Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Przeglądałem stronę https://www.seolight.pl/seolight/info oraz przeczytałem wyrywkowo cały ten temat (na dokładne czytanie każdego postu niestety brakło mi siły) i mam jedno pytanie - czy jest jakaś szansa, że program będzie w przyszłości miał opcję masowego szukania w katalogach czy wpis został opublikowany i exportu linków do wpisów w celu ich podlinkowania? Z taką funkcją bym kupił ten soft od ręki :jezyk1:

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Kiedy możemy się spodziewać aktualizacji bazy katalogów?

Aktualizacja będzie w poniedziałek.

...czy jest jakaś szansa, że program będzie w przyszłości miał opcję masowego szukania w katalogach czy wpis został opublikowany i exportu linków do wpisów w celu ich podlinkowania?...

Tak, planujemy wprowadzić taką opcję. Jednak czy nam się to uda (albo w jakim stopniu) oraz w jakim czasie, tego nie jesteśmy jeszcze w stanie powiedzieć.

Funkcja definiowania własnych pól do wypełniania zgłaszana przez kilku użytkowników zostanie wprowadzona w następnej aktualizacji.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Czy jest jakaś możliwość by tytuły wpisów w WP były brane z zakładki "Tytuły" czyli dokładnie jak do katalogów, a nie z działu "Artykuły dla precli"? Strasznie ciężko i niewygodnie zdefiniować kilkanaście-kilkadziesiąt różnych tytułów w jednej linii, a powielanie tego samego artykułu wiele razy by tylko mieć możliwość definiowania tytułów w kilku liniach jest bez sensu.

Edycja: No i jednak wyświetlanie adresów w liście "dodane" mogłoby być według czasu dodania. Rozumiem, że wymagałoby to zapisywania dodatkowo godziny oraz daty dodania wpisu, ale wtedy na liście dodanych ostatnie byłyby te katalogi, które zostały obsłużone na końcu.

Czy jest wersja 64-bitowa? Jeśli nie, to czy w środowisku 64-bit da się jakoś odpalić wersję x86 :] (chodzi o wersję na Linux)

Właśnie ponownie mocuję się z instalacją tego programu na Ubuntu 10.04pl i za cholerę nie mogę wyczaić jak go zainstalować. Sam program posiada taką ikonkę jakby z Wine, ale klikając dwukrotnie wypisuje mi, że

Nie można określić programu do uruchomienia.

Wybrany element nie może zostać otwarty z uprawnieniami administratora ponieważ nie można odnaleźć właściwego programu,

Dodatkowo program jest oznaczony taką kłódeczką, co mogłoby sugerować, iż jest chroniony chmod. Co ciekawe wyskakuje mi również, że nie mam uprawnień do zmiany chmod :D Ubuntu 10.04 to taka poracha??

Dodatkowo program jest oznaczony taką kłódeczką, co mogłoby sugerować, iż jest chroniony chmod. Co ciekawe wyskakuje mi również, że nie mam uprawnień do zmiany chmod :D Ubuntu 10.04 to taka poracha??

sudo chown [user]:[group] file && sudo chmod xxx file

z konsoli powinno pomóc :)

Chyba najlepiej nie aktualizować, bo u mnie na przykład bardzo dużo sprawnych katalogów jest usuwanych, a najczęściej zmieniane są skrypty w bazie. Przykładowo w bazie mamy katalog abc.pl na skrypcie otwarty.mini, ja go modyfikuję do poprawnego SEOKatalog, a po aktualizacji znów otwarty.mini. Generalnie po aktualizacji bazy około 100 dobrych i używanych katalogów znika/zmienia skrypt na niepoprawny.

W bazie SQLite przydałaby się dodatkowa kolumna na komentarz. Pisał o tym już ktoś wcześniej z tego co kojarzę. Można by wtedy wpisać sobie komentarz w stylu "tematyczny" albo "zagraniczny", a podczas filtrowania katalogów (wstawiania warunków) napisać "komentarz = NULL" lub coś w ten deseń żeby odfiltrować wszelkie katalogi tego typu.

komentarz w stylu "tematyczny" albo "zagraniczny", a podczas filtrowania katalogów (wstawiania warunków) napisać "komentarz = NULL" lub coś w ten deseń żeby odfiltrować wszelkie katalogi tego typu.

sam o tym myślałem, można by coś takiego zrobić, bo aktualnie trzeba przeskakiwać takie katalogi i niepotrzebnie tracić czas.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Co do komentarzy, to właśnie do tego zostały stworzone kategorie katalogów.

to widać ten system aktualizacji jest lipny , bo sami nie maja aktualnych danych , kiepsciutko :)

Nie jesteśmy w stanie sprawdzać ręcznie wszystkich danych w bazie, dlatego opieramy się głównie na zgłoszeniach użytkowników. Jeśli ktoś poprawia katalog w bazie (np. zmienia skrypt) i jednocześnie ma wyłączone wysyłanie zgłoszeń, nie otrzymamy informacji o niepoprawnych danych i po aktualizacji wszystkie modyfikacje wprowadzone przez użytkownika zostają zazwyczaj stracone. Wszystkie prawidłowe zgłoszenia na pewno zostaną przez nas zaakceptowane i wprowadzone w aktualizacji bazy.

Otrzymujemy również mnóstwo zgłoszeń katalogów niedziałających, które w istocie są działającymi i wartościowymi katalogami. Jest ich więcej niż zgłoszeń prawidłowych. Dlatego może się zdarzyć, że osoba sprawdzająca te zgłoszenia, pomyli się i zaakceptuje wyrzucenie wartościowego katalogu. Dlatego prosimy użytkowników o zastanowienie się, czy na pewno dany katalog jest niedziałający, czy tylko nieistotny dla mnie. Może lepiej stworzyć sobie osobną kategorię katalogów np. "Śmieci" i tam przypisywać wszystkie katalogi, które działają, ale nie jest planowane dodawanie do nich.

W najbliższej aktualizacji wprowadzimy również okno z potwierdzeniem zgłoszenia katalogu jako niedziałającego, ponieważ mogą się zdarzać sytuacje, że ktoś przypadkowo wysłał takie zgłoszenie.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Kategorie katalogów to inna sprawa, ponieważ w bazie SQLite zostają jedynie informacje liczbowe. Jeżeli kilka osób korzysta z tej samej bazy SQLite to wtedy pojawia się problem niespójności kategorii. Poza tym zarządzając bazą w managerze adresów trochę trudniej operować wieloma liczbami znając je na pamięć niż po prostu dodać swój własny komentarz. Rozumiem, że dodatkowa kolumna z polem tekstowym oznacza trochę większy rozmiar bazy, ale skoro sama baza ma poniżej 1 MB to ile może zajmować jeżeli dojdzie do niej trochę znaków? Wystarczy spojrzeć na katalogiseo.info, gdzie znajduje się dodatkowa kolumna "uwagi". Przecież Mar też mógł ją zrobić w formie liczbowej i dodać gdzieś na podstronie wyjaśnienia, że na przykład 13 oznacza "mocno linkowany", numer 32 to "bez hazardu", a numer 24 "bez SWL" itd. Tylko po co? To po prostu jest nieużyteczne. Proszę, przemyślcie to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności