Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

piotr_as, obecnie nie ma mieszania akapitów, ale jest szansa, że taka funkcja się pojawi.

Dało by radę zrobić w przyszłej aktualizacji, aby w bazie katalogów mogłyby być adresy w stylu www.domena.pl/katalog/? bo obecnie ucina /katalog/ po dodaniu do bazy adresu :)

Tak kwestia była już poruszana. Wprowadzenie tej funkcji byłoby bardzo kłopotliwe, ponieważ obecnie program podczas pracy często wyszukuje katalogi opierając się na otwartym adresie w przeglądarce, biorą pod uwagę jedynie domenę. Być może w końcu znajdziemy jakieś satysfakcjonujące rozwiązanie.

A dlaczego po ostatniej aktualizacji niektóre katalogi znikają z listy po dodaniu wpisu lub jakoś inaczej? Dziwne..

W ostatniej aktualizacji nie zostały wprowadzone żadne zmiany, które powodowały usuwanie katalogów z list innych niż "Do dodania". Usunęliśmy natomiast problem z "www" (zgłaszany we wcześniejszych postach), w wyniku czego adresy katalogów na listach są synchronizowane z bazą, czyli na liście "Dodanych" może mieć raz człon "www", a innym razem nie, w zależności od ustawionej bazy katalogów.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mam natomiast czasem taki problem.

Mam powiedzmy 10 tekstów w projekcie z 10 tytułami, z linkami na 10 różnych fraz. Dodaję z wyłączoną opcją js. I tak system mnie loguje i przekierowuje do podstrony dodawania wpisu gdzie jest generowany tekst losowo z jakiegoś artykułu z 10 dostępnych. I tak np. niech będzie to tekst z linkiem odżywki i tytułem Odżywki jako suplement każdego sportowca. Jednak po opublikowaniu często mi się zdarza że ten artykuł ma poprawny tekst i tytuł ale link do podstrony już zamiast .../odzywki-jako-suplement-kazdego-sportowca.html na przykład, pojawia się jako .../programy-treningowe.html będącym tytułem innego tekstu z tych 10ciu szt.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Przy wyłączonym JavaScript zdarzyć się tak może jedynie po wcześniejszym zapisaniu szkicu. Wtedy strona jest przeładowywana i wypełniana ponownie, prawdopodobnie innym artykułem niż poprzednio. WP natomiast pokazuje link do artykułu zapisanego w szkicu i jeśli teraz nastąpi publikacja, nowy artykuł pokaże się linkiem do poprzedniego.

Póki co nie da się w SeoLight z automatu zarejestrować do wszystkich precli. Ale w trybie "Autorejestracji WP" można otwierać wiele kart jednocześnie i program będzie się próbował rejestrować do wszystkich otwartych precli na raz.

Istnieje jakieś forum SEOLight?

Co do bazy precli jest ich dużo, zarejestrowałem już się do wszystkich i podam statystyki:

1356 - rejestracja bezproblemowa

1561 - nie dodane, powód: nie działa, rejestracja zamknięta, trzeba posiadać kod zaproszenia

Warto by było zaktualizować baze :D

• 2 tygodnie później...

Mi do zapoznania się z całym programem wystarczyły 2 godziny i opinie użytkowników. 3 tygodnie to 'raczej' za dużo.

Poza tym chyba zamierzasz wałki robić (zainstalować, używać 20 dni, odinstalować, wyczyścić rejestr, zainstalować) skoro wychodzisz z taką propozycją.

Bardzo mnie to cieszy że jesteś w stanie zapoznać się z softem w 2 godziny, pogratulować, tylko co to mnie obchodzi ?

Co mają opinie użytkowników do tego czy będzie mi się dobrze korzystać z programu ?

Poza tym nie znasz mnie a wyskakujesz z tekstem że mam zamiar robić wałki i oszukiwać autora ? chyba się jednak trochę zapędziłeś. Jesteśmy dorośli więc i tak się zachowujmy ...

Po drugie pytanie nie było skierowane do Ciebie a do autora programu, wystarczy mi od niego krótka odpowiedź że niestety nie ma takiej możliwości i uwierz mi że nie będę miał żalu :)

Tomaan, program sam nie wykrywa skryptu, korzysta wyłącznie z informacji zawartych w bazie.

Istnieje szansa wprowadzenia w pełni funkcjonalnej wersji demo z ograniczeniem do np 20 dni użytkowania ? wtedy można było by zapoznać się dobrze z softem, przetestować go w akcji ?

Rozważaliśmy taką opcję na początku, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy z niej, obawiając się sytuacji, o których wspomniał Kukis. Oczywiście absolutnie nie posądzamy Cię o to, ale na pewno znalazłoby się wiele osób, które kombinowałyby właśnie w ten sposób.

Tomaan, program sam nie wykrywa skryptu, korzysta wyłącznie z informacji zawartych w bazie.
Istnieje szansa wprowadzenia w pełni funkcjonalnej wersji demo z ograniczeniem do np 20 dni użytkowania ? wtedy można było by zapoznać się dobrze z softem, przetestować go w akcji ?

Rozważaliśmy taką opcję na początku, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy z niej, obawiając się sytuacji, o których wspomniał Kukis. Oczywiście absolutnie nie posądzamy Cię o to, ale na pewno znalazłoby się wiele osób, które kombinowałyby właśnie w ten sposób.

Zawsze można to rozwiązać to tak jak to robi Publiker - sprawdzanie klucza licencji w bazie i wydawanie tymczasowych kluczy.

pozdrawiam

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

salab, naprawdę cena tych paru złotych nie jest wysoka aby kupic pełną wersję i ją sobie potestować. Nie kestem zwolennikiem tymczasowych kluczy bo uważam, że jak kupuje soft z dożywotnią licencją to klucz powinien być jeden , wieczny. Bez względu na to czy soft instaluje dzisiaj czy za 500 lat. Bywało, że z tymczasowymi kluczami były problemy tego typu, że za jakiś czas producent znikał a soft przestał działać. Zresztą nie wiem co jest obecnie nie tak jako, że mi także demo wystarczyło do testów jak i innym osobom co ten soft kupiły i go używają.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dostępna jest nowa wersja SeoLight (1.16). Zmiany:

1. Dodano opcję ustalenia tła dla aktywnego katalogu na liście (z pogrubioną czcionką).

2. Dodano możliwość eksportu haseł do pliku CSV.

3. Wprowadzono opcję wstawiania w preclach tytułów z sekcji "Tytuły".

4. Poszerzono listę "Dodane" o kolumnę "Data dodania".

5. Dodano poręczne okienko wstawiania określonego opisy/tytuły/artykułu. Dostępne jest po dwukrotnym kliknięciu na pole w formularzu.

6. Dodano skróty zmieniające aktywną kartę w przeglądarce: Ctrl+Tab i Ctrl+Shift+Tab.

7. Na pasku statusu dodano małą ikonkę informującą o (nie)istnieniu katalogu w bazie.

8. Wprowadzono skróty do zmiany aktywnego zestawu (Lewy Alt+1, Alt+2, itd.) oraz dodatkowe 2 skróty definiowalne do wybierania następnego/poprzedniego zestawu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności