Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie jesteśmy w trakcie zmiany serwera, stąd tymczasowe problemy z aktualizacją.

Na czerwono oznaczone są tzw. katalogi nieaktualne, czyli takie, które nie spełniają aktualnych kryteriów dla projektu lub zostały usunięte z głównej bazy katalogów.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powiem to wprost! Żygać mi się chce jak widzę te wasze autopromocje pod wieloma nickami nagle pojawiającymi się na forum panie SeoLight.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zapewniamy, że nie mamy nic wspólnego z żadnym z tych użytkowników. Sami brzydzimy się taką formą autopromocji. Widocznie tak się niektórym spodobał nasz program, że sami chcą go reklamować, bardzo nas to cieszy :).

Zauważyliśmy natomiast że użytkownik Mion jest do nas od samego początku negatywnie nastawiony, ale widocznie taka już jego natura, co widać w tym wątku https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=44359. Nie chcemy tu robić śmietnika jak we wspomnianym wątku dlatego to jest nasz pierwszy i ostatni post nie na temat, szkoda czasu na przepychanki, które i tak nie interesują innych, lepiej skupić się na programie. A propo, kolejny update programu będzie poszerzał wsparcie dla precli.

Pozdrawiamy i życzymy zdrowej konkurencji (i dyskusji :) )

Auto... co (de fak?)?

Jak chcesz MINION to zrób mi badanie moczu jak nie wiesz kim jestem, a jestem nikim związanym z SeoLight!

Pracuję sobie w małej firmie pozycjonerskiej, zmieniłem SK najpierw na SemiAddera - który niestety ale robił tylko dobre wrażenie, obecnie przeniosłem wszystko do SeoLight i jestem zachwycony. Bo chyba to jest tak, że jak się zrobi DOBRY PRODUKT to jest on chwalony.

Nie mam nic związanego z SeoLight!

Ale przyszedłem tu dziś, żeby SL ooooo chrzanić! :) - po aktualizacji - baza projektów skasowana - I'm gonna kill YA!

Przy każdej aktualizacji pozbawicie mnie projektów - ?! hę?

I odrazu pomsył - skoro ten problem wraca przy każdym programie przy pierwszej aktualizacji - to może pomyśleć trzeba nad Backupem?

Nie jestem wrogo nastawiony, bo nie mam ku temu powodów! Jedynie przez to, że jestem spostrzegawczy (lub mam bujną wyobraźnię) widzę, że dziwnie wygląda aktywność dwóch użytkowników w tym i topicku i topickach konkurencji. Jest to dobry sposób na autopromocję, ale trochę niesmaczny...

Jeśli jednak się mylę i jest to zbieg okoliczności oficjalnie przepraszam za to co napisałem "Dzisiaj, 00:14"

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dobra jak będę miał czas to Ci znajdę post w topiku SemiAddera - też gościowi słodziłem. Bo słodzę (ale nigdy kawy), bo lubię doceniać ludzi i pracę. Na SA się zawiodłem - i potem im również to napisałem. Kupiony program do dziś nie mogę zarejestrować na licencję firmy - bo wyskoczył błąd wprowadzenia klucza - a potem po ponownym zainstalowaniu nie ma okna rejestracji. A usunąłem cały program, wszystkie dane i rejestry... Więc się pożegnałem.

Dobra ale nie po ten topik. Piszę znów bo jęczę tak łatwo jak chwalę ;) ;)!!Aktualizacja - ten no! - nie działa! Panie Light! :P

Dodawanie dodanych - leży. Jaki ma to być plik, jaką ma mieć strukturę?

Bo chciałem wczytać te pliki z kolumnami "adres" "wartosc_uzytkownika" - wgrywa mi max 1 katalog (na jakieś 100 w pliku) a zazwyczaj nic...

So wha now?

Program działa natywnie pod Linuksem, nie trzeba żadnego Wine.

Dodawanie dodanych - leży. Jaki ma to być plik, jaką ma mieć strukturę?

Bo chciałem wczytać te pliki z kolumnami "adres" "wartosc_uzytkownika" - wgrywa mi max 1 katalog (na jakieś 100 w pliku) a zazwyczaj nic...

So wha now?

Plik ten powinien zawierać tylko jedną kolumnę - same adresy. Przy wgrywaniu sprawdzane jest oczywiście czy katalog nie jest już na liście dodanych oraz jeśli jest na innych listach to jest z nich usuwany. Pospieszyliśmy się trochę i nie dopisaliśmy do pliku pomocy (F1 lub 'Pomoc -> Pomoc SeoLight') szczegółowych informacji o tej funkcji. W następnej aktualizacji będzie to naprawione.

I pomysły, które ułatwią życie:

- podwójne klikniecie obok karty (w oknie głównym) otwiera nową kartę + skrót klawiszowy (ctrl +n) [firefox]

- okno szukania ctrl + F [KAZDA PRZEGLĄDARKA]

- przeciąganie zakładki do dodane - chwycić mychą, i na przytrzymanym klawiszu przeciągnąć

Pozdrawiam

k

Nie wiem czy ktoś się spotkał już z tym problemem lub czy w ogóle testował pod Vistą, ale pojawia się błąd braku uprawnień.

Rozwiązaniem jest wybór opcji uruchom jako administrator wtedy program się uruchamia. (Opisane zjawisko wystąpiło w wersji DEMO, nie wiem jak wygląda sprawa w pełnej)

SiteAlert - monitoring stron internetowych

Niestety pod Vistą tak jest. Innym rozwiązaniem jest zainstalowanie programu w katalogu do którego mamy prawo do zapisu (jako zwykły użytkownik).

I pomysły, które ułatwią życie:

- podwójne klikniecie obok karty (w oknie głównym) otwiera nową kartę + skrót klawiszowy (ctrl +n) [firefox]

- okno szukania ctrl + F [KAZDA PRZEGLĄDARKA]

- przeciąganie zakładki do dodane - chwycić mychą, i na przytrzymanym klawiszu przeciągnąć

Pozdrawiam

k

Pierwsze dwa uwzględnimy, co do trzeciego to nie szybciej po prostu kliknąć przycisk 'Do dodania', niż przeciągać przez cały ekran?

Ale jeśli koniecznie chcecie to pomyślimy nad wprowadzeniem takiej opcji :). Przy okazji pytanie: co ma program robić z taką zakładką po przeciągnięciu (zamykanie byłoby chyba naturalne).

I jeszcze przyciski (a nie tylko menu kontekstowe) "dodane", "na pozniej" i "czarna lista" :P

Widać nawyki z SK :co:. W SK denerwowało nas nagromadzenie przycisków w głównym oknie programu, przez co trzeba było poświęcić trochę czasu, żeby zorientować się, co do czego. Tworząc SeoLight chcieliśmy rozwiązać ten problem opracowując interfejs maksymalnie minimalistyczny i nierozpraszający. Dlatego wprowadzono zamiast tych przycisków przeciąganie między listami, pozostawiając tylko najczęściej wykorzystywany 'Do dodanych" i umieszczając go na każdej karcie, aby był maksymalnie wygodny (mało ruchów myszką).

Przy okazji pragniemy poinformować, że dostępna jest nowa wersja bazy.

Natomiast nowa wersja programu jest obecnie testowana i jutro, albo najpóźniej pojutrze będzie gotowa.

Ano nawyki :) Klik w ikone co prawda jest wolniejszy niz skroty klawiszowe, ale szybszy, niz przeciaganie po ekranie (co sam zauwazasz w odpowiedzi na post Kaszatusa) czy wybieranie w menu kontekstowym :P Zreszta niby jak przeciagnac do czarnej listy, jak sa pola "do dodania", "dodane" i "odlozone"? :co: czarna liste mozna wywolac tylko jako osobne okno, ale wtedy nie da sie do niego przegac adresow.

Ale problem z nagromadzeniem przyciskow mozna rozwiazac przez konfigurowalnosc paska przyciskow. Kazdy by wtedy mogl sobie ustawic te przyciski, ktore uzna za potrzebne i w takiej kolejnosci, jak mu pasuje.

Czy w wersji pelnej mozna w polu adresu wpisywac dowolny URL (nawet bez dodawania do bazy)?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności