejne podstrony aby dojść do tej konkretnej co jest stratą czasu.... Można by zrobić tak że dodajemy taki URL jaki chcemy ale sprawdzanie PR jest tylko dla głównej ?

Poza tym przydałby się właśnie skrót klawiszowy w programie do tego aby jeśli jest się już na konkretnej interesującej nas podstronie(przejdzie do kategorii, podkategorii i miejsca gdzie należy wpisać URL do dodania) to skrót który by automatycznie zastępował stronę główną katalogu w bazie. W ten sposób jeśli mamy kilka stron o podobnej tematyce, następnym razem wchodzimy już na interesującą nas podstronę...

Kolejna sprawa to nie wiem ale nie zauważyłem abym mógł stworzyć 1 listę kategorii katalogów do kilku projektów. Przy każdym projekcie trzeba je na nowo przenosić co przy kilku/kilkunastu projektach o podobnej tematyce jest czasochłonne.

Podejrzewam, że obecne rozwiązanie ma na celu wyeliminowanie adresów w stylu adres.pl/index.php czy adres.pl/index.html i dlatego też musi zostać tak jak jest. Jest kilka katalogów, które znajdują się w folderze katalog czyli pod adresem adres.pl/katalog/ i nic z tym się w SeoLight nie zrobi.

Mam wrażenie, że problem z "www" i "bez www" został wyeliminowany tylko w jedną stronę.

Ja tak może mnie zaawansowanie. Niedawno zacząłem używać SeoLight. Właściwie nie mam (w każdym bądź razie na razie) jakichś poważniejszych problemów. Oprócz jednego - wydaje mi się, że wszystko robię zgodnie z logiką i filmem instruktażowym, założyłem skrzynkę na tlenie, a pomimo tego hasła do WP które wyciągam poprzez mejl pokazują się w formacie odpowiednio dla login/hasło - text/8bit. Nie pokazuje się ani login ani hasło. Mógłbym mnie ktoś oświecić w czym rzecz? Dzięki

Przy dodawaniu nowych adresów do bazy Seolight ucina wszystko i zostawia sam adres, natomiast jeśli ja ma np. listę URLi kierujące już prosto do np. konkretnej kategorii do miejsca w którym już wystarczy tylko wpisać adres strony(a nie szukać kategorii, klikać w nią, podkategoria i dopiero) to skrypt wszystko ucina i muszę przechodzić przez kolejne podstrony aby dojść do tej konkretnej co jest stratą czasu.... Można by zrobić tak że dodajemy taki URL jaki chcemy ale sprawdzanie PR jest tylko dla głównej ?

...

Kolejna sprawa to nie wiem ale nie zauważyłem abym mógł stworzyć 1 listę kategorii katalogów do kilku projektów. Przy każdym projekcie trzeba je na nowo przenosić co przy kilku/kilkunastu projektach o podobnej tematyce jest czasochłonne.

Myśleliśmy kiedyś na wprowadzeniem adresów ze ścieżkami, jednak spowodowałoby to za dużo problemów i w bazie mógłby się zrobić po prostu "bajzel". Możliwe, że kiedyś popracujemy nad kompromisowym rozwiązaniem tzn. wydzielimy takie adresy z głównej bazy, czy coś w tym stylu.

Co do kategorii katalogów to są one globalne, czyli wspólne dla wszystkich projektów. Tak samo jako każda kolumna bazy, w tym wartość użytkownika, na której opierają się kategorie.

...założyłem skrzynkę na tlenie, a pomimo tego hasła do WP które wyciągam poprzez mejl pokazują się w formacie odpowiednio dla login/hasło - text/8bit. Nie pokazuje się ani login ani hasło. Mógłbym mnie ktoś oświecić w czym rzecz?...

Prawdopodobnie pojawił się jakiś nowy format maili, których SeoLight nie obsługuje. Prosimy podać kilka adresów tych WP, będzie nam łatwiej badać problem.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności