Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Tobi, prawdopodobnie przyczyną wszystkich wymienionych problemów jest uruchamianie SeoLight z nieprawidłowym katalogiem roboczym. Najlepiej program uruchamiać ze skrótu utworzonego podczas instalacji. W przypadku samodzielnego tworzenia skrótu do programu należy pamiętać o ustawieniu katalogu z programem jako katalogu roboczego.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzięki wielkie pomogło. Tzn. instalator zaproponował utworzenie skrótu na pulpicie, jednak mu się to nie udało. Skopiowałem jednak aktywator z paska zadań i hula tak, jak powinno. Jeszcze raz dzięki - rewelacyjny program. :)

⇅ Sprawdź czy nadal jest zielono u Ciebie i konkurencji poprzez nowoczesne monitorowanie pozycji

Ja ponawiam pytanie odnośnie tych WordPress. Na wiele WP nie da się po prostu zalogować, a w niektórych WP da się zalogować, ale próba opublikowania wpisu kończy się niepowodzeniem czyli przeładowaniem tak jak by wszystko byłoby OK, ale wpis się nie pojawia.

Edycja: Może to wina tego gównianego silnika przeglądarki? Skoro przez Firefox da się zalogować oraz opublikować wpisy to znaczy, że coś z przeglądarką w SeoLight jest nie tak.

Potwierdzam, ze taki problem występuje. Ja również nie mogę się zalogować na niektóre WordPress i gdzieniegdzie po probie opublikowania zostaje przeniesiony na podstronę ze spisem wpisów, ale tego nowego artykułu tam brak. Wygląda to na jakiś problem z cache/cookies albo czegoś w ten deseń. Po wyłączeniu SeoLight i ponownym włączeniu nawet bez wczytania żadnego projektu wpisuje adres precla typu www.adres.pl/wp-login.php i widnieje na gorze napis "Proszę zalogować się ponownie." choć nigdy nie bylem tam zalogowany. Od razu zaznaczam, ze nie mogę się zalogować nawet wpisując swoje dane do logowania z palca, tak wiec to nie jest wina złych danych do logowania. Jest tu gdzieś ewidentny bląd programu.

Coś na pewno jest nie tak, bo właśnie zauważyłem, że cały projekt został schrzaniony. Zapisywanie szkicu też nie działa. W momencie przeniesienia kursora (tabulatorem) z pola tytułu w WP następuje próba automatycznego zapisania szkicu, która kończy się niepowodzeniem, bo wciąż widnieje napis "Zapisywanie szkicu...". Coś musiało się pomieszać w pliku/plikach projektu. Przypominam, że dostałem plik seolight.exe do podmiany. Może to jego wina?

Edycja: Sprawdziłem ten sam projekt na już dodanym preclu i normalnie się zalogował oraz ponownie opublikował wpis bez problemu. Na niektórych preclach w miejscu, gdzie powinna pojawić się informacja o zapisanym szkicu (pod polem textarea z treścią publikacji) zaraz po tym jak na chwilę powinno się pojawić "Zapisywanie szkicu..." widnieje na czerwonym tle informacja "Fatal error: Call to a member function execute() on a non-object in /home/www/domena.com/folder/wp-content/pdo/PDOEngine.php on line 500". Od razu wyjaśniam, że nie jest to wina precla tylko SeoLight. Przed chwilą otworzyłem tego samego precla w Firefox, wszedłem na stronę publikacji posta, wstawiłem tytuł, wcisnąłem tabulator, szkic został zapisany z informacją "Szkic został zapisany o 15:25:46.". Godzinna różnica wynika z ustawień serwera.

wydawało mi się do tej pory że to wina wtyczek w preclach, ale widać to nieodosobniony przypadek z problem zalogowania do WP 3.x.x. Również proszę o przyjrzenie się tematowi i poprawki, bo skrypt do preclowania z ułomną funkcją do tego ? Szczególnie że teraz wszystkie precele zostały zupdate'owane do 3.x.x

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Uporaliśmy się już z problemmem logowania do WordPress'ów, teraz przeprowadzane są testy. Postaramy się jeszcze w tym tygodniu wydać aktualizację zawierającą rozwiązanie tego problemu oraz kilka drobnych poprawek.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

jest już nowa aktualizacja do wersji 1.17, trzeba zrobić backup i przeinstalować cały program;

zmiany (ze strony autora):

"1. Dodano możliwość wyłączenia podręcznego okienka oraz poprawiono warunki, kiedy powinno się ono pokazywać.

2. Poprawiono zawieszanie się programu podczas próby importu opisów/artykułów z pliku.

3. Naprawiono problem z logowaniem się do precli opartych na nowych wersjach WordPress.

4. Dodano możliwość zmiany rozmiaru wszystkich kolumn w listach, nie tylko kolumny "Adres".

5. Naprawiono problem z wykryciem katalogu otworzonego bezpośrednio (nie z listy) i występującego w bazie pod adresem różniącym się przedrostkiem 'www'."

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• 2 tygodnie później...

Kiedy firma planuje wprowadzić opcję synchronizacji bazy, opisów, stron itp. programu między dwoma komputerami?

Wielu pozycjonerów pracuje i w pracy np. i często w domu i to by była wspaniała opcja.

Reszta starczy chyba, bo program jest coraz mniej stabilny, zawiesza mi się raz dziennie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności