Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli? Dokładnie w jaki sposób?

Ale daj mi SOGa za to :blink:

Instalujesz i konfigurujesz ten mały programik mapujący FTP jako dysk, XP tego nie potrafi do końca, nie wiem jak z Windows 7. W każdym razie po zmapowaniu wrzucasz tam bazę a w SEO Lighcie ustawiasz względną ścieżkę do bazy lub bezwględną, np. Z:/baza coś tam coś tam, zależy jaką literę dysku wybierzesz dla mapowanego FTP

więcej tutaj:

https://www.lukaszpiec.pl/doc/another/FTP_NET_DRIVE.pdf

:crazy:

Kupiłem soft kilka dni temu.

I jestem bardzo zadowolony.

To co najbardziej mi się spodobało to import własnej bazy katalogów do bazy SEOLighta w Light Menager

Myślałem ,że będzie miał problem z importem listy 5k katalogów.

Zdziwiłem się bo poradził sobie nieźle wyłapując duble.

Szybko się też dowiedziałem ,że sprawdzenie większej liczny PR na jednym proxy jest niemożliwe.

Taka drobnostka której mi tam brakuje- albo jej nie znalazłem to dodawanie większej ilości proxy w ustawienie >> zaawansowane >> proxy by nie trzeba było zmieniać tego za każdym razem. Bo przy Bazie 15k katalogów zaktualizowanie informacji o nich w jednym rzucie -pewnie jest nie możliwe.

Nie testowałem jeszcze :(

Program oczywiści będę polecał innym

Jest jakiś program partnerski (oprócz różnicy w cenie dla członków PiO i ludzi z zewnątrz) ?

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Kolejne pytanie, które wynikło z eksploatacji softu ;) Bazę mam na zmapowanym FTPie, projekty domyślnie na dysku C, dlaczego przy odłączonym FTP program nie otwiera projektów, zwraca błąd? Przecież one sa oddzielnie, dopiero jak połączę się z FTP to otwiera projekty w programie.

To nie błąd jakiś?

Nie, ponieważ baza katalogów jest wymagana podczas pracy z projektem, m. in. do synchronizacji podczas ładowania projektu oraz przy moderacji katalogów i usuwaniu ich z bazy.

Ja od dawien dawna czekam na jedną mega ważną dla mnie funkcję czyli możliwość dodania do bazy adresu w postaci domena.pl/katalog/, bo jak do tej pory jest to niemożliwe, a naprawdę istotne.

A czy wymagana jest możliwość dodawania wielu katalogów z tej samej domeny? Np. domena.pl/katalog1 i domena.pl/katalog2. Jeśli tak, to będzie to bardzo trudne do wprowadzenia, ponieważ cała baza i jej zarządzanie przez program zakłada unikalność domen.

Taka drobnostka której mi tam brakuje- albo jej nie znalazłem to dodawanie większej ilości proxy w ustawienie >> zaawansowane >> proxy by nie trzeba było zmieniać tego za każdym razem. Bo przy Bazie 15k katalogów zaktualizowanie informacji o nich w jednym rzucie -pewnie jest nie możliwe.

Nie testowałem jeszcze :)

Program oczywiści będę polecał innym

Jest jakiś program partnerski (oprócz różnicy w cenie dla członków PiO i ludzi z zewnątrz) ?

Pomyślimy nad możliwością definiowania listy proxy. Jeśli chodzi o program partnerski, to nie prowadzimy takiego i na razie nie planujemy jego wprowadzenia.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Wiele katalogów z jednej domeny to nie jest niezbędna opcja, ale na przykład możliwość posiadania w bazie zarówno www.domena.pl jak i www.domena.pl/folder/ by się przydała, choć też można by na to przymknąć oko. Najważniejsze by dało się normalnie dodać adresy z czymkolwiek po /

O co kaman?

SeoLight>> Zarzadzamoe projektami>> Projekt>>Edytuj>>Opisy>>>>>>> LICZBA UŻYĆ

czy tam się coś nie powinno zminiać?

mam dodane 10 wersji opisu z synonimami

i cały czas Liczba użyć =0

O co tu chodzi? :)

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Liczba użyć działa jedynie wtedy, kiedy po dodaniu strony do katalogu, zostanie on przeniesiony na listę "Dodane" koniecznie za pomocą skrótu (Ctrl+D) lub zielonej "fajki" w tytule karty.

Przy okazji chcieliśmy poinformować, że zostało uruchomione oficjalne forum programu SeoLight.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Czekałem kiedy forum zostanie otwarte, bo odpowiadać na wszystkie pytania w jednym wątku na PiO mija się trochę z celem. I trudniej znaleźć odpowiedzi na pytania które się wcześniej pojawiły.

A żeby Wam było przyjemniej, dodałem jeden temat na forum :) Chciałem napisać "First!", ale pomyślałem że to będzie nie na miejscu.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

@SilverT, pytałem niedawno też o to i dostałem odp:

Niestety obecnie LightMenedżer eksportuje zawsze całą bazę, niezależnie od ustawionych filtrów.

Rozwiązaniem może być utworzenie kopii pliku bazy, następnie otwarcie tej kopii w LightMenedżerze i usunięcie wszystkich niechcianych katalogów.

W przyszłości postaramy się zmienić działanie eksportu tak, aby był uwzględniany filtr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności