Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie działa. Może były jakieś problemy z serwerem?

Edycja: Czy jest szansa by dodać przy najbliższej aktualizacji definiowalny klawisz skrótu odpowiedzialny za zatrzymanie wczytywania strony? Chodzi o to by był odpowiednikiem buttona "Zatrzymaj" znajdującego się po lewej stronie od adresu katalogu w górnej części programu. Ja często korzystam z buttona "Zatrzymaj" ze względu na fakt, że często któryś z katalogów wczytuje się bardzo długo na podstronie formularza dodawania strony. Wtedy wciskając klawisz skrótu do wypełnienia mam wstawione dane, a zdarza się, że przepisując captcha strona wczyta się do końca, po czym ponownie zostaną wstawione dane (automatyczne wypełnianie). Dodanie definiowalnego klawisza skrótu "Zatrzymaj" nie powinno stanowić problemu.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I co z tymi logowaniami do wp 3 będzie to poprawione ? obecnie nie da się spod sl logować do wp 3.0 i żadne restarty tu nie pomagają, po prostu to nie działa.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Kategorie katalogów to inna sprawa................

Proszę, przemyślcie to.

Popieram.

Ja także popieram. Pisałem o tym już znacznie wcześniej, jednak nikt nie reaguje.

Czasami chyba boli fakt, że pewna funkcja co prawda jest, szkoda że nikt nie korzysta, bo jest problematyczna i mało wygodna. Taka prosta zamiana funkcji i praca stałaby się prostsza.

Oprócz tego własne pola i seolight będzie już niemal kompletny.

PS. Może jeszcze tylko funkcja importu tylko nowych katalogów do listy, bez podmieniania statusu istniejących - bo moderuje sobie liste przy dodawaniu, a przy aktualizacji zmienia mi skrypty i dane na nieprawidowe - denerwujące.

PS. Może jeszcze tylko funkcja importu tylko nowych katalogów do listy, bez podmieniania statusu istniejących - bo moderuje sobie liste przy dodawaniu, a przy aktualizacji zmienia mi skrypty i dane na nieprawidowe - denerwujące.

Dokładnie! Przy aktualizacji bazy powinno być zapytanie czy zrobić pełną aktualizację (dodanie, usunięcie, modyfikację) czy też jedynie samo dodanie nowych adresów. Byłoby extra.

Wiadomość poszła na priv jako, że są to moje prywatne precle i nie chciałbym publicznie podawać ich adresów.

Prosimy podać kilka adresów, gdzie nie można się zalogować. Z naszych ustaleń wynika, że w WP 3 trzeba w najgorszym wypadku ponownie wcisnąć "Zaloguj się".

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nie pamiętam dokładnie, czy chodziło o WP 3.0, ale logować się można, jednak nie można automatycznie pobrać haseł do programu z poczty. Wystarczy skopiować hasło z emaila aktywującego i wkleić w programie. Wychodziłoby na to, że program źle odczytuje email z hasłem i loginem.

Jeszcze raz zaznaczam, że nie pamiętam czy to chodziło o nr. 3.0 - jednak w wielu wypadkach mimo pobrania hasła, musiałem prosić o ponowne wysłanie i wklejać manualnie. Po takim zabiegu można się było logować automatycznie do WP i program zapamiętał hasło.

kazek wyraźnie napisałem że nie można się zalogować. Nie chodzi mi o żadne hasła bo to prywatne moje precle z którymi nie było problemu przed aktualizacją do wersji 3.0

Zaznaczę jeszcze, że logowanie bezpośrednio z przeglądarki internetowej idzie bez problemu tylko spod SL jest ten problem.

Dostępna jest już wersja SeoLight 1.15. Zmiany:

1. Poprawiono automatyczną aktualizację PR bazy.

2. Uniezależniono opcję 'Zaznaczanie kategorii w WP' od opcji 'Automatyczne wypełnianie'.

3. Dodano możliwość podświetlania tylko dla dokładnie dopasowanych wyrazów.

4. Poprawiono składnię opisów: teraz możliwe jest wstawianie znaków specjalnych ([, ], {, }, |) bezpośrednio do generowanego tekstu poprzedzając je znakiem '\'.

5. Katalog otwarty w aktualnej karcie jest teraz zaznaczany pogrubieniem na właściwej liście.

6. Dodano możliwość określania tytułów dla zdefiniowanych adresów.

7. Poprawiono wstawianie w niektórych wersjach WordPress'ów większej ilości tagów niż zdefiniowana w przedziale.

9. Dodano opcję wyłączenia obsługi JavaScript przez przeglądarkę.

10. Wprowadzono przyciski wczytywania kolejnego i losowego katalogu z aktywnej listy oraz możliwość zdefiniowania dla nich skrótów.

11. Dodano możliwość definiowania własnych pól dla formularzy. Ustawienia dla pól wydzielone zostały do nowego okna dostępnego z menu "Ustawienia -> Pola formularzy".

12. Dodano dwa nowe skróty modyfikowalne: "Zatrzymaj wczytywanie" oraz "Podświetl słowa". Domyślnie nie są one ustawione.

13. Poprawiono błędne podliczanie wag dla artykułów.

14. Wprowadzono okno z potwierdzeniem zgłoszenia katalogu jako niedziałający.

15. Znaki 'Enter' nie są już usuwane z opisów/artykułów podczas wypełniania. Usuwane są natomiast spacje przed następującymi znakami interpunkcyjnymi: kropka, przecinek, dwukropek, średnik, pytajnik, wykrzyknik.

16. Dodano możliwość wyboru dowolnych elementów aktualizacji bazy spośród następujących: dodanie nowych katalogów, aktualizacja istniejących, usunięcie niedziałających. Od tej pory użytkownicy mają pełną kontrolę nad aktualizacją bazy.

17. Usunięto problem jednoczesnego istnienia na dwóch listach ("Do dodania" i "Dodane") tych samych katalogów, różniących się jedynie członem 'www' w adresie.

Uwaga do punktu 9:

Wyłączenie JavaScript może znacznie przyspieszyć ładowanie się WordPress'ów. Jest to rozwiązanie bardzo dobre dla osób, które nie korzystają z przeładowanego interfejsu tego skryptu. Bez JavaScriptu można również katalogować, jednak może się zdarzyć (choć rzadko), że jakiś katalog nie będzie działał poprawnie.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Wielkie dzięki! Dodaliście/usprawniliście/poprawiliście bardzo istotne rzeczy.

Edycja: Ale widzę jednak, że zabrakło możliwości definiowania tytułów dla artykułów w dziale "Tytuły". Czy przy następnej aktualizacji można się spodziewać tej opcji?

No a ja mam kolejny problem. Pisze czy chce pobrań nową wersję kliokam tak. Potem pisze czy chce zamknąć sl aby zaktualizować skrypt. klikam tak i zamyka ale nic się nie dzieje. nie pobiera i nie aktualizuje nic. We wcześniejszych wersjach było wszystko ok. Teraz mam z tym problem. System linux oczywiście

PS. Dobra po ręcznym odpaleniu pliku updater poszła aktualizacja, wiem że pod windowsem kilka osób tez miało z tym problem i po odpaleniu tego pliku też poszło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności