Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest wyjaśniania na PW. Jeśli ktoś zauważa podobne zachowanie programu prosimy pisać - łatwiej będzie rozwiązać problem.

EDIT:

Problem sprawiał firewall, wystarczy dodać program do wyjątków zapory.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aplikacja bije na głowę SemiAdder. Dlaczego:

- działa szybko i stabilnie, nie ślimaczy się i nie zawiesza jak SemiAdder (w SA zdarzało się że co 5-10 katalogów musiałem zamykać program)

- Po aktualizacji nie ma sytuacji że gubi na zawsze bazę z projektami co skutkuje że nalezy wielotygodniową pracę zaczynać od nowa jak to bywa w SemiAdder

- bardzo zachęcający wygląd, bardziej czytelny.

Tego mi brakuje w aplikacji:

1) Blokowaniew flash oraz nie pobieranie grafiki

2) Gdy klikamy Prawym przyciskiem myszy brakuje linku "Uznaj za dodane"

3) Brakuje czegoś takiego że mogę myszką przenieść katalog z jednej do drugiej kategorii (Drag and Drop)

4) Automatyczne wypelnanie klucza zabezpieczającego (lub próba odczytania)

5) Automatyczne pószczenie pętli która po kolei przeleci katalogi i zaktualizuje PageRank w calej bazie (moze byc czasochlonne ale przydatne) :P

Po za tym program naprawdę świetny. jednak proponowałbym w ramach tego Vatu obniżyć cenę do 89 zł. Wtedy kupuje odrazu :)

Proszę napisać jeszcze jakie macie plany co do przyszłych wersji oraz jak planujecie rozwiązać czasowo aktualizacje katalogów.

Bez świeżej listy katalogów program stanie sie bezuzyteczny

1. Flash jest blokowany, a właściwie, to wyłączona jest całkowicie wtyczka flash. Blokowanie całej grafiki może być problematyczne ze względu na tokeny, ale w przyszłości pomyślimy o tym.

2. Myśleliśmy o takiej opcji, jednak nie chcieliśmy zaśmiecać niepotrzebnie i tak już rozbudowanego menu kontekstowego, dlatego dodaliśmy przycisk "do dodanych" w nagłówku karty, wg nas wygodniejszy - wystarczy jeden klik, nie dwa :P Poza tym to samo działanie ma naciśnięcie Ctrl+D.

3. Jeśli mówiąc 'kategorie' miałeś na myśli listy to jest taka możliwość - proszę spróbować.

4. Obecnie nie jest priorytetem, ale nie wykluczamy dodania takiej opcji.

5. Nad tym właśnie pracujemy i masowe sprawdzanie PR pojawi się prawdopodobnie w następnej aktualizacji

Co do aktualizacji bazy to pisaliśmy już w tym wątku, że planujemy wydawać co 3 tygodnie. Co do rozwoju obecnie skupiamy się na poszerzeniu wsparcia dla precli, no i oczywiście czekamy na propozycje.

Jedna rzecz - może mnie miło zaskoczycie i okaże się ze jest w programie...

Co by się przydało to opcja znakowania - np. flagowania projektów. Są np. ważniejsi klienci i chodzi o to żeby tych 20 ważnych spośród wszystkich 100 projektów wyświetlało się jeden po drugim, albo żeby chociaż było widać kto ten >>ważny jest<< a który zwykły szaraczek D. Na razie radzę sobie wpisując w nazwy projektów prefix '[w]' ale klienci się zmieniają. Dlatego mój pomysł:

Opcja flagowania projektów tak żeby w liście projektów było widać który projekt ma jakiś priorytet, żeby nie trzeba było za każdym razem edytować nazwy projektu?

To co? Zrobiliście to gdzieś prawda? ;-) Gdzie schował się batton od oznaczania priorytetu?

Propozycje do wprowadzenia:

1) Po Użyciu kombinacji klawiszy Ctrl + D powinien się wlączyć kolejny katalog z listy Do dodania

2) Powinno być sprawdzanie także czy katalog nie został zbadowany przez google.

3) W kategorii nie mogę usunąć pozycji oznaczonych na czerwono lub niech będzie mozliwosć ukrycia tych na czerwono gdyż tylko zawadzają.

Mam dziwne wrażenie, że kolega sajrox (Postów: 3 i to wszystkie w temacie) jako lobbysta w tym topicku jest mocno powiązany z autorem przedmiotowego oprogramowania :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Propozycje do wprowadzenia:

1) Po Użyciu kombinacji klawiszy Ctrl + D powinien się wlączyć kolejny katalog z listy Do dodania

2) Powinno być sprawdzanie także czy katalog nie został zbadowany przez google.

3) W kategorii nie mogę usunąć pozycji oznaczonych na czerwono lub niech będzie mozliwosć ukrycia tych na czerwono gdyż tylko zawadzają.

1. Jest taka opcja, wystarczy w ustawieniach wybrać odpowiednią akcję po przeniesieniu do dodanych.

2. Google ban oznacza Site równy 0, wystarczy sprawdzić Site odpowiednim przyciskiem lub włączyć autosprawdzanie Site. Jeśli po sprawdzeniu wyniesie 0 jest to dodatkowo wyróżnione czerwonym kolorem.

3. Proszę uważnie przeczytać dymek wyskakujący po najechaniu na listę 'do dodanych' jest tam to dokładnie opisane. Usunąć można poprzez uznanie za niedziałające.

Zaimportowanie dodanych.

Mniemam, że przewidzieliście tę potrzebę i jest taka możliwość. Chodzi o zaimportowanie "dodanych" do projektu. Przenoszę projekty z SK do SeoLight. Mam projekt XYZ w którym jest 104 dodane katalogi. Przepisałem projekt XYZ do SeoLight (ręcznie). W SK wyeksportowałem listę katalogów dodanych - (plik txt , cvs). Jak teraz wpisać do SeoLight do projektu XYZ te 104 katalogi - zapisane w txt/cvs jako dodane?

Pozdrawiam

PS program przekozacko konkretny!

Rozwiązanie problemu póki co jest takie:

Otworzyć plik CSV w arkuszu kalkulacyjnym, dodać jeszcze jedną kolumnę o nazwie wartosc_uzytkownika i nadać wszystkim katalogom jednakową wartość np. 4. Następnie zaimportować katalogi do bazy, w ustawieniach projektu wpisać kryteria katalogów (jako jedyne): wartosc_uzytkownika = 4 i teraz na liście do dodania znajdą się wszystkie zaimportowane. Wystarczy je zaznaczyć wszystkie i przeciągnąć na dodane.

Wiemy, że jest to trochę problematyczne, dlatego planujemy ułatwić import katalogów do listy dodane.

Update gotowy. Wersja 1.2:

1. Poprawiono sprawdzanie PR.

2. Dodano możliwość masowego sprawdzania PR w LightMenedżerze (opcja niedostępna w demo).

3. Wstawianie linków w formularzach (nie w ustawieniach projektu) za pomocą Ctrl+G uwzględnia ustawienia BBCode.

4. Dodano możliwość importu katalogów do listy dodane.

Problem z aktualizacja - 79 % - komunikat w oknie błędu krytycznego - "nie powiodło się". Na trzech różnych kompach to samo ;/.

PS za czwóreczkę to macie po prostu Nobla normalnie no !! Dzieki ;) czekam na resztę poprawek ;-)

PS. Brakuje mi pliku pomocy w którym mógłbym przeczytać co jest co i gdzie i po co... - a nie o wszystko pytać na forum. Co oznacza podświetlenie na czerwono katalogu w liście dodane?

Pozdrawiam

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności