Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Inny kolor czcionki mógłby zasłaniać "czerwone" katalogi na liście dodanych. Musimy znaleźć jakiś kompromis.

...Ale widzę jednak, że zabrakło możliwości definiowania tytułów dla artykułów w dziale "Tytuły". Czy przy następnej aktualizacji można się spodziewać tej opcji?

Tak w następnej aktualizacji pojawi się ta opcja. Teraz nie zdążyliśmy jej już wprowadzić.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

To może pogrubienie wraz z definiowalnym kolorem tła? Myślę, że pogrubiony czarny adres wraz z żółtym (na przykład) tłem byłby widoczny. I czy da się zrobić tak, aby zaznaczony (z niebieskim) tłem adres był tylko w ostatnio klikniętej liście? W chwili obecnej jest tak, że z niebieskim tłem mogą być zaznaczone adresy zarówno w "do dodania" jak i "dodane" oraz "odłożone".

Dzisiaj na wielu katalogach (nie wszystkich) zaczęło mi wykrywać SITE jako zerowy - mimo, że katalogi te są bardzo dobrze zaindeksowane. Nie jest to blokada ze storny Google, bo część katalogów normalnie widzi. Problem był na 1.14, jak i nadal jest na 1.15. PageRank jednocześnie widzi normalnie.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Nie. Przy czym problem był już przy uruchomieniu (i tylko dzisiaj), a przy odświeżaniu do czego widzial site, dalej widzi, a do czeog nie - dalej nie. Równocześnie w przeglądarce jak się ręcznie wpisze SITe to wszystko jest ok. I tak jak mówię - PR widzi normalnie, równiez dla storn, w których nie widzi site.

Darmowe programy

Wilk, może to być wina jakiegoś firewalla lub programu antywirusowego, który zmienia treść jaką otrzymuje SeoLight od Google.

Po zastosowaniu funkcji CTRL+S czyli zapisaniu adresu wpisu znika pogrubienie na liście.

Dziwna sprawa. Podświetlenie znika z listy "Dodane", jednak pogrubienie nie powinno. Może ono jedynie "przeskoczyć" do innej listy, jeśli przeniesie się katalog lub zmieni kartę.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Katalog się nie przenosi, sprawdziłem przed chwilą na liście "dodane". Aktywny adres był pogrubiony, wcisnąłem CTRL+S i pogrubienie zniknęło. Skorzystanie z opcji "zapisz jako link do wpisu" z menu kontekstowego powoduje dokładnie to samo. Sprawdziłem na drugim komputerze, gdzie jest windows XP (brak Windows Aero) i faktycznie pogrubienie zostaje. Czyli to pewnie problem z nowszymi systemami.

@LightAdder

Hm, dziwnie, ze problem dotyczy tylko części (choć fakt, że zdecydowanej większości) katalogów. Ale wygląda na to, ze faktycznie tak będzie jak sugerujesz, bo sprawdziłem teraz te same adresy na Operze z Seobarem i na Firefoksie z Seoquakiem i tam wyskoczyło to samo - indeksacja n/a, ale jak już się w google wpisze site: to normalnie wyskakuje.

EDIT: już działa. W sumie może Google podsuwał seolightowi stronę z tokenem?

Darmowe programy

Pomimo wyłączonej opcji "automatyczne wysyłanie" w trybie presell po automatycznym zalogowaniu do WP zostają wypełnione pola w głównym panelu w dziale QuickPress (do szybkiego publikowania). Ze względu na fakt, że mam włączoną opcję Autopost (obok Autologowanie) to SeoLight próbuje przejść do podstrony publikowania wpisu, ale WP pluje jakąś informacją, że szkic został zapisany. Chodzi pewnie o szkic, nie wiedzieć czemu, wypełnionego automatycznie QuickPress.

Edycja: Zrestartowałem SeoLight i problem zniknął...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności