Skocz do zawartości

SeoLight

LightAdder

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@SilverT

Dopisane do listy "todo".

Natomiast co do problemów opisanego w tym poście, to okazało się, że w kopii zapasowej była inna baza, niż używana na co dzień. Prawdopodobnie znalazła się tam przez przypadek. Apelujemy więc do pozostałych użytkowników: aby uniknąć podobnych sytuacji, przed utworzeniem kopii zapasowej należy upewnić się, że ustawiona jest właściwa baza katalogów i katalog projektów.

Wieloplatformowy półautomat do katalogowania i preclowania: SeoLight

Nowa wersja! Zobacz: SeoLight 2 - co nowego?

Kategorie zdefiniowane są w pliku konfiguracyjnym, który znajduje się domyślnie na Windows w katalogu: %APPDATA%\Complay\SeoLight.

Zalecanym sposobem robienia backupu lub przenoszenia plików w SeoLight jest narzędzie tworzenia i przywracania kopii zapasowych wbudowane w program.

W którym miejscu dokładnie? Jaki program antywirusowy i firewall są stosowane?

Dziś odpaliłem i kicha - to co kolega wcześniej opisał czyli soft sam się zamyka ni z gruchy ni z pietruchy. Nic ekstremalnego nie robię, a wystarczy, że próbuję wejść do jakiejś kategorii. Chyba zwykle przy takich działań. A używam AVG, WinXP. Tak więc w czym problem?!

• 2 tygodnie później...

No to pojawiła się u mnie pierwsza większa awaria- przy próbie otwarcia dowolnego katalogu z dowolnego projektu program się zamyka :) System to Kubuntu 10.04, przy odpaleniu z konsoli wypluwane jest coś takiego:

Object::disconnect: Unexpected null parameter
QMetaObject::connectSlotsByName: No matching signal for on_treeView_currentRowChanged(QModelIndex)
QSqlDatabasePrivate::removeDatabase: connection 'memory' is still in use, all queries will cease to work.

(process:2048): GLib-GObject-CRITICAL **: /build/buildd/glib2.0-2.24.1/gobject/gtype.c:2706: You forgot to call g_type_init()

(process:2048): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed

(process:2048): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_new: assertion `G_TYPE_IS_OBJECT (object_type)' failed
Segmentation fault

Nie wiem skąd ale w narzędziu kojotka taka funkcja jest i myślałem ze tutaj też taka będzie. W każdym razie by się przydało takie coś.

sorry za offtop:

Jak sie nazywa narzedzie kojotka , najlepiej prosilbym o link :)

Co do tematu to mam pytanie:

O licencji przeczytałem że mając licencje można ją używać na 3 komputerach naraz to znaczy na 3 zainstalowane ale na 1 mogę w danym czasie używać tak ? :)

Licencja zezwala na używanie programu na 3 komputerach przez jedną osobę. Program może być więc nie tylko zainstalowany, ale również używany jednocześnie na 3 komputerach (o ile ktoś tak potrafi :) ).

@LightAdder 32bity- nie mam pojęcia, które biblioteki są używane- instalacja poszła 'dalej->dalej->dalej->...', a w systemie Qt 3 i 4 było od razu. Jedno, co się zmieniło po przeinstalowaniu programu, to to, że teraz wywala się zawsze przy otwarciu pierwszego katalogu z listy i czasem(dla mnie losowo) przy otwarciu katalogu ze środka listy.

A czy przed zainstalowaniem nowej wersji, stara była odinstalowana? Instalator linuksowy nie zawsze zastępuje istniejące pliki, po prostu pomija te, które już są. Dlatego ważne aby instalować w pustym folderze.

Ok- pobrałem od nowa instalator, wywaliłem wszystko co było wcześniej(tylko zrobiłem kopię folderu Dokumenty) i zainstalowałem od nowa. Rzuciło mi się w oczy, że stary folder dokumentów wyglądał zupełnie inaczej, niż nowy- wewnątrz niego był tylko folder 'projekty' i baza katalogów, bez folderów 'pozycje' i 'raporty'. Czyli w którymś momencie(może aktualizacja?) wywaliło prawie całą zawartość dokumentów. Tak czy inaczej, program wrócił do działania ^_^

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności