Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
u mnie wiesza się tylko gdy są otwarte zakładki, zostawiłem program z zamkniętymi projektami na godzinę i nic się nie stało

u mnie jak otwarty projekt, pola wypełnione, poprawiam opis, naciskam ok, wychodzę, klikam wypełnij i "zwiecha", ale widzę, że problem został rozwiązany wraz z dzisiejszą aktualizacją, cytując ze strony Seolight:

"SeoLight 1.18

1. Naprawiono błędne wyciąganie haseł dla niektórych WordPress'ów.

2. Usunięto problem wieszania się programu po kliknięciu na pusty obszar podręcznego okienka.

3. W trybie autorejestracji do WP dodano przycisk 'Wyjdź' pozwalający powrócić do katalogowania.

4. Naprawiono problem z usunięciem zdublowanych zestawów.

5. Wprowadzono zaawansowaną edycję opisów wraz z podpowiadaniem synonimów z odmianą polską (w wersji demo brak możliwości zapisu edytowanych tekstow).

6. Dodano licznik znaków w okienku podglądu opisu.

7. Elementy dostępne w trybie Presell wydzielono do osobnego paska narzędzi. Dodatkowo do paska projektu dodano przycisk przechodzenia do trybu Presell.

8. Naprawiono problem wieszania się programu po zmianie zestawu lub ustawień projektu.

9. Dodano opcję bezpośredniej edycji projektu, bez pośrednictwa okna zarządzania projektami."

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Czy jest jakiś sposób na zaznaczenie dwóch kategorii użytkownika dla danej strony?

Chcę np. aby dany adres był w kategorii "Firmy" oraz "Moje ulubione", da się tak?

Niestety, na chwilę obecną nie ma takiej możliwości, ale mamy w planach rozbudowanie kategorii użytkownika, w tym wprowadzenie powyższej opcji.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

@LightAdder wielkie dzięki za fukcje podświetlenia {niedomkniętych - błędnych} nawiasów; czasami czytałem tekst (4000 znaków z synonimami) po 5 razy zanim znalazłem błąd, a teraz bajka, wielkie dzięki!!! Już dla samej funkcji wskazywania takich błędów warto mieć ten program:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Jestem MEGA zaskoczony a i jeszcze bardziej zadowolony zaawansowaną edycją i... co najważniejsze dodawanie własnych synonimów. To jest co to czego brakuje w innych narzędziach a ja bardzo przywiązuje wagę do synonimów bo można za pomocą jednego tekstu zrobić dożywotnią konfigurację!

I może jeszcze taka propozycja żeby SeoLight w kwestii synonimów połączyć z jakimś słownikiem on-line? To by była miazga dla konkurencji... Mam na myśli 2 dobre słowniki on-line: https://www.synonimy.pl oraz https://synonimy.ux.pl

Co na to autor produktu oraz userzy?

Bardzo pozytywnie to wygląda... jednak mi się program zawiesił po kilkunastu sekundach. Może zbieg okoliczności i teraz będzie już działać ok, oby. Wielkie dzięki za aktualizację.

PS. Przydałby się jakiś edytor tych synonimów żeby można było nimi w jakiś rozsądny sposób zarządzać (na przykład usunąć błędne synonimy lub całkowicie wyczyścić bazę).

Skoro już jest bardziej zaawansowany edytor to jeszcze podkreślanie błędów by się przydało by nie pisać tekstów w firefox lub operze tylko już bezpośrednio w SL.

No i to co od dawna za mną chodzi to tytuł strony jako tytuł okna SL. Z tego co pamiętam to kiedyś w SK tak chyba było, że jak się weszło powiedzmy na onet.pl to tak jak w firefox w pasku tytułowym był title onetu oraz napis sprytne katalogowanie. Tutaj byłoby powiedzmy "Jakiś katalog - SeoLight", a na podstronie na przykład "Kategoria: Biznes i ekonomia - Jakiś katalog - SeoLight". Oczywiście chodzi o tytuł z aktywnej zakładki.

Sprawdzanie pisowni planujemy zrobić, z umieszczeniem tytułu otwartej strony w tytule okna też nie powinno być problemów.

I może jeszcze taka propozycja żeby SeoLight w kwestii synonimów połączyć z jakimś słownikiem on-line? To by była miazga dla konkurencji... Mam na myśli 2 dobre słowniki on-line: https://www.synonimy.pl oraz https://synonimy.ux.pl

Słownik w synonimów w SeoLight zawiera już w sobie słownik dostępny na stronie https://synonimy.ux.pl. Wydaje nam się, że jest on wystarczający, zwłaszcza że można dodawać własne synonimy. Połączenie ze słownikiem on-line spowodowałoby prawdopodobnie denerwujące oczekiwanie na pokazanie się listy synonimów.

PS. Przydałby się jakiś edytor tych synonimów żeby można było nimi w jakiś rozsądny sposób zarządzać (na przykład usunąć błędne synonimy lub całkowicie wyczyścić bazę).

Synonimy standardowe, dostępne w wyżej wymienionym słowniku, są wpisane na stałe i raczej nie będzie potrzeby ich edytować, usuwać. Natomiast synonimy własne można usuwać poprzez ich zaznaczenie i naciśnięcie Delete.

Można też usunąć całą bazę synonimów własnych, znajduje się ona w następujących folderach, w zależności od systemu:

Windows XP: C:\Documents and Settings\[konto]\Dane Aplikacji\Complay\SeoLight\user_synonyms

Windows Vista/7: C:\Users\[konto]\AppData\Roaming\Complay\SeoLight\user_synonyms

Linux: /home/[konto]/.config/Complay/SeoLight/user_synonyms

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Sprawdzanie pisowni planujemy zrobić, z umieszczeniem tytułu otwartej strony w tytule okna też nie powinno być problemów.

Będzie super program

Słownik w synonimów w SeoLight zawiera już w sobie słownik dostępny na stronie https://synonimy.ux.pl. Wydaje nam się, że jest on wystarczający, zwłaszcza że można dodawać własne synonimy. Połączenie ze słownikiem on-line spowodowałoby prawdopodobnie denerwujące oczekiwanie na pokazanie się listy synonimów.
Pięknie :-). Zabajakućkanie super :-). Ale będzie też aktualizowany słowniki jak będą na stronie zmiany?
Można też usunąć całą bazę synonimów własnych, znajduje się ona w następujących folderach, w zależności od systemu:

Windows XP: C:\Documents and Settings\[konto]\Dane Aplikacji\Complay\SeoLight\user_synonyms

Windows Vista/7: C:\Users\[konto]\AppData\Roaming\Complay\SeoLight\user_synonyms

Linux: /home/[konto]/.config/Complay/SeoLight/user_synonyms

Mega pięknie. Chyba wystarczy taka konfiguracja :-)

Jednej jeszcze rzeczy tylko brakuje, to moja 1. sugestia proszę Państwa..

otóż przy moderacji katalogu, kiedy ustalmy w okienku moderacji, w jakiej kategorii ma się znajdować i jednocześnie chcemy dodać go już do dodanych, brakuje możliwości zrobienia tego w jednym okienku.. wówczas klikając "Do dodanych" znika mi z listy i nie mam szybkiej możliwości moderacji katalogu.

Znika, ponieważ mam ustawiony filtr listy naturalnie.. jest wtedy zawsze dylemat, dodać go do dodanych czy może jednak go zmoderować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności