Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Propozycje oczywiście zostaną uwzględnione, nad jedną już pracujemy.

Edycja: SeoLight wywala mi się na wielu INDEXU, przykładem jest www.zarobkowy.info

Niestety nie możemy zaobserwować problemu u nas. W jakim dokładnie miejscu się program wiesza? Losowo, czy może da się zauważyć jakieś prawidłowości? W jednym projekcie, czy niezależnie od projektu? Jakie opcje automatyzujące są wtedy włączone?

Może ma ktoś podobny problem?

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Program wiesza się już podczas wczytywania katalogu. Włączone mam automatyczne wypełnianie oraz automatyczne wysyłanie. Wyłączone jest zaś przewijanie. Gdy sprawdzę to dam znać czy program wiesza się przy konkretnym czy dowolnym projekcie.

Edycja:

Na drugiej instalacji (na drugim komputerze) w trybie presell mimo wyłączenia automatycznego wypełniania i wysyłania dzieje się następująca rzecz. Program wchodzi poprawnie do podstrony publikowania nowego posta, nie wypełnia go samoczynnie (czyli OK). Po wypełnieniu danych oraz kliknięciu "publikuj" strona zostaje przeładowana, wpis opublikowany, ale podstrona wpisu jest uzupełniana automatycznie nowymi danymi, choć NIE powinna. Powoduje to, że w WP tworzy się nowy szkic.

ja mam natomiast taki problem, że katalogi mi się w ogóle nie wczytują (bez proxy) mimo że na normalnej przeglądarce jest wszystko ok. Czy ktoś miał podobny przypadek ?

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

@Lesiu, to wypełnianie jest chyba tylko w niektórych wersjach WP, też to zauważyłem. U mnie z kolei wystąpił problem z hasłami. W SL nie mogę się zalogować do precla, a normalnie z poziomu przeglądarki bez problemu. Nie sygnalizuje, że jest złe hasło albo login, ale go nie przyjmuje.

Eksperyment Discover.pl

Na drugiej instalacji (na drugim komputerze) w trybie presell mimo wyłączenia automatycznego wypełniania i wysyłania dzieje się następująca rzecz. Program wchodzi poprawnie do podstrony publikowania nowego posta, nie wypełnia go samoczynnie (czyli OK). Po wypełnieniu danych oraz kliknięciu "publikuj" strona zostaje przeładowana, wpis opublikowany, ale podstrona wpisu jest uzupełniana automatycznie nowymi danymi, choć NIE powinna. Powoduje to, że w WP tworzy się nowy szkic.

Prosimy podać przykładowy adres precla, w którym się tak dzieje, będzie nam łatwiej zbadać problem.

ja mam natomiast taki problem, że katalogi mi się w ogóle nie wczytują (bez proxy) mimo że na normalnej przeglądarce jest wszystko ok. Czy ktoś miał podobny przypadek ?

Proszę sprawdzić ustawienia firewalla/antywirusa, możliwe że blokują one program SeoLight.

W SL nie mogę się zalogować do precla, a normalnie z poziomu przeglądarki bez problemu. Nie sygnalizuje, że jest złe hasło albo login, ale go nie przyjmuje.

Czyli co się dzieje po "zalogowaniu"? Po prostu przekierowuje z powrotem na stronę logowania?

Tu również prosimy podać przykładowe adresy precli.

Proszę sprawdzić ustawienia firewalla/antywirusa, możliwe że blokują one program SeoLight.

niestety, próbowałem już wyłączać wszystko i nadal katalogi nie wczytują, dodam że mam system Windows Vista

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Na pewno w wielu wersjach WP błędnie wypełniane są tagi jeżeli chodzi o ilość. Przed chwilą sprawdziłem na kilku WP 2.9.1 oraz WP 3.0

Dla wersji WP 2.8.5 oraz 3.0 czasami nie działa opcja autopost czyli automatyczne przechodzenie do podstrony publikacji wpisu. Nie wiem od czego to zależy. Może od wtyczki cache'ującej?

Dla wersji WP 3.0 często nie działa logowanie. Myślę, że to miał właśnie na myśli Yeden.

Edycja: Jeżeli chodzi o pierwszą kwestię czyli niepoprawnej ilości tagów to błąd istnieje. Co do pozostałych 2 spraw to powodem najprawdopodobniej są wtyczki typ wp-cache czy db-cache, tak więc nie jest to kwestia samego SeoLight.

niestety, próbowałem już wyłączać wszystko i nadal katalogi nie wczytują, dodam że mam system Windows Vista

W takim razie dla pewności proszę jeszcze dodać program do wyjątków zapory windowsowej. Pomoc można znaleźć tutaj.

mozliwe, że już ktoś to sugerował, ale przydało by się w przypadku katalogów dodanie własnych pól w formularzu. np program natrafia w formularzu na inputa o name="comment" i dodaje w to pole wcześniej opisany tekst, który będzie można określać - przydatne w przy seokatalogach

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

To już chyba było poruszane. Przyznaję, że to niesamowicie istotna funkcja i dodatkowa zakładka w projekcie z możliwością definiowania własnych pól byłaby szalenie przydatna. Najczęściej można by tego używać w przypadku katalogów firm, by nie wstukiwać za każdym razem nazwy firmy, adresu, miasta, telefonu itd.

Edycja: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=704100 tutaj mmarek o tym w skrócie napisał

Nowy użytkownik SeoLight, potwierdza, bardzo by się przydały dodatkowe, samemu definiowane pola, choćby dla SEOkatalogu do uwag dla moderatora, do katalogów firm, dane firmy tak jak to Lesiu napisał 2 posty wyżej. :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności